Форум Рідного Міста

Псячі бої перед Ратушею (свідчення очевидця)

marco - 1-10-2003 у 18:41

Годину тому був свідком непересічної події: кривавого бою двох пітбулів на травничку перед міськрадою (оскільки зараз ремонт, то вхід до мерії з правого боку).

Так як не попав на початок, то не можу сказати чи це було випадково, чи псів стравили. Але пси гризлися насмерть...
І коли дійшло до того, що один почав другому рвати горло, а другий хрипіти, "господарі" взялися їх розбороняти.

Ясна справа, що ані крики господарів, ані копняки, ані шмаганя смичем і тим більше матюки на псів не діяли. Це розтягування тривало досить довго. Вдалося це зробити в такий спосіб: двоє власників тримали псів за задні ноги, а кобіта, яка вибігла допомагати (виглядало, що власниця одного з песиків) копала псів по мордах.

В результаті обидва песики були в крові, той якому дісталося більше був без одного вуха, а з другого (вуха) лишилися кавалочки...

Народу на цю атракцію зібралося досить багато. Правда всі спостерігали це здалека. Реакція від зловтішно-злорадної - "так їм і треба, хай би позагризали і себе і господарів", до співчутливої - "йой бідіні песики, та зробіть щось"...

До тої історії є ще передісторія. З господарем одного з пітбулів (білого), який мешкає недалеко в Ринку дві брами нижче від магазину Reebok, я мав "приємність" спілкуватися. Десь весною вечером я вертався з жінкою і дітьми додому. В той час цей "пан" вигулював своє псяче чадо. Коли ми проходили мимо, пес кинувся в наш бік. На щастя він щойно вийшов з брами і ще пса не спустив. На моє зауваження що таких псів варто вигулювати в намордниках, він відповів триповерховим матом (хлоп як і більшість власників таких псів був певної національності, але то напевно випадковий збіг обставин ;) і суб'єктивна тенденційність). Я мав необережність ще раз зачепити того ... , після чого він натравив на мене свого песика. Врятувало те, що песик не спішив виконувати команди господаря...

Але, як ви розумієте, після того я належав до першої категорії спостерігачів сьогоднішнього інциденту.

Отож виникає ряд питань до міської влади, яка мала нагоду це спостерігати з вікон, і до представників влади присутніх тут на форумі. Наскільки я орієнтуюся, заборонено
- вигулювати псів на міських газонах, зокрема площі Ринок
- спускати псів на вулицях міста
- вигулювати псів (не знаю чи всіх, але великих і бойових точно) без намордників в межах міста
- про г....но на вулицях я вже і не згадую...

Я розумію, що дотримання цих правил вимагає певної мужності, а деколи і смертельного ризику від правоохоронців. Але хто це має пильнувати? Це звичайно складніше ніж наводити порядок між бабок на базарах, чи грати в карти сидячи в машині (регулярно вечером на тому ж Ринку біля Львівського пива стоїть міліцейська Нива, загляньте).

Яка Ваша думка щодо людсько-псячих стосунків?

Андрій Пелещишин - 1-10-2003 у 18:48

Яке тут ставлення :mad: Гицлів тепер на жаль немає у Львові.. І без різниці - є госполар чи нема, без ошийника чи намордника - значить на мило!
Мою одну знайому недавно пес покусав біля краківського ринку.

Наталка - 1-10-2003 у 19:39

Той район, де я мешкаю у Києві - "собачий". Собаки в переважній більшості не маленькі, і не збрешу, якщо скажу, що 95% з них ходять по вулицях без намордника і нашийника, а ще 5% - лише в нашийнику. Колись мене на сходах (коли ліфт не працював) просто збила з ніг така грайлива "тушка", що важила більше, ніж я. Для мене те падіння мало дуже сумні наслідки. Я дуже люблю собак, але відповідати за них мають люди, і треба, щоб як у нормальних країнах - водиш пса без намордника та нашийника, то плати штраф! Бо в нас не раз і не два було таке, що господарі просто так, для розваги, командували "Фас". Так що будку треба б для таких от хазяїв :mad:

marco - 1-10-2003 у 21:34

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Яке тут ставлення :mad: Гицлів тепер на жаль немає у Львові...

Гицлі тут ні при чому. Гицлі повинні займатися бродячими і дикими псами. А мова йде про псів, яких вигулюють господарі.
Цитата:
І без різниці - є госполар чи нема, без ошийника чи намордника - значить на мило!

А що greenpeace скаже? ;)
Ні не вина псів в тому що мають дурних господарів, і не псів треба карати, а господарів. Колись (коли і в мене був пес) було обов'язково реєструвати псів в ЖЕКу і навіть за пса щось платилося. Не знаю чи тепер так і чи ЖЕКи мають таку інформацію, але принаймі кожен двірник знає у яких квартирах його будинку тримають псів. І при необхідності оштрафувати такого власника зовсім не складно.

Олексій Мачехін - 1-10-2003 у 22:06

Позич в когось пневматику і носи з собою - як зустрінеш того хлопа з псем - нагадай про наморднік. Пошле - стріляй в собаку.
Як нема пневматики - вріж шмат арматури і далі за тим самим планом.
Я сам маю величеньку собаку - азіатку, проте бидло має бути наказаним.
Найболючіші місця ВСІХ псів (і бійцівських): ніс, очі, вуха.

Олександр Дєдик - 16-6-2009 у 13:21

(не знайшов більш відповідної теми)

у Львові бійцівський пес сильно покусав хлопчика
http://zik.com.ua/ua/news/2009/06/16/184845