Форум Рідного Міста

Ініціатива від VerySign - захват неіснуючих доменів

Андрій Пелещишин - 23-9-2003 у 22:56

компанія VerySign яка контролює на разі домен com реалізувала один пакостний проектик, який дозволяє їй отримувати в день до ста мільйонів показів своєї реклами.

Суть проста: замість помилки на запити до неіснуючих сайтів у домені com (наприклад, сайт помер або користувач помилився при наборі) видається певна стандартна сторінка одного зі сайтів фірми VerySign.

Можете спробувати самі - клікніть по такому лінку
http://domenjakogoneisnue.com

Якщо загрузилась сторінка VerySign - значить система працює (бо вона наразі ще тестується і може бути відключена)

Воно б нічого поганого, але порушена стандартна процедура обслуговування помилок в Інтернеті, деякі специфічні задачі веб-майстрам важко реалізувати.
Головне - користувач може не зрозуміти, що він помилився при наборі і подумає, що сайт на який він хотів потрапити тепер належить VerySign

marco - 24-9-2003 у 16:23

Власне вчора я так і подумав, холи хотів подивитися чи ще живий домен, який мав би бути expired :(

Василь Яворський - 24-9-2003 у 16:44

We didn't find: "domenjakogoneisnue.com"
There is no Web site at this address.

Чому все доволі культурно. Сайта не знайдено і як альтернатива вже сайти власника. Як на мене доволі етично

Андрій Пелещишин - 24-9-2003 у 22:57

Не погоджуюся. Поясню чому:
- VerySign не власник домену com а лише забезпечує технічну підтримку, а сам домен є фактично власністю міжнародної організації ICAAN
- Фактично фірма VerySign присвоїла собі усі незареєстровані домени в com
- Порушила стандартну процедуру обробки помилки відсутності домена другого рівня (у результаті страждають такі як Марко)
- Створює видимість працючого домена. Користувачі не завжди зрозуміють, що вони помилилися адресою, а можуть подумати, що сайт такий має бути. А той надпис що домин помилковий - англійською мовою, далеко не всі її знають. А наскільки це серйозно - уявімо собі для прикладу - ви набрали невірний номер, і вам замість службового повідомлення починають говорити "Ви потрапили в офіс Укртелекому, ми поможемо вам купити авто та нерухомість"

До речі, ICAAN вже подало до суду на VerySign

Андрій Пелещишин - 24-9-2003 у 23:07

Хоча, з другого боку, можливо багатьом корисувачам такий сервіс є зручним. Можливо, він мав би сенс, якщо б не був такий обмежений та безваріантний.

polidrom - 25-9-2003 у 18:15

Мені важко собі уявити, кому це може бути зручно. По моєму зручніше тицьнути Google, якщо щось шукаєш. А проблема в тому що на цю дебільну сторінку, люди здебільшого попадають коли просто припустили помилку при друкуванні. Тобто часто не підозрюючи, що це не та сторінка, яку старалися набрати.
Виглядає, що прихопили вони не тільки com, але і net.

Андрій Пелещишин - 25-9-2003 у 18:29

А прикольно те, що вони обрізали халяву для Майкрософт, яка подібну можливість надавала в свому IE. Я маю на увазі переадресацію на MSN, коли сайт не знаходився. А тепер броузер вже не знає що сайту нема, до MSN не прямує.

polidrom - 25-9-2003 у 19:00

Я з моїм IE спостерігаю таке. Набираю скажімо а адресному вікні misto.ridne (без http://) і попадаю на ...Yahoo!? А на роботі йде як положено на MSN. Тобто десь я здається "перехитрив" дрібном'ягких, але як, хоч убийте не пам'ятаю.

Андрій Пелещишин - 25-9-2003 у 20:14

То десь є в найстроках IE виставляється. До речі, сайт вже працює і з адресою http://www.misto.ridne.net