Форум Рідного Міста

За допомогою Mozilla можна платити менше податків

Agent86 - 1-10-2003 у 17:51

Опублiковано 2 вересня 2003 року

Американці, що роблять внески у Фонд підтримки Mozilla (Mozilla Foundation), можуть розраховувати на відрахування цієї суми зі своїх податків.

Mozilla Foundation була організована півтори місяці тому співтовариством Mozilla.org для надання допомоги в розробці і просуванні ПЗ і технологій сімейства Mozilla. Керівництво фонду вже подало заявку на визнання його благодійною організацією, але тому що процес розгляду досить довгий, на перший час Mozilla Foundation уклала угоду з Фондом відкритого програмного забезпечення (Open Source Application Foundation, OSAF), що вже має такий статус. OSAF буде виступати в ролі фіскального агента фонду, проводячи безкоштовно по своїх каналах усі пожертвування в Mozilla Foundation.

Відразу після заснування Mozilla Foundation, у нього внесла 2 млн. доларів США компанія AOL, ще 300 тис. додав голова ради директорів фонду Міч Кейпор (у минулому, творець компанії Lotus). Однак, як говорять у фонді, цих грошей явно не досить. Бажаючим допомогти пропонується жертвувати не тільки гроші, але і комп'ютерне устаткування, місце для хостінга і т.д. Через фонд проекту Mozilla продовжують допомагати компанії Sun Microsystems, Red Hat і інші.


джерела : www.compulenta.ru, Mozilla Foundation