Форум Рідного Міста

Три мільйони серверів у Мережі контролюються хакерами !?

Agent86 - 16-9-2003 у 22:27

Опублiковано 1 липня 2003 року

Фірма, що спеціалізується по комп'ютерній безпеці, Trustcorps повідомила про те, що хакери можуть контролювати мільйони серверів в інтернеті, причому власники серверів про це навіть не підозрюють. Під словом "контролювати" у Trustcorps розуміють те, що хакер має доступ у чужу систему і може виконувати з нею будь-які дії за власним бажанням. Орієнтоване число контрольованих хакерами серверів складає три мільйони.

Утім, одержали цю величину в Trustcorps досить сумнівним чином. Фахівці компанії підрахували число зламаних систем простим множенням. Вони припустили, що кожен хакер має доступ, у середньому, до 600-800 систем. Число активних хакерських груп є біля тисячі, у кожній групі є, у середньому, п'ять досвідчених хакерів. Множення 600 на 1000 і потім на 5 дає, у підсумку, шукані три мільйони. Ситуація може виявитися і гірше, якщо замість 600 комп'ютерів на одного хакера взяти 800: тоді вийде, що 4,8 млн. серверів належать невідомо кому.

Багато експертів уже назвали повідомлення Trustcorps повним нонсенсом. Дійсно схоже, що багато цифр узяті компанією зі стелі. У Trustcorps і самі відносяться до своїх обчислень не занадто серйозно.


джерело : www.compulenta.ru