Форум Рідного Міста

У жовтні має вийти книга, яка покаже більш-менш загальну картину суч...

Олексій Мачехін - 7-10-2003 у 12:39

13:19 [ 7.10.2003 ] | Jurko Zelenyj, ФДР Радіоцентр/Ukrop

Провідний вітчизняний музичний журналіст Сашко Євтушенко готує до друку знакову, як на наш музичний ринок книжку “100 альбомів з України”. Попри число у назві, видання міститиме близько 120 відгуків, нарисів та рецензій на альбоми вітчизняних виконавців естради, поп, рок та фольк жанрів. Це перша спроба в Україні закарбувати словом сучасний розвій нашої сцени.

За словами автора і упорядника книжки пана Сашка (про що свідчить підзаголовок “Вибрана дискографія”), відбиралися відгуки на ті пісенники, які власне і відображають той розвій, незалежно від комерційного успіху та шляґерності певної платівки. Більшість рецензій у книжці є радше не критикою в прийнятому розумінні, а ніби літописом згаданих вітчизняних жанрів. У доборі матеріалів упорядник намагався оминути загальновідомі факти вітчизняного музичного життя, а більше зосередитися на авторських поглядах на речі. “Левова частка українських релізів залишається поза увагою преси чи Інтернету, всі згадки про наші платівки є розкиданими і не частими, – обґрунтовує унікальність книжки Сашко Євтушенко. – Коли ж зібрати рецензії в єдине ціле, то вони набувають геть іншої подачі, відкривається несподівана уява про український музичний ринок. Виявляється, що у нас є повно різнобарвної музики, і головне – не модних награнь, а такої, яка дійсно є музикою”.

“100 Альбомів з України” матимуть розмір А4, витримане оформлення та напівтверду обкладинку. Вихід книжки з друку намічено на жовтень і вона буде першим релізом нещодавно створеного видавництва “Молода Україна”.

fish - 7-10-2003 у 14:55

готує то готує... Он його Легенди химерного краю, енциклопедія, мала вийти ще півроку тому. І коли ж?

Юрій Карашівський - 7-10-2003 у 17:21

а як там його газета "НЄФОРМАТ" поживає? бо я, відверто, один примірничок прочитав і більше не схотілося... :(