Форум Рідного Міста

Лінус Торвальдс став кандидатом на посаду губернатора Каліфорнії?

Agent86 - 1-10-2003 у 18:02

Опублiковано 4 вересня 2003 року

31 серпня на сайте NewsForge була опублікована замітка, у якій повідомляється про намір автора ОС Linux Лінуса Торвальдса взяти участь у виборах губернатора Каліфорнії. Відповідно до повідомлення Торвальдса, що нібито було опубліковано в розсиланні Linux Kernel Mailing List (на жаль, доказів цього не виявлено), Лінус вважає, що жоден з 135 кандидатів на посаду губернатора Каліфорнії не зможе щось змінити в економіці цього штату. А в Торвальдса, тим часом, є ключ до рішення проблем жителів Каліфорнії.

"Каліфорнія - непоганий штат, але дещо тут потрібно поправити, - заявив Торвальдс. - Ці вибори - відмінний шанс спробувати зробити це самому". Одним з пунктів стратегії розвитку штату по Торвальдсу є надання всім бажаючої можливості внесення внесків на користь суспільства. Торвальдс, тим часом, буде вибирати, від кого можна прийняти посильний вклад, а від кого - не вартує. "Таким чином, кожен громадянин Каліфорнії зможе "достукатися" до уряду. Ми розробимо і впровадимо нове правління, що йде в ногу з часом і завжди готове до випробування свіжих ідей на практиці", - такі передвиборні заяви Торвальдса.

Нині діючий (опальний) губернатор штату Грей Девіс на повідомлення про плани Торвальдса заявив, що в автора Linux немає шансів, тому що уряд із закритою архітектурою працює значно ефективне, чим відкритий уряд. "Ще жоден уряд, що вислухує вимоги кожного громадянина, не досяг успіху. Ідеї повинні пророблятися "за закритими двер" і продаватися народу тільки в міру готовності, - вважає Девіс. - Публічне обговорення законів - це ілюзія. Уряд приймає закони, а громадяни підкоряються їм, подобається їм це чи ні".

Далі в повідомленні NewsForge говориться, що Лінус уже зібрав більше 3 мільйонів доларів на свою виборчу кампанію від різних компаній, що випускають відкрите ПЗ. "Одні з головних труднощів для Торвальдса, - говориться в статті, - це те, що період подачі заявок на участь у виборах уже закінчився". Лінус сподівається вирішити цю проблему, закликавши прихильників відкритого ПЗ яким-небудь чином вписати його ім'я в бюлетень. Лінус вірить у те, що йому вдасться виграти вибори. "Каліфорнія буде відкритим співтовариством і прекрасним місцем проживання", - заявив Лінус Торвальдс.

Дане повідомлення викликало досить бурхливе обговорення на NewsForge, у ході якого з'ясувалося, що інформація, м'яко говорячи, не зовсім відповідає істині. Тим часом, багато активістів відкритого ПЗ, зовсім не проти наявності уряду, що діє по нормах ліцензії GPL, що, будучи перенесені в область політики, частково нагадують комунізм.


джерело : www.compulenta.ru