Форум Рідного Міста

Linux є найатакованішою операційною системою

Agent86 - 1-10-2003 у 17:43

Опублiковано 12 вересня 2003 року

Британська компанія mi2g, що спеціалізується на проблемах комп'ютерної безпеки, опублікувала статистику хакерских атак на сервери протягом серпня. У дослідженні враховувалися тільки успішні атаки, про проведення яких є достовірні дані. Як виявилося, найатакованішою системою є Linux - під її керуванням працювали 67% успішно атакованих у серпні серверів. В абсолютному вираженні число уражених хакерами серверів під Linux склало 12892.

Що стосується Windows, те ця система займає почесне друге місце в рейтингу успішних атак. У серпні хакери успішно вразили 4526 серверів під Windows, що складає 23,2% від загального числа успішних хакерских атак. Цікаво, що системи сімейства BSD виявилися більш стійкими до атак - за серпень хакери вразили тільки 360 таких комп'ютерів, що складає 2% від загального числа успішних атак.

Цікаво, що серед успішних атак на комп'ютери урядових організацій частка Windows помітно вища, ніж Linux. Серед успішних атак 51,4% були здійснені на сервери з Windows, і всього 14,3% - на комп'ютери з Linux. Це, утім, може бути зв'язане з відносно невеликою часткою Linux в урядовому секторі. У цілому ж, Linux найатакованішою системою. У середньому, за останній рік 51% всіх успішних хакерских атак були проведені на сервери під керуванням Linux.


джерела : www.compulenta.ru, The Globe and Mail