Форум Рідного Міста

В Азії немає дефіциту IP-адрес

Agent86 - 16-9-2003 у 22:12

Опублiковано 30 червня 2003 року

Пол Уілсон, генеральний директор організації APNIC, що відає розподілом мережних адрес в Азіатсько-тихоокеанському регіоні, назвав дезінформацією повідомлення про те, що в даному регіоні планети спостерігається дефіцит IP-адрес. За словами Уілсона, інформація про те, що через два роки в Японії, Південній Кореї і Китаї закінчаться всі IP-адреси, є цілковитою нісенітницею. Глава APNIC відзначив, що в даний час ці адреси видаються на рівній основі представникам усіх регіонів світу, тобто азіатські країни можуть одержати стільки адрес, скільки їм необхідно.

Усі повідомлення про дефіцит адрес виходили з того факту, що на Азіатсько-тихоокеанський регіон виділена дуже невелика частина адресного простору, що зі стрімким поширенням інтернету в цих країнах швидко зменшується. Насправді це не так. За словами Уілсона, зараз щорічно використовуються біля п'яти нових блоків по 16 млн. унікальних IP-адрес у кожнім. В даний час вільними залишаються ще біля сотні таких блоків.

Таким чином, при збереженні нинішніх темпів росту інтернету, запасу IP-адрес вистачить на 20 років, причому ніяких регіональних диспропорцій у виділенні адрес не буде. На практиці, запасу адресного простору вистачить на менший час, тому що число пристроїв, що підключаються до Мережі, росте надзвичайно швидко. Але в будь-якому випадку, запасу адрес вистачить більш, ніж на два роки. За цей час цілком можна забезпечити безболісний перехід на протокол IPv6, у якому довжина адреси складає 128 біт, а не 32, як зараз. Зокрема, американське міністерство оборони перейде на IPv6 до 2008 року. Японські державні й освітні установи перейдуть на новий протокол вже в 2005 році.


джерела : www.compulenta.ru, http://asia.cnet.com/