Форум Рідного Міста

Я б з Буняком також би порозмовляв.

Василь Яворський - 29-8-2003 у 16:22

Прекрасна ідея прийшла в голову донетчанам
http://www.gazeta.lviv.ua/2003/08/29/News4.news
Ото б наш мер на таке відважився!

Ігор Мартинів - 29-8-2003 у 16:57

Не така це уже й новина
Саме так працює губернатор Івано-Франківщини уже пів року.
http://www.if.gov.ua/cgi-bin/sh.cgi?r=newsnew&a=0303131456

Василь Яворський - 2-9-2003 у 16:07

Донецьек, Франківськ... Список можливо й ще довший... Не це важливо, а важливе те, що у Львові таке не практикується

Odarka - 2-9-2003 у 17:04

Буняк боїться спілкування з людьми, він і журналюг боїться. Але хто його знає? Чому він з ними не спілкується?

Андрій Пелещишин - 2-9-2003 у 17:27

Ну "журналюг" напевно кожен би злякався :D

А взагалі, Буняк здається взагалі з пресою не спілкується :(

Odarka - 2-9-2003 у 17:40

Він дійсно із журналістами не спілкується, постійно з ними за щось судиться, не комунікабельний у нас мер.
Але виборчу кампанію він добре провів.
А що форумці думають про нашого мера?

dr.Trollin - 2-9-2003 у 17:45

Та і взагалі. А от - Навіщо спілкуватись з журналістами? Якщо тільки для задоволення громадської цікавості - то завести спец. виділену людину по зв'язкам з громадськістю. Мер не від того. Він працювати мусить (на скільки то є можливим у часи агресивного супротиву).
_Якби_ поспілкуватись з метою "щоюбдопомогти"...

А взагалі - дядько розумний (був у нього на захисті дисертації) -- до спілкування з громадськістю таки явно ненадається, але його не для того вибирали. А щоб працював. Що (імхо) він робить цілком непогано як для того тиску, що роблять на місто :(

Василь Яворський - 3-9-2003 у 09:03

Посада мера, то не є політична посада. І не є то економічна посада також. Мер то в першу чергу господарник. Господарює наш мер якось дивно, так якби то була ворожа господа але з другого боку: він жиє по бюджетах котрі є прийняті і затверджені до нього.
Але все одно, дивна він якась людина. Щиро кажучи я таким не довіряю.

dr.Trollin - 3-9-2003 у 10:20

2 Гадяч 3-9-2003 в 09:03
<так якби то була ворожа господа>
імхо -- слід сказати б -- "господа з ворогами, що її трохи заокупувати би не проти" (згідно моїх інформацій)

Юлія Божок - 24-9-2003 у 15:21

Згідна з Глядачем, що посада мера, то не є політична посада чи економічна. Але то посада публічна як би там не було. Мер ПОВИНЕН вміти принаймні говорити якось більш-менш зв"язно аби не смішити кожного разу своїх співбесідників і не шокувати представників іноземних делегацій своєю мовою та й поведінкою, зрештою. Це перше...
По-друге, про це тут вже йшлося, мер має бути насамперед добрим господарником. А як ні, то принаймні команду собі відповідну набрати. Усі ми живемо в цьому місті, усі знаємо як воно у нас є.
По-третє, міський голова повинен дбати про громаду. Не вішати їй на вуха порожні обіцянки про омріяну воду всім і усяку за два роки. А згодом казати, що він же ж не казав відколи відлік тих двох років піде. І не говорити на право, на ліво, що треба підвищувати тарифи на все, все, все, бо інакше опалювальний сезон не розпочнеться і води не буде і взагалі не буде нічого... Або ж його феноменальна як мінімум фраза про те, що як люди, яким відключать за несплату тепло, почнуть перекривати дороги, то він просто поїде до мерії іншими шляхами... Одним словом, вміє наш шановний мер говорити і спілкуватися, а також дбати про тих, хто віддав йому свої голоси...
Із задоволенням вислухала б аргументи супроти поєї позиції.
Чекатиму...

