Форум Рідного Міста

Перша жертва нового закону США про доменні імена

Agent86 - 1-10-2003 у 18:00

Опублiковано 4 вересня 2003 року

Джон Цукаріні став першим арештованим за обвинуваченням у порушенні нового закону про доменні імена, прийнятого в квітні цього року в США. Даний акт покликаний захистити користувачів Мережі від можливих оман, у які їх вводять деякі доменні імена, у результаті чого користувач проти своєї волі попадає на сайти з непристойним змістом.

Джеймс Камі, прокурор Південного округу Нью-Йорк пред'явив Цукаріні обвинувачення в створенні, щонайменше, трьох тисяч облудних доменних імен, зокрема, таких як disneyland.com, у результаті набору яких користувачі попадали на сайти порнографічного змісту. За даними федеральних служб, прибуток Цукаріні від цих сайтів складав до 1 млн. доларів США в рік.

За словами Камі, відповідач обвинувачений у провокуванні користувачів, особливо дітей, і використанні їхніх помилок у своїх корисливих інтересах. Користувачі, таким чином, через непорозуміння попадали в найдальші куточки кіберпростору.

Торік федеральний суд уже зобов'язав Цукаріні припинити викладати в Мережу порнографію, організовувати віртуальні ігорні будинки в онлайні, а також використовувати доменні імена, що вводять в оману. Подібні обвинувачення були пред'явлені йому й у 2001 році Федеральною торговельною комісією. Тоді Цукаріні зобов'язали виплатити 1,8 млн. доларів США, "добутих нечесним шляхом", і встановили йому заборону на користування інтернетом.

Якщо нове обвинувачення вступить силу, Цукаріні загрожуєь тюремне ув'язнення терміном на чотири роки і штраф у розмірі 250 тисяч доларів США. Однак існує думка (і її підтримують деякі юристи), що застосування нового законодавчого акта на практиці може привести до серйозного конфлікту закону з Першим виправленням до Конституції США, що гарантує особисту волю американським громадянам.


джерела : www.compulenta.ru, СNЕT News