Форум Рідного Міста

Круглий стіл присвячений проблемам Інтернету

Тарас Гулка - 31-10-2003 у 16:52

Сьогодні у Львові в Будинку Вчених відбувся круглий стіл присвячений проблемам Інтернету (організатори: львівський провайдер Уарнет та журнал "Ї" ). Присутні: представники провайдерів, науковці, політики, журналісти та багато ін. зі всієї України. Зокрема академік І.Юхновський та адмін домену UA Борис Мостовий.
Основною темою було обговорення закону про телекомунікації. Було багато різких виступів про неприйнятність моніторингу всього трафіку Інтернету службами СБУ. А саме це планується впровадити законом, який наразі повернутий президентом на доопрацювання.
Хоча пролунала інформація, про те що існує наказ про моніторинг трафіку, що проходить між державними установами.
Особливе обурення п.Мостового викликало те, що 120 зауважень до закону, що були подані фахівцями були проігноровані, а формування закону відбувалося на базі рекомендацій 5 секретних спеціалістