Форум Рідного Міста

Починається відкрита реєстрація доменів у зоні .su

Agent86 - 16-9-2003 у 22:05

Опублiковано 26 червня 2003 року

Наглядацька рада Фонду розвитку інтернету затвердила дату початку відкритої реєстрації доменних імен у доменній зоні .su. Починаючи з 27 червня 2003 року, будь-який бажаючий зможе зареєструвати доменне ім'я в цій зоні, яка створювалася для Радянського Союзу. Після розпаду СРСР кожна з колишніх союзних республік одержала по власній доменній зоні. У зоні .SU продовжували функціонувати домени, зареєстровані до появи власних доменів у кожної з країн, що раніше входили до складу Союзу РСР. Реєстрацію доменів у зоні .su буде здійснювати компанія RU-CENTER.
У період з 15 грудня 2002 року по 21 червня 2003 року Фонд розвитку інтернету проводив у зоні .su пріоритетну реєстрацію доменних імен, що відповідають товарним знакам. Відповідно до раніше оголошеної процедури, 22 червня 2003 року завершилася пріоритетна реєстрація доменних імен у домені .su. Починаючи з 27 червня 2003 року реєстрація доменних імен буде здійснюватися на підставі "Положення про реєстрацію доменних імен у домені .su", з яким можна ознайомитися на http://www.fid.su/projects/SU_Registry/POLO-SU.html .
Зареєструвати можна будь-яке доменне ім'я, не зареєстроване протягом періоду пріоритетної реєстрації, що складаються більш, ніж із двох знаків, крім імен, зарезервованих відповідно до рекомендацій ICANN, і імен, уже делегованих за станом на 1 жовтня 2001 р. Вартість реєстрації домена в зоні .su терміном на один рік складає 100 доларів США. Для порівняння, підтримка домена в зоні .ru обійдеться в 20 доларів у рік, а в зонах .com, .net і .org - у 25 доларів у рік. Утім, у жовтні 2001 р., коли плани по реанімацію радянського домена тільки з'явилися, за реєстрацію домена в зоні .su потрібно було платити 15000 доларів США. У листопаду 2001 р. ціна була знижена до 5000 доларів, а потім відбулося зниження ціни до 1000 доларів. Скільки доменів вдалося зареєструвати за такими цінами, залишається загадкою.


джерела : www.compulenta.ru, RU-CENTER