Форум Рідного Міста

Відпочинок у Карпатах у міжсезоння

Valery - 25-9-2003 у 13:00

Добрий день!

Панове, порадьте, чи має сенс (я живу у Полтаві) планувати відпочинок в горах десь у другій половині жовтня - листопаді?

Хотілося би пожити десь в б-м глухому місті, куди можна доїхати легковим авто, в хатині навіть з мінмумом зручностей - аби не холодно. Ходити в гори, милуватись осінню, та, можливо, збирати гриби-ягоди (чи вони в той час ще є?). Я не знаю, яка в той період погода в гірських районах,(може в цей час вже сніг лежить?), і те, чи приймают в цей період міжсезоння люди на постій.

Якщо хтось порадить конкретну адресу, буду вдячний.

Валерій.

Олексій Мачехін - 25-9-2003 у 13:26

Люди-то приймають, але в горах вже починаються дощі, а в жовтні й годі говорити. По багнюці на гору не полізеш - точно. Так що краще зачекати до грудня і їхати на лижі.

Василь Яворський - 25-9-2003 у 14:44

Дощі то правда, трохи не приємно. Але щоб не дертися по багнюці щодня, то можна домовитися і попроситися на постій десь на полонинах. Там правда трохи холодніше, але краєвиди... навіть у дощ класно...

Valery - 26-9-2003 у 07:18

Втішили, дякую :)

Я не проти того, щоб пожити десь на полонині, але ж туди на авто не заїдеш. А кидати машину десь внизу досить накладно і незручно.

Куди ж його податись? Відпустку треба догуляти обов"язково в цьому році, грудень зі снігом відпадає. Невже прийдеться два тижні лежати на софі, дивлячись в остогидлі рожі у ящику! :(

Валерій.

Василь Яворський - 26-9-2003 у 08:58

Зроби вояж по історичних місцях: Львів, замки золотої підкови, Берестечко, тощо. Вистарчить і без Карпат.

Роман Голощук - 26-9-2003 у 09:12

Якщо маєте бажання - то обов'язково помандруйте у Карпати. Нехай ніщо Вас не зупинить. Хоча погодою можете поцікавитись ;)
З місцем проживання проблем не має бути - зараз у кожному селі Вас радо приймуть і запропонують різні умови. Крнкретні адреси можете переглянути ось тут:
Зелений туризм

Рост - 26-9-2003 у 09:28

Все залежить від фінансів. Можна просто заїхати в Карпати і поселитись там, де сподобається (в міжсезоння вільних місць достатньо). Але тоді треба вибрати напрямок - львівщина, франківщина чи Закарпаття. От, наприклад, на львівщині можна поїхати в Східницю (заодно і оздоровитись :)), або в Тухлю-Гребенів-Славське, на франківщині - Косів, Ворохта і довколишні місця. На Закарпатті - наприклад, Синєвир - озеро і приємний пансіонатик на березі.

А можна зробити таку собі мандрівку по Карпатах, об`їхати їх довкола. Наприклад, через Косів, Ясиню на Закарпаття, далі через Усть-Чорну на львівщину - Лавочне, Славське. Таке коло від Львова до Львова буде так з 600-800 км.

Крім того можна завітати в форум автоклубу АвтоУА - http://www.autoua.net і там в розділ "Автоподорожі".

Valery - 26-9-2003 у 16:18

Дякую усім, хто відгукнувся!

Мабуть буду планувати "кругосвітню" подорож по При- та Закарпаттю. Може з погодою підфартить.
Той рік влітку їздив по замках Західної України (крім Карпат) від Берестечка, Шацьких озер до Кам.-Подільського. Це було новим відкриттям України як для мене, так і для моїх близьких, хоча мандрували і бачили до цього немало. Жаль тільки, що все те, що бачили не дуже доглянуте і швидко руйнується. Хазяїн потрібен.

Хай щастить! Валерій.

:D