Василь Яворський - 24-9-2003 у 15:28

Гадую проти не буде. Мер то є газда міста. Говорити, поводитись гарно - то царина політиків, а мер міста то є господарська посада. Мер просто зобов"язаний вміти налаштувати роботу ВСІХ міських служб. Мер повинен говорити реальними рішеннями проблем міста.

Юлія Божок - 24-9-2003 у 16:06

Ви праві, АЛЕ якби то так було щоби мер займався лише господаркою... Так вже повелося, що мусить він час від часу спілкуватися або ж з журналістами (що Любомир Костянтинович принципово не робить майже зовсім), або ж з іноземними делегаціями. Так сталося, що я потрапляла неодноразово на ці його зустрічі з поляками, росіянами, англійцями тощо... і, повірте, пане Гадяч, мені було соромно за те, що наше місто для них репрезентоване таким от мером.
У наш час мер -- то є ... але, зрештою, я то все вже писала...
За Куйбіди було трохи не так. Хоч не був він господарником, але доброго ("толкового";) взяв собі першого заступника, той постійно за Василя Степановича і "віддувався", і роботу робив у міру можливостей.
Отож, як Ви вже певно помітили, схиляюся я до тої думки, що зараз найкраще коли мер -- людина публічна і навіть не обов"язково господарником він має бути добрим. Він має вміти гарно представити ГАРНЕ місто, а зробити то місто гарним має його команда. Мер -- то є добрий управлінець, який спроможецься зібрату команду фахівців. Мер -- людина розважлива і стримана. І наостанок, міський голова просто мусить любити людей, які живуть у тому місті.

Василь Яворський - 24-9-2003 у 16:40

То мені дуже нагадує позицію захисників Кучми, наш президент говорити вміє гарно... Та нічого подібного. У мера повинен гарно працювати інститут пресслужби, до речі на такий є передбачені витрати з міського бюджету, вони і повинні готувати мера до всіляких делегацій, а можливо їх і приймати. Сам мер повинен вміти сказати Петрові петрати, а Іванові іванчити та щей так щоб один одному не заважали, а навпаки допомагали. Команда, то діло файне, але якщо сам нікудишко, то й команда недопоможе. Куйбіда зрештою це прекрасно довів, маючи такого "толкового першого".

Юлія Божок - 24-9-2003 у 16:49

Гаразд, а як щодо нинішньої та й зрештою й колишньої прес-служби?

Василь Яворський - 25-9-2003 у 08:30

Відповім питанням на питання: а яке у Вас враження, як в журналіста?

Юлія Божок - 25-9-2003 у 09:32

Жахливе, а може й гірше...

Василь Яворський - 25-9-2003 у 09:41

Ото ж бо й воно. З відси ноги ростуть. Прес-служба повинна показувати лице посадовця, а не він сам. Мер просто дає теми і основні положення промов, а прес-служба її готує. Керівник пре-служби повинен відчувати і бачити як і про що повинен говорити мер, коли і де повинен виступати з промовами, навчити його себе поводити. Немає в нашого мера спеціаліста по іміджу, тому немає і іміджа. А в мера про це голова не має боліти, в нього є інші біди, котрі вимагають його уваги... Щоправда наш мер і цим не займається.

Юлія Божок - 28-9-2003 у 13:02

І на останок, гадаю, ще один момент. Справа не в тому, що у нашого шановного мера немає хороших іміджмейкерів, а в тому, що він НІКОГО не слухає. Думаєте йому не говорилося про те, що він там, там і от там трохи неправильно говорить, робить, поводиться тощо? Говорилося, але особливого прогресу чи взагалі будь-якого прогресу наразі не помітно зовсім...

А тепер у мене до вас питання, чим по-вашому, займається наш мер, якщо своїх прямих обов"язків він не виконує?

Андрій Пелещишин - 28-9-2003 у 14:58

Питання очевидно риторичне. Так яка правильна відповідь, Юліє?

Василь Яворський - 29-9-2003 у 13:58

Я б відповів, що наш мер займається "упиванням владою".

