Форум Рідного Міста

Обговорення нацизму

Олексій Мачехін - 19-9-2003 у 15:49

В треді Жебрацтво пролунала думка що нацизм має свої переваги. Прошу висловитись.
(Нажаль до неділі навряд зможу відповісти)

Volodymyr - 19-9-2003 у 15:59

негативно - несприймаю під жодним соусом...
комунізм також...

Василь Яворський - 19-9-2003 у 16:01

Нацизм винайшов інструменти, завдяки яким реально наводиться порядок. Найкращий приклад - гітлерівська Німетчина. Щоб там не казали про людиноненависність гітлерівців і т.д. звичайно вони всі є праві але Німетчина до 33 року була найвідсталішою державою в Європі. Економіка у жалюгідному стані, повальне безробіття, той самий державний бардак. Менше ніж за ТРИ роки Німетчина виходить у П"ЯТІРКУ найрозвинутіших країн світу. Чому? Дуже просто: навели порядок. Серія розтрілів, висилка, депортації, концтабори (перший у німетчині відкрили у 1934 році для циганів) і, як недивно люди Гітлера почали обожнювати. Так там була і агітація але на тлі небаченого економічного росту. Запрвцювали заводи, люди почали отримувати роботу. Правда в живих залишилися тільки законослухняні і працьовиті, а це вже результат.

Олексій Мачехін - 19-9-2003 у 16:04

Концтабори винайдені, здається, британцями. Щодо наведення ладу - то це не нацизм а тиранція. Назвемо речі своїми іменами - нацизм тут ні до чого.

Василь Яворський - 19-9-2003 у 16:08

Власне початок - це нацизм. Бо починати треба з усунення від влади ВСІХ представникі інших національностей. Повальна чистка за національним признаком на всіх поверхах влади.

Volodymyr - 19-9-2003 у 16:14

не погоджусь з паном Гадячем...

сталін також витягнув срср у наддержави, але, панове, методи, методи!!!

Василь Яворський - 19-9-2003 у 16:17

Я не кажу що все там добре. Але деякі методи нам потрібно перейняти. Так саме методи. Знищення тих, хто заважає процвітанню і розвитку - єдиний шлях до побудови тої України у якій захочеться жити.

rost - 19-9-2003 у 18:05

Для того, щоб нацизм добився результатів, необхідна одна маленька деталь -- населення країни має бути німцями. Національно-тоталітарні режими були також в Італії, Іспанії, Португалії і т.д. Але якогось прогресу ці країни вони досягнули лише в умовах демократії. А німці процвітали і процвітають при всіх режимах. Згадайте, що німці були відмінниками навіть при соціалізмі.

Андрій Пелещишин - 19-9-2003 у 18:33

Гадяч, а вирішувати хто "заважає процвітанню і розвитку" Ви будете?

А хто вам сказав що представники "інших" національностей заважають розвитку держави?

І нема чого плутати нацизм з тоталітаризмом і просто сильною владою.

А взагалі дана тема мені виглядає занадто з одного боку надуманою, а з другого - провокативною. Я її не закриваю, але якщо будуту занадто жорсткі вислови, то просто видалю.

Гадячу, хочу нагадати, що на Форумі пропозиції чи поради типу "Знищення тих, хто заважає " є абсолютно неприпустими. Прохання врахувати.

kallisto - 28-9-2003 у 17:14

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Гадяч, а вирішувати хто "заважає процвітанню і розвитку" Ви будете?

А хто вам сказав що представники "інших" національностей заважають розвитку держави?


Взагалі-то тема сама провокативна. І я не знаю, як можна ліберально висловлюватися щодо цього. Можна кричати, що як вони могли вбивати і знущатися з людей, а можна сказати, що так їм і треба.

Нацизм з одного боку винайшов такі механізми впливу, що в країні був порядок. Коли в італії фашисти прийшли до влади, то вони повипускали з всіх злочинців з в"язниць. Але сказали: ми пробачаємо вам ваші гріхи, проте якщо хтось вкраде хоча б булочку в магазині - того до стінки. І люди дійсно почали робити менше злочинів.

З іншого боку, будь-яке насильство є вже злочином. І тому я не вважаю, що цей засіб є найкращим. Проте в кожен час є своя ідеологія. Поляки дуже вчасно і вдало застосували "шокову терапію" і вивели країну з економічної кризи. Я думаю, що нацизм уже пережили. В країнах Європи повсюдно панує лібералізм, але він доходить до вседозволеності. І тому я вважаю, що зараз навряд чи ця ідеологія може з"явитися в світі.

!!!Увага! Нацизм і націоналізм - це не одне і теж.

