Форум Рідного Міста

Рейтинг тем спамерських листів

Agent86 - 16-9-2003 у 22:31

Опублiковано 14 липня 2003 року

Американська компанія FrontBridge Technologies, що спеціалізується на технологіях захисту електронної пошти від спама і вірусів, опублікувала десяток самих популярних серед спамерів тем листів. Цікаво, що в цей своєрідний хіт-парад не потрапила жодна тема, що явно вказує на спам: з розряду пропозицій купити "Віагру", дешевих позичок і т.д. Абсолютна більшість спамерів маскують свої послання під звичайні ділові і дружні листи. Варто відзначити, що подібна тенденція спостерігається всюди.

На першому місці хіт-парада FrontBridge знаходиться тема Re: Information you asked for, що приблизно відповідає улюбленій вітчизняних спамерів теми "Re: запит" і "Re: інформація", на другому рядку знаходиться тема Hey (еквівалент - "Привіт";). Потім йдуть теми Check this out! ("Заціни" або "Приколися";), Is this your email? ("Цей твій лист?";), Please resend the email ("Перешліть лист";), Rе: your order ("Re: ваше замовлення";), Past due account і Please verify your information ("Підтвердіть інформацію";). Усі вони мають на увазі наявність між відправником і одержувачем ділових або дружніх відносин.

На дев'ятому місці знаходиться тема Version update, за допомогою якої лист видається за повідомлення про оновлення програмного продукту. Замикає десятку тема Rе: late payment ("Прострочений платіж";), що також носить псевділовой характер. Варто відзначити, що спамери не завжди використовують для маскування своєї кореспонденції тільки заголовки. Іноді вони, навпаки, намагаються привернути увагу користувачів до своїх листів.

Гарним прикладом тому є недавно проведене російське розсилання, у якій використовувалися старомодні імена відправників начебто Акакій або Амбрось. Однак такий трюк не може працювати довго: швидше за все, уже другий лист від Амброся відправиться в сміття без прочитання. Так що в довгостроковій перспективі використовувати підставні теми більш розумно. Часто до таких теми додається і природне ім'я відправника, "Сергій", "Світлана" або їм подібних. Розпізнати такий спам з першого погляду недосвідченим користувачам досить складно.


джерело : www.compulenta.ru, Vnunet

fish - 17-9-2003 у 12:08

мене вже понад місяць долає вірусна атака, дякувати Богу, з абсолютно однаковими темами: my details або your details або thank you (перепрошую, як наробила помилок - на жаль, не вчила англійської)...