Форум Рідного Міста

Найстарший пошуковець продовжить роботу

Agent86 - 17-9-2003 у 05:23

Опублiковано 20 серпня 2003 року

Одна з найстарших пошукових систем Altavista, не дуже що давно перейшла у власність Yahoo, продовжить роботу. "Ми вважаємо, що Altavista - це як і раніше дуже сильний бренд, у якого є своя група користувачів", - заявив віце-президент по інжинірингу Yahoo Пху Хоанг. Про це повідомляє IDG News.

За словами Хоанга, Altavista може стати своєрідним полігоном для випробувань нових пошукових технологій. Застосування найдеться і для інших пошуковців, що потрапили у власність Yahoo. Тим часом, після придбання Overture, ця компанія стала власницею всіх основних пошукових технологій на ринку, крім технології Google. Зараз Yahoo належать пошуковці Inktomi, Altavista і FAST.

У Yahoo планують розвивати всі пошуковці, які вона отримала. Крім того, дуже великий інтерес для компанії представляють засоби розміщення контекстної реклами, створені Overture. "Якщо глянути на клієнтську базу Overture, що складають близько 80 тисяч клієнтів, можна побачити, що вона в основному складається з дрібних бізнесменів, а ми саме маємо набір сервісів для них", - сказав Хоанг.

Overture - це давній партнер MSN, а MSN, у свою чергу, один з основних суперників Yahoo. Коли Overture потрапила в руки Yahoo, залишалося неясним, чи продовжиться співробітництво з MSN. Хоанг розвіяв сумніви. За його словами, Yahoo спробує зберегти контракт із MSN, хоча його наявність і не було вирішальним фактором при покупці Overture.


джерела : www.compulenta.ru, IDG