Форум Рідного Міста

На Microsoft подали в суд за діряві програми

Agent86 - 13-10-2003 у 22:53

Опублiковано 3 жовтня 2003 року

У Верховний суд штату Каліфорнія надійшов ( http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=581&ncid=58... ) новий позов проти корпорації Microsoft. Позов був поданий адвокатом Дейной Ташнер від імені Марсі Левітас Гамільтон, редактора кінофільмів, чиї персональні дані були викрадені через інтернет. У поданому позові стверджується, що "виняткове домінування Microsoft на ринку настільних операційних систем являє собою глобальну загрозу безпеки. Через зусилля Microsoft по зміцненню і розширенню своєї монополії... світові комп'ютерні мережі виявилися піддані потужним, наростаючим збоям".

Юридична сторона позову зводиться до порушення компанією Microsoft двох каліфорнійських законів, один із яких був прийнятий у нинішньому році і покликаний забезпечувати захист персональних даних споживачів. Позивачі також стверджують, що Microsoft використовує у своїй діяльності нечесні конкурентні методи, через які, зрештою, страждають звичайні споживачі.

Позивачі просять суд зобов'язати Microsoft виплатити компенсації (їхній обсяг не уточнюється) і припинити порушувати права споживачів. Такі порушення, зокрема, містяться в ліцензійних угодах Microsoft, за умовами яких софтверний гігант знімає із себе практично усю відповідальність за можливі збої ПЗ. Позивачі також просять визнати позов колективним, тобто поданим в інтересах усіх каліфорнійців, потерпілих через низьку якість програм Microsoft.

У самій компанії всі обвинувачення відкидають, указуючи на те, що за збиток, заподіяний вірусами повинні відповідати їхні творці, але ніяк не Microsoft. Точно також складується справа і з хакерами, що зламують комп'ютери і крадуть персональні дані. У Microsoft також докладають усі зусилля, щоб позов не міг розглядатися в якості колективного.

На думку експертів, новий позов є важливим прецедентом, тому що підсумок його розгляду дозволить наблизитися до рішення проблеми відповідальності комп'ютерної галузі перед користувачами. В даний час софтверні компанії не несуть серйозної відповідальності за збиток від збоїв ПЗ, однак багатьом хотілося б змінити ситуацію і змусити комп'ютерні компанії відповідати за надійність своїх продуктів, як це роблять, приміром, автомобільні компанії. Це підвищить безпеку програмного забезпечення, але може зробити його значно дорожчим.


джерела : www.compulenta.ru, Reuters

t-one - 26-10-2003 у 23:14

Давно пора!!!!

Біл ГЕЙтс маст дай :mad: