Форум Рідного Міста

Захист від копіювання CD знімається клавішею Shift

Agent86 - 13-10-2003 у 22:46

Опублiковано 8 жовтня 2003 року

Ще одне підтвердження факту про те, що ніякий захист не є абсолютним. За повідомленням Reuters, дехто Джон Холдермен, випускник Прінстонського університету, знайшов спосіб нейтралізувати MediaMax CD3 - нове програмне забезпечення, призначене для захисту аудіо-CD від копіювання за допомогою комп'ютера. Спосіб на подив простий: він полягає у триманні клавіші Shift, натискання якої не дозволяє операційним системам сімейства Windows автоматично запускати криптографічну програму на CD.

Холдермен також повідомляє, що захист можна зняти і ще одним способом - витягненням із приводу аудіодиска під час інсталяції з нього драйвера даної криптопрограми (інсталяція запускається автоматично, після першого ж вставлення диска в дисковід). На системах, відмінних від Windows, таке захисне ПЗ не працює в принципі.

Компанія BMG's Arista, що випускає розглянуті компакт-диски обіцяла прорив в області систем захисту від копіювання. Після ж появи цієї новини домогтися коментарів від представника SunnComm (розробника ПЗ для BMG) не вдалося. Самі представники BMG заявили, що їм було відомо про подібну можливість, і вони розглядали MediaMax CD3 лише як засіб запобігання масового копіювання.

Сам Холдермен, що раніше займався дослідженнями в області захисту від копіювання, заявляє, що будь-які спроби захистити контент музичних CD за допомогою додаткового програмного забезпечення можуть бути нейтралізовані не менш легко. Захист, здійснений за допомогою додаткових апаратних засобів, може привести до появи проблем несумісності і, як наслідок, до росту суспільного невдоволення. На його думку, реального способу ефективно захистити музичний контент від піратства поки немає.


джерела : www.compulenta.ru, Reuters