Форум Рідного Міста

Sun хоче замінити Windows на "Божевільного капелюшника"

Agent86 - 1-10-2003 у 18:16

Опублiковано 16 вересня 2003 року

Компанія Sun Microsystems провела офіційну презентацію програмних продуктів і послуг, що розроблялися в рамках проектів Orion (корпоративні інформаційні системи) і Mad Hatter (ПЗ для настільних комп'ютерів). Тепер ці проекти одержали нові назви, що включають слово Java.

Підсумком робіт над проектом Mad Hatter стала система Java Desktop System. Крім назви, у неї немає майже ніякого зв'язку з Java. Вона побудована на основі ОС SuSE Linux і, за задумом розробників, може замінити Windows у настільних комп'ютерах у компаніях. У Java Desktop System входить маса офісного і мультимедійного ПЗ, у тому числі, офісний пакет StarOffice, браузер Mozilla, плеєри RealONE і Macromedia Flash. Вартість Java Desktop System складе 100 доларів США за одне робоче місце. Якщо компанія використовує Java Enterprise System, то ціна на Java Desktop System знижується до 50 доларів за робоче місце.

Набір ПЗ і послуг, створених у рамках проекту Orion, у Sun назвали Java Enterprise System. У нього, серед іншого, входять компоненти платформи Sun ONE: сервер додатків, сервер для створення корпоративних порталів, засоби планування й обміну повідомленнями. Використовувати Java Enterprise System можна буде по підписці, вартість якої складає 100 доларів США за одного працівника в рік. При цьому Sun обіцяє обновляти програмне забезпечення кожні 90 днів. Перша версія Java Enterprise System з'явиться на ринку в жовтні і буде розрахована на ОС Solaris. Підтримка Red Hat Linux запланована на майбутнє.

У майбутньому Sun планує випустити ще два набори програм і послуг, орієнтованих на мобільні пристрої, такі як стільникові телефони (Sun Java Mobility System) і ідентифікаційні карти (Sun Java Card System). Усього в арсеналі Sun нараховується шість основних наборів ПЗ і супутніх сервісів. Крім уже згаданих чотирьох Java-систем, компанія поставляє набори Sun Java Studio (засоби розробки) і N1 (системи віртуалізації і керування інформаційною інфраструктурою).


джерело : www.compulenta.ru