Форум Рідного Міста

Число фінських інтернет-адрес подвоїлося за два дні

Agent86 - 1-10-2003 у 17:57

Опублiковано 3 вересня 2003 року

Кількість адрес у домені .fi, що належить Фінляндії, виросло з початку тижня (з 1го вересня) майже вдвічі. Це викликано тим, що влада країни, нарешті, пом'якшила процедуру реєстрації імен у національному домені. Справа в тому, що раніше компанії могли прописувати як адресу тільки свою назву. Наприклад, компанія Nokia могла зареєструвати тільки один сайт - http://www.nokia.fi. Тепер же вона змогла відкрити новий сайт за назвою http://www.kannyka.fi (на фінському жаргоні "kannykka" означає мобільник).

Нові правила набрали сили з 1 вересня, і в цей же день за перші шість хвилин робочого дня було подано більше 4000 заявок, повідомили агентству Reuters у Комітеті з контролю за телекомунікаційними структурами Фінляндії.

Усього ж у перший день вересня комітет зареєстрував 17000 нових адрес. Ще 3000 заявок прийшли наступного дня, відзначили в комітеті, додавши, що загальна кількість адрес у домені досягла 60000.

Зм'якшення законодавства неминуче приведе у Фінляндії до спекуляції доменними іменами - кіберсквоттерству, що досить поширено майже у всіх країнах. Тим часом, деяким особам реєстрація адрес у домені .fi заборонена дотепер.


джерело : www.compulenta.ru