Форум Рідного Міста

Чи добре фізично розвинута дитина?

Василь Яворський - 27-8-2003 у 16:29

Перечитуючи одне популярне видання натикнувся на таку інформацію, що нормально розвинута дитина у 6 років повинна скакати з місця вперед на 122 см. Чи може хтось сказати правда це чи ні? І ще: чи існують інші показники фізичного розвитку? Якщо так то які? Буду вдячний тим, хто підкаже.

Олексій Мачехін - 27-8-2003 у 16:44

Якщо ця тема дозволяє висловлювати власні думки а не кваліфіковані поради, то наважусь на таке твердження:
дитина такого віку має бути насамперед АКТИВНОЮ. Тобто як мале цуцуня, ознакою здоров"я якого є жвавість і життєрадісність. Дитина буде розвиненою тоді і лише тоді, якщо сама хотітиме фізично розвиватись - бавитись з однолітками, гасати на велосипеді, лазити через паркани по яблука, тощо. Якщо ж дитя в цьому віці сидить за компьютером і не виходить на вулицю - 100% в підлітковому віці матиме проблеми з розвитком фізики - знаю за власним досвідом та й споглядав однолітків у військовому ліцеї.
А от нормативні вимоги висувати можна лише до підлітка, коли діти переходять у стадію остаточного формування м"язової маси та скелету. Там це є показником саме цього процесу. 6-12 років - ще дитинство, це вік здобування фізичних навичок - лазання по деревах, через паркани, втечі від сторожів, від розбишак з сусідньої вулиці, тощо. Все ІМХО.

Рост - 11-9-2003 у 16:35

Думаю, Олексію, що це хибне твердження (щодо обов`язкової жвавості). Діти дуже відрізняються, тому, що нормально для одного, ненормально для іншого. Тут узагальнювати не можна.
Комусь призначено бути генієм і тому весь розвиток іде ніби всередині, з великою флегматичністю зовні. В когось це все інакше...