Юлія Божок - 30-9-2003 у 12:55

Дякую, пане Гадяч, що відповіли. Щоправда, я не вважаю, що він "упивається" владою, оскільки на попередньому робочому місці влади він мав значно більше, до того ж такі "речі" як рада йому тоді не заважали "розділяти і владарювати".
Моя відповідь (не стверджую, що вона правильна) -- Буняк нагло використовує своє привілегійоване становище. Яким чином? Гадаю, Ви розумієте.
І питання це риторичне хіба у тому, що треба збирати факти. А для цього необхідно копирсатися в тому числі і у брудній білизні. Кому то треба?

Василь Яворський - 30-9-2003 у 13:29

Я з Буняком особисто не знайомий. Копирсатися в чиємусь смітті я також особливого бажання не маю. Просто я бачу те, що я бачу. Я бачу Франківськ, Київ і бачу Львів. А бачучи, роблю висновки.

Юлія Божок - 30-9-2003 у 17:11

То-то й воно...

Олександр Ганущин - 20-11-2003 у 13:05

Надибав я оцю тему і вирішив нашкробати...

А два роки за які обіцяна вода мала б "затекти" у наші домівки так вигляда спливають, а сама вода (тепла/холодна - це деталі) ще ген-ген... А що й тоді робитиме наш мер, з яким наші Форумці так хочуть порозмовляти??? До речі, спробуйте - все таки по 14 00 вхід вільний, запишіться на прийом, а там гляди...
Отоді з ним, так виглядає, захочуть поговорити і деякі претенденти на його крісельце... І поспілкуватися можуть захотіти через недовіру депутатського корпусу чи реєстрацію відповідних незадоволених груп по відкликанню Буняка. Або і те і інше. А що такого - бригади людей від дверей до дверей із закликами підписатись за відставку мера (особливо по відомчих будинках та тих де вода "подається";), намети з "Геть Буняка" "Львову - нового мера" і т.д. Додайте місцеві медіа - окрім Ратуші, я якими стосунки попсулись надовго (читай вище). А ще як зима буде холодна...

Святослав Шеремета - 26-11-2003 у 17:27

Та що взагалі говорити про нашого мера. Не буде він спілкуватись ні з людьми ні з журналістами. Не буде , бо мабуть не вміє. А то що йому ближчим часом гаплик буде , то це я думаю навіть не питання. Єдине , що мабуть заставляє задуматись політичним силам чи пришвидчувати процес відставки Буняка - наступні президентські вибори.Мабуть є дуже багато зацікакавлених сторін за межами Львова, щоб розпорошити увагу львівян перед і під час президентських виборів. Переконаний , що всякі там Медведчуки та інші "обрізані"та "недорізані" мріють , щоб Львів не додав хоча б якісь голоси Народному кандидату на виборах. Питання в іншому. Треба чітко прорахувати , я маю на увазі національні політичні сили , що буде більшою шкодою для досягнення загальної перемоги на президентських виборах 2004- дострокові вибори мера Львова чи мер Львова Буняк , який буде працювати на владу( всеукраїнську) проти кандидата від опозиції. А те що Буняк буде проти Ющенка чи іншого опозиційного кандидата я думаю сумнівів немає вже ні в кого. Буняк зробить те , що йому скажутьзробити його господарі. Де вони - це вже питання . Але я думаю ,що позиція Буняка стосовно реверсу нафтопроводу Одеса - Броди, та подій навколо Тузли наводить на певні сумні для нас з Вами висновки.

Олександр Ганущин - 27-11-2003 у 09:57

Ключове питання - що краще...:
Буняка намагатися зняти, щоб не заважав на виборах (але однозначно до виборів, десь так на лютий-квітень) чи залишити все як є, не уводити виборців у роздвоєння особистості та зайнятись цьою приємною справою по листопаду 2004 р.
Схоже, що хочуть обрати варіант № 1, але чи стане сил його зреалізувати...

dr.Trollin - 27-11-2003 у 13:07

Ну так, Олександре.
отой (капостний) Буняк - постійно десь у чомусь та й завадить правильним хлопцям.
То (зараза) товаріщам з газпрому та лапку (ведмедячу) наступив.
То до водо-кредиторозкАадення нікого допустити не хоче.
А ще (тилько т-с-с) патрієт, не приведи господи.

Забив би м :(