Форум Рідного Міста

Що можна зробити для поліпшення мовної ситуації у Львові?

Олег Воробйов - 21-8-2003 у 14:50

Дещо реторичне запитання:

Що ми можемо зробити для поліпшення мовної ситуації у Львові?

Не секрет, що вона стала сильно погіршуватися останнім часом і це вже обговорювалося на форумі. Багато людей, як на цьому форумі, так і взагалі у Львові, це відчувають і незадоволені цим. Можливо варто подумати що ми можемо зробити для зміни цієї ситуації на краще?

Наприклад:

1. Можливо хтось знає чи є у Львові якісь громадські організаії, які чинять тиск на місцеву владу в цьому питанні, можливо можна хоча б допомогти своїм підписом чи вийти на якусь демонстрацію:)? Адже місцева влада цілком взмозі запровадити певні заходи щодо підтримки національного мовного продукту. Хоча б ввести відсоткову квоту на україномовні пісні та радіотрансляцію в барах та інших подібних закладах, в маршрутках... Наприклад 80% україномовних пісень (ефіру) - решта інші. Думаю й інші заходи можна вжити.

2. Можливо хтось з львівських міських депутатів або міських чиновників відвідує цей форум і може розповісти що робиться і що можна зробити для протидії зросійщенню Львова?

3. Можливо можна якось силами форуму скласти петицію на адресу мера чи когось іще з проханням звернути увагу на це негативне явище і вжити заходів. Всі могли б поставити ел. підписи. Звичайно ж це все звучить досить наївно але дуже вже хочеться щось зробити :) Навіть якщо це не буде мати жодного ефекту :) А раптом?