Олексій Мачехін - 28-9-2003 у 20:33

Так, але ж нацизм і тоталітаризм теж не одно й то саме - все, що ти перерахувала - лише ознаки використання нацистськими режимами переваг тиранії.
Петро перший теж навів лад в Росії і тими самими методами. Абсолютно тими самими, єдине що "злочинці" не в концтаборах сиділи а на копалинах працювали. Від нацистів його відокремлює єдине (!!! і воно позитивне !!!) - використання закордонних спеціалістів для піднесення економіки. Цього нацистські режими повномаштабно собі дозволити не могли.

Народ, не плутайте тиранію з нацизмом - то різні речі!

Василь Яворський - 29-9-2003 у 09:59

Стоп! Давайте визначимося. Якщо ви вважаєте, що я є прихильником нацизму, то ви мене дуже і дуже неправильно зрозуміли. Я говорю тільки про методи. Я нікого не хочу закликати до знищення інших націй. Я не казав, що нацизм це добре. Просто нацизм завжди користувався певними механізмами. Про них я і говорю.

Олексій Мачехін - 29-9-2003 у 10:27

Ні, Гадяч, ти написав що нацизм має свої переваги (і тільки), просто хотілося б знати - які саме? Бо я особисто переваг нацизму небачу а все, що тут пролунало відноситься до тоталітаризму.

Василь Яворський - 29-9-2003 у 12:15

Трохи не точно виразився. Малося на увазі що всі нацистські режими використовували сміливо і відкрито певні механізми. Доречі жоден тоталітарний режим не нацистський цього н5е робив. Тому я й поставив як приклад нацизм.

Олексій Мачехін - 29-9-2003 у 12:18

Знову згадуємо Петра 1 - він робив!

Василь Яворський - 29-9-2003 у 13:27

Згоден. Але Петро 1 робив те, що називається самодурством. Розправи і кари були жорстокі але трохи, вибачте, дурні. І по причинах і по виконанні. Бо "Сунуть головой в чан с дерьмом, и висечь оного разгельдяя" (вибачте за нецензурщину) це не нормально.

Олексій Мачехін - 29-9-2003 у 13:37

Ще меньш нормально людей морити голодом, але це вже третє питання.

Василь Яворський - 29-9-2003 у 13:50

Голодомори недопустимі взагалі. Доречі це ще отдин інструмент, що використовувався тоталітаризмом і не використовувався нацизмом.

Олексій Мачехін - 29-9-2003 у 14:02

Все відносно. Сталін морив голодом регіони, Гітлер не мав такої можливості і створював для цього концтабори. Проте, здається, ми вже з*ясували що у нацизму як такого переваг нем?

Василь Яворський - 29-9-2003 у 14:16

У нацизму ідейного дійсно ані переваг ані майбутнього жодного. Скоріш за все найближчим часом нацизм вфідімре. Щодо концтаборів, прошу не плутати, голодомор голодомором, відокремлення певної частини населення за якоюсь ознакою (суть концтабору) - відокремленням. То є апсолютно різні речі. Доречі в гітлерівських гето працювали і магазини і безкоштовні їдальні. В концтаборах справді не дуже сильно годували, але тільки тих хто мав йти на досліди. То були страшні часи, йшла війна, німці не могли собі позволити пристойно харчувати в"язнів у той момент, коли не вистарчало харчів на прогодування власної нації. Голод у концтаборах - не намірений, а от Сталін впроваджував голодомори свідомо.

Олексій Мачехін - 29-9-2003 у 14:18

Гітлер морив голодом в таборах і до початку війни. Але це ми вже суттєво відхилилися.

Василь Яворський - 29-9-2003 у 14:31

Цікаво, чомусь у мене є трохи інша інформація. Тільки не прикрутіть мені зараз підтримку гітлеризму. Наскільки мені відомо, Гітлер дійсно мав табори циган де приміняв голод, для дослідів скільки реально на підручних харчах виживе людина. Але загалом утримування було таким самим як і німців у загальних тюрмах - пайкове. І доречі пайки більші ніж у таборах СРСР.
Ми власне говоримо про інструменти нацизму і толітаризму. Голодомор - інструмент виключно тоталітарний. Концтабори - інструмент притаманний для обох.

kallisto - 29-9-2003 у 15:20

Цитата:
Першим відправив користувач Гадяч
У нацизму ідейного дійсно ані переваг ані майбутнього жодного. Скоріш за все найближчим часом нацизм вфідімре


Покажи мені хоч одну країну, де нацизм досі живий. Його вже немає. Він як ідеологія вже себе давно вичерпав. В Австрії виникли неонацисти, але я не думаю, що з того буде щось визначене.

Василь Яворський - 29-9-2003 у 15:28

Власне про це я і говорю. Подекуди виникають певні нацистські рухи, але вони дуже скоро захлинаються.

Зігнидуб - 6-10-2003 у 19:30

Взагалі німецьке довоєнне чудо було досягнуте не завдяки нацизму і не завдяки тоталітаризму, а завдяки солідаризму http://www.perehid.org.ua/n9/12.html