Форум Рідного Міста

Охорона шкіл

Ростислав Пелещишин - 9-10-2003 у 12:25

При створенні Комунального підприємства "Муніципальна друдина" планувалося до завдань даної установи додати завдання по охороні шкіл міста. Проте, попри запевнення п.Війтовича, що проблема, який має важливий громадський інтерес, буде позитивно вирішена жодних заходів за цілий рік проведено не було.
Школи перебувають під прицілом криміногенних елементів, торговців наркотиками. Винаикає напруженість та нервозність у батьків за безпеку своїх дітей. У міської батьківської громади створюється враження повної незацікавленості міської влади до забезпечення охорони шкіл.

Василь Яворський - 9-10-2003 у 12:29

Ой! Давайте не будемо про "муниципальчиків" вони себе виправдали тільки квитки перевіряючи, тоді хоч боялися більше без квитка їздити і все. Охорона шкіл муніципалам? То є найбільша глупість яка могла прийти в голову найбільшому бовдуру!

Ростислав Пелещишин - 9-10-2003 у 13:31

Ну тут Ви абсолютно не праві. Хоча б через те, що кому тоді на Вашу розумну думку слід охороняти школи. Невже пенсіонерам, чи інвалідам, бо інші за 185 грн в місяць на роботу школу не підуть. Крім того до людини в формі відношення інше чим до цивільних.

Олексій Мачехін - 9-10-2003 у 13:48

В Києві були випадки продажу комерційними охоронцями наркотиків дітям та здирання грошей за відпускання покурити чи то прогуляти урок.
Після перевірки було заборонено використовувати для охорони комерційні структури.

Давайте краще обговоримо проблему наркотиків в школах.

marco - 9-10-2003 у 13:50

Частина львівських шкіл вирішує це самостійно, наймаючи охоронців і беручи плату за це з батьків. Оплата, як на мене - зовсім невелика, порядку 20 грн. за рік.

Василь Яворський - 9-10-2003 у 13:55

Це на сьогодні єдиний правильний вихід. Найкраще набрати приватних охоронців серед самих батьків. Є безробітні і нікуди не дітися, а так одним пострілом, як кажуть...
Щодо муніципалів: наших муніципалів немає там де можуть по шиї надавати, бо понабирали туди всіх кому не ліньки аби вакансії закрити.

кецо - 9-10-2003 у 23:27

Так але 20 грн на охорону, 50 на ремонт кабінету, 15 на підручники .... Так для батьків набирається в рік досить кругла сума. А якщо дітей кілька...
Щодо муніципалів, то як на мене це саме ця задача з якою вони реально зможуть впоратись. Приміщення райдержадміністрацій охороняють же вони, і ратушу. І там ніхто з працівників не платить по 20 грн в рік на приватну охорону.

marco - 10-10-2003 у 09:04

Цитата:
Першим відправив користувач кецо
Так але 20 грн на охорону, 50 на ремонт кабінету, 15 на підручники .... Так для батьків набирається в рік досить кругла сума. А якщо дітей кілька...

Подібна сума набирається у будь-якому випадку. Повне державне фінансування освіти - це вже утопія. Це гроші, які йдуть безпосередньо на потреби дитини. Важливіше, щоб не було потреби назбирувати гроші на взятки....
Цитата:
Щодо муніципалів, то як на мене це саме ця задача з якою вони реально зможуть впоратись. Приміщення райдержадміністрацій охороняють же вони, і ратушу. І там ніхто з працівників не платить по 20 грн в рік на приватну охорону.

Можуть, чи не можуть залежить не від статусу муніципала, а від величини зарплати. В державних установах зарплату їм платять з дербюджету. А в школах така стаття бюджетних витрат не передбачена. Тому вона лягає на плечі зацікавлених, себто батьків. Або не лягає.... і тоді охорони нема.

Василь Яворський - 10-10-2003 у 09:07

Як охороняють муніципали:
Дія відбувалася цього літа, місце подій - личаківська районна держадміністрація. Кремезний чолов"яга (Ч) явно в нетверезому стані проходить повз охоронця-муніципальчика (М)
М - Ви куди?
Ч - Ти ко мнє?
М - Та до тебе!
Ч - А тєбє не по х...
М - Я тебе зараз виведу!
Ч - А я тє руку сламаю, муділа.
В цей момент з М порівнялася бабця (Б)
М - Пані а ви куди?
Б - Та туво синку до ... (не пам"ятаю прізвища) на прийом прийшла.
М (дикий крик) - Нема його, поїхав, швендяють тут цілими днями. Йдіть бабцю додому, до гріга не доводьте...
Звича1йно ж Ч пішов там де йому треба, а Б трясучись від страху туди куди її послав М.
А тепер уявіть як вони будуть школи охороняти. Особисто я проти, щоб школу де вчиться мій син охороняв отакий от М. Я краще 20 гривень в місяць платити буду, не те що в рік.

Андрій Пелещишин - 10-10-2003 у 10:22

Я все-таки вважаю, що охорона шкіл - то державна справа.
А з зустрічами з муніципалами Бог милував... Хоча чув також не далеко найкращі відгуки.

А тоді питання - якщо їм нічого не можна доручити, то навіщо вони здалися?

marco - 10-10-2003 у 10:41

Звичайно, що державна, але нехай би держава хоч пристойну зарплату вчителям платила...
Стосовно муніципалів, то муніципальна дружина повстала, яко патріотична противага тодішній радянській міліції. Можливо в свій час і була потрібно, але зараз, як на мене, структура яка фактично себе вичерпала і дискредитувала.
Але це вже відхилення від теми....

Василь Яворський - 10-10-2003 у 11:45

Так охорона шкіл то є держакна справа у нормальній державі. Але панове в нас держава НЕ нормальна. Тому тут як кажуть про спасіння потопаючих... Панове, ми так часто оглядаємося на закордон, в якій державі школи охороняє влада?

Ростислав Пелещишин - 12-10-2003 у 14:47

На Міській Раді я вже двічі піднімав питання професійного рівня та функції муніципальної міліції. На жаль, відгуку не було.
Доведеться підняти це питання ще раз. Дякую за відгуки про цю "дружину"

MikolaLviv - 17-10-2003 у 16:29

Як на мене, то постових мусить бути як мінімум двоє, як ви знаєте, один в полі не воїн. І при охороні в школі це мусять бути сторонні люди, скажімо , батьків чиїхось дітей можна вистежити і в підїзді надавати по голові за нахальство(коли вони скажімо, не пустять якогось молодика). Тому однозначно мусять стояти хоч два муніципали.
Але в мене є запитання, де ви бачили зараз муніципалів?
Де вони є, патрулюючих, як років 8 назад по вулицях. Єдиного муніципала я часом бачу в районі привокзальної з контролерами. В свій час вони зробили дійсно добру справу, вони почистили вулиці від нахалюг(пережитків підросткових банд).
Зараз вони якщо й є, то напевно тільки на папері, щоб вибити в бюджеті гроші під фінансування.
Я абсолютно згідний, що муніципальну міліцію треба перевести на інший рівень, дати їм можливість тренуватися в кінці кінців, щоб якийсь пяний бован не міг його простим викриком залякати. Звичайно треба помалу починати реформування. А ще відкрити спеціальний рахунок для потреб муніципальної дружини і інформацію про нього розвісити в школах. Я думаю, що якщо муніц. дружинників буде видно біля шкіл і буде видно їхню роботу, то кожна зацікавлена сімя знайде і 40 грн. на рік і перечислить на той рахунок.
А вже з нього можна буде оплатити спортивний зал, інструктора рукопашного бою і ще багато чого для потреб муніципалів(наприклад папір для інформаційних оголошень). Таким чином і міський бюджет розвантажиться принаймні частково і розширити штат можна буде в кінці кінців.

MikolaLviv - 17-10-2003 у 16:49

Подумавши, хочу добавити ще дещо.
Колись була хороша добра традиція - дружинники від батьків. Треба перевести цю традицію на інший рівень. На рівні міської влади перевести підпорядкування на муніципальну дружину, а не на міліцію, якій до добровільних дружинників нема діла.
І ще одне, якщо в школах є проблема, треба проводити пропаганду, залучати людей, одним словом просувати ідеї на всіх рівнях. Бо звичайна міліція з двома дільничими на район не тільки не вспіє розібратися з проблемами шкіл, але й будуть замовчувати такі всякі факти.
Тобто я хочу цими викладками сказати, що координатор зусиль по підтриманню порядку, залученню добровільних дружинників має стояти на муніципальній дружині.