Форум Рідного Міста

Google вийде за межі інтернету

Agent86 - 16-9-2003 у 22:37

Опублiковано 9 липня 2003 року

На думку одного з засновників Google, не слід думати, що можливі шляхи розвитку компанії обмежуються інтернетом. Про це Сергій Брін говорив під час свого виступу на конференції Supernova у США. Конференція присвячена децентралізації зв'язку, програмного забезпечення і медіа.

За словами Бріна, Google не потрібно вважати пошуковцем. "Де б я хотів бачити гуглівські технології через п'ять років? Ми не пошукова система, ми знаходимо інформацію. Із широким обсягом. Не просто ранжований список веб-сторінок", - сказав він.

Згодом, усе більше людей будуть підключатися до інтернету не за допомогою настільного комп'ютера. Навіть зараз, при не занадто широкій поширеності безпровідного зв'язку, усе більше запитів Google одержує з різноманітних мобільних пристроїв.

Зважаючи на все, у Google поки не занадто представляють, куди їх заведе розвиток у цьому напрямку. "Можливо, це навіть буде не електроніка! - припускає Брін. - Скажемо, питання-відповідь. Розмова зі своїм мобільником".

В даний час у Google є тільки один сервіс, що шукає не в інтернеті і не в звичайних комп'ютерних базах даних. Маловідома система Google Catalog, призначена для пошуку інформації в паперових торгівельних каталогах.

За допомогою даної системи можна здійснювати пошук по відсканованих сторінках каталогу або перегортати їх. Уміст Google Catalog являє собою точні цифрові копії сторінок їхніх паперових версій. При пошуку виводиться зображення фрагмента відсканованої сторінки, на якій виділене шукане слово.

У Google не переоцінюють можливості своїх технологій. Людина здатна шукати і сортувати інформацію куди краще машин. Найближчим часом ця ситуація не зміниться, комп'ютерам не наздогнати людей ще років двісті.


джерело : www.compulenta.ru