Форум Рідного Міста

Назад до СРСР чи ...

кецо - 19-8-2003 у 11:00

15 серпня у Казахстані представниками України, Росії, Білорусії та Казахстану було підписано документ згідно якого було створено основу нового регіонального об”єднання – Єдиного економічного простору. Поступ та ряд інших ЗМІ називають цю подією поверненням до СРСР...

Олексій Мачехін - 19-8-2003 у 11:11

Декларувати можна що завгодно.
Проте справді прикро же замість реформування економіки гуртуємось з іншими відсталими країнами.

Наталка - 19-8-2003 у 17:03

Подібні до подібних... :(

Олексій Мачехін - 19-8-2003 у 17:18

Уявімо собі ситуацію:
Море - безкрає таке... взагалі берегів не видно.
Кілька груп плавців.
Одні грібуть соби помаленьку групками і окремо, нікого не чіпляють.
Інші - ледь тримаються на воді, але мають на шиї свисток і на голові гумовий капелюшок із надписом "я - лідер". Всі його за цей капелюшок поважають. І тому воно кричить всім що робити. Саме ж тримається лише сідаючи на голову тим, хто ОКРЕМО пливе собі помаленьку або ж хоч якось тримається на воді.
Треті - відверто тонуть або ж тримаються з останніх сил, та "лідер" дає їм слушні поради куди грібти - на глибину, до лідера.
Четверті тонуть, але розгублені і не знають що робити, бо нещодавно ще нормально пливли. Це ми.

Я б пристав до тих, що пливуть а не чіплявся за тих, що тонуть. Бо коли ті, які тонуть, чіпляються одне за одне, то результат гарантований.
Натомість якщо намагатися пристати до тих, що пливуть помалу, є небезпека - за правилами порятунку людини її треба притопити аби не заважала себе рятувати.
Я не знаю чи будуть нас рятувати, але чіплятися за потенційних мерців точно не хотів би. А ви?

Наталка - 19-8-2003 у 21:17

З нормальних людей ніхто не хоче чіплятися за потенційних мерців. Та де у нас при владі нормальні люди???

Василь Яворський - 20-8-2003 у 09:21

Рух у сторону СРСР прослідковується вже давненько. Взяти хоча б СНГ чи ГУАМ. Ще одна організація нічого не зінить. Нашим політикам потрібно мати так званий "другий варіант", коли вони проваляться на виборах, от і шукають всіляких союзів із тими з ким союз був розірваний раніше.
Міжнародна співпраця як політична так і еконолмічна потрібна. Єдина умова: аби співпраця була вигідна.

Наталка - 20-8-2003 у 20:46

Взаємовигідна, я б сказала, бо комусь це таки вигідно - те, що зараз відбувається. А у нас з Росією - залюбила цюця пацю... :(

кецо - 21-8-2003 у 13:32

Я не виправдовую вчинки нашокго керівництва. Але. Нас не беруть до ЄС і скоро ми там не будемо (хто б чого не обіцяв). Створення спільного економічного простору між Росією в даному випадку може бути вигідним.

Користувач Олесь - 21-8-2003 у 13:44

Цитата:
Першим відправив користувач кецо
Нас не беруть до ЄС і скоро ми там не будемо (хто б чого не обіцяв).

Зокрема подібні союзи з Росією цьому і сприяють. Або навіть сам факт того, що подібні прожекти знаходять свою підтримку в української влади. Естонія, Литва і Латвія відразу після виходу з СССР чітко відмежували себе від Росії - і результат видно.

Василь Яворський - 21-8-2003 у 15:44

На це питання треба дивитися, як то кажуть "ширше і мякше". Економічні міжародні утворення існують у всьому світі. В переважній свлїй більшості вони створені для допомоги країн з нерозвинутою економікою. Всі дивуються як міг Китай перетворитися на економічного монстра в Азії обскакавши Японію по велечині експорту. Тут справа далеко не в дешевій робочій силі, а у активній роботі Китаю в різноманітних міжнародних економічних об"єднанях. Ми також можемо вирватися з економічного застою тільки шляхом вигідного міжнародного партнерства і насамперед з державами рівними нам по економічній ситуації. Торгівля на рівних умовах - це взаємовигідна торгівля. Прибалтика відмежувала себе від Росії але вона своєчасно повернула до Польщі. Тоді у середині 90-х це були приблизно рівні партнери. Тепер вони і залишились рівними. Україні жодна держава східної Європи для такої торгівлі не пара, то й мусимо шукати когось в іншій частині світу. Єдине необхідно не плутати економіку і політику, що нашим урядовцям не дуже вдається.

oles - 3-9-2003 у 00:19

To wshistko do dupy! Pereproshuju! Ale mam take wrazennja ze Ukrainy wze nema, a co est to nalezi do Rossii. Hiba tilko Lwiw zostawsja i para oblastej. Wszejndze rossijska mowa, stworennja edynoj ekonomichnij spilki co to est? I kto meni moze powiedzecz co est spilnogo u Ukraincja z Lwowa i Kazahem z Kokczetawa? A co isnuje u switi, ekonomichny spilki, zwjazue panstwa edynoj kultury i mentalnoszczi.
Szkoda ze Kuczma tego ne rozumie i na wshod oglonda!

Ale est eshcze i Lwiw!
Oles
Vancouver

Андрій Пелещишин - 3-9-2003 у 08:12

Форум є виключно україномовним. Порушення цього правила призведе до блокування користувача та видалення усіх його повідомлень

Василь Яворський - 3-9-2003 у 08:45

Власне погляд на цю проблему нащого польськомовного співрозмовника є типовим для людей, що плутають економіку з політикою.

Олексій Мачехін - 3-9-2003 у 09:11

А це була польська? Чого я тоді все зрозумів?

dr.Trollin - 3-9-2003 у 09:56

2 oles 3-9-2003 в 00:19
No, Ukraina jeszcze jest. Nie całkiem do Rosji nalezie. Częściowo do Ameryki.
Ale dusza (jednak) jeszcze Ukrainska!

<Ale est eshcze i Lwiw!>
O! No to tak!
= = =
Україна таки є. І належить (тут – “привласнена”) не цілком до Росії. Частково до Америки.
Але ж душа (все ж таки) ще Українська!

<Ale est eshcze i Lwiw!>
А то вже таки так.
(ака “не дождётесь”)

PS. Тут Модераторіалом встановлена укр. мова спілкування, хоча Ванкуверщина - то таки далеко є.

Наталка - 3-9-2003 у 20:55

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
А це була польська? Чого я тоді все зрозумів?


Ти що, не в курсі, що українська мова - то є польський діалект? :baddevil: Втім, моя шефова, почитавши оту статтю, що ти прислав, зів’яла, і перестала лити крокодилячі сльози над долею бідних дітей, яких насильно!!! діалектам вчать.

Я теж все зрозуміла - на письмі це легше. От коли говорять, особливо швидко, тоді важче, та й то... У Львові, у Вірменському соборі, ми натрапили на екскурсію, група поляків була, але екскурсоводом був не поляк (так мені здалося по вимові). Так я і тоді все зрозуміла :)

Ой, це, здається, оф-топік вийшов... Вибачте... :rolleyes:

Василь Яворський - 4-9-2003 у 08:27

Вибачте за оффтоп, але українська мова не є польським діалектом :mad: