Форум Рідного Міста

Sun набирає фахівців з Opteron

Agent86 - 13-10-2003 у 22:35

Опублiковано 6 жовтня 2003 року

Оголошення про нову вакансію на сайті Sun підтверджує плани компанії почати виробництво серверів на AMD Opteron. "Solaris - провідна 64-х бітна операційна система у світі" - написано в оголошенні про прийом на роботу. "Тепер Sun починає наступний крок - зробити Solaris найкращою операційною системою для архітектури AMD64. Як провідний учасник команди розробників Solaris, ви зможете допомогти спланувати і впровадити 64-х бітну версію Solaris для роботи на лінійці процесорів AMD Opteron".

Плани Sun, імовірно, торкнуться два напрямки бізнесу - по деяким даним, компанія планує розгорнути випуск робочих станцій на Opteron, і в той же час проводилися тести на сумісність серверів на Opteron з устаткуванням різних постачальників. Використання Opteron дає Sun можливість розширити ринок Solaris і зберегти провідну роль цієї операційної системи в 64-х бітних обчисленнях. HP вирішив випустити HP-UX, що використовує набір команд EPIC процесорів Itanium, а IBM, з іншого боку, повним ходом застосовує Linux для x86 процесорів, а AIX використовує переважно тільки в серверах на процесорах сімейства PowerPC.

Для одно- і двухпроцесорних систем c Opteron Windows і Linux будуть досить гарним вибором, але для більш складних систем з великим числом процесорів, виробники, швидше за все, будуть шукати зрілішу версію Unix. При достатніх зусиллях Sun і деякій удачі, Solaris міг би стати такою операційною системою, забезпечивши сприятливі зміни для компанії.


джерело : www.3DNews.ru