Форум Рідного Міста

Купівля квартири. На що звернути увагу?

Андрій Пелещишин - 8-10-2003 у 13:22

Знаю, що зараз багато хто (можливо і учасники Форуму) шукають собі житло.
Цікаво почути рекомендації щодо того, на що обов'язково треба звернути увагу. Бо можна щось забути, а потім усе життя мучитися..

Sergi Adamchuk - 8-10-2003 у 13:37

Доречі зараз багато говорять про іпотеуку, з нового року якісь закони нові будуть. Щось це дасть простим смертним? Наскільки реально, що скоро кредитні ставки на нерухомість знизяться? І коли це буде?

Олексій Мачехін - 8-10-2003 у 13:47

З особистого досвіду - зверніть увагу на сусідів. Верхні можуть періодично "заливати" (характерні плями на стелі), інші - шумно гуляти та пиячити (звернутись до дільничого). Я своїм вже натомився міліцію викликати серед ночі.

Також зверніть увагу на кількість перепродаж вашої квартири і чи є у господаря (попереднього.передпопереднього власника) малі діти. Особливо має вас насторожити якщо квартиру востаннє перепродано нещодавно.
Але цим вже має займатись агенція (яка і гарантію має дати що квартира при купівлі СПРАВДІ стає вашою)

Василь Яворський - 8-10-2003 у 14:13

Перше на що потрібно звернути увагу - на відповідність документації на квартиру. Тобто, продавати можна виключно приватизовані жилплощі, подібні операції з комунальним майном є незаконними (якщо не проводяться міською владою), а тому дуже легко втратити омріяну і оплачену квартиру.
Далі необхідно перепровірити стан розрахунків за послуги. Нівякому разі не покладатися на завпевняння власників, що все оплачено, чи борг мінімальний. Краще сходити самому у всі контори і все уточнити. Такого роду довідки дають майже без проблем, а зажмотитися на декілька чоколядок, коли купуєш квартиру - то є смішно.
Далі необхідно дивитися за що реально платяться гроші. Санітарний стан приміщення, стан труб, підпідложний простір, тощо. З деталів треба звернути увагу не стіни вологі вони чи ні. Поясню: грибок (візуальний прояв чорні плями) легко стираються чи змиваються на декілька днів, хлоркою навіть на пару тижнів, але потім він знову і знову з"являється, сирої задухи так само можна тимчасово позбутися гарно провітривши приміщення і трохи його обігрівши але постійно такого ефекту досягти важко.
Якщо ще що згадаю - напишу.

marco - 8-10-2003 у 23:33

також зверніть увагу на
- стан фундаменту будинку, тріщини в стінах
- добудови, розбудови, надбудови сусідів та новобудови в межах кварталу
- виясніть коли роблено останній ремонт будинку і чи не запланований він найближчими роками
- близькість до шумних закладів
- чи не має на цей будинок планів, прав якась організація, попередні (довоєнні) власники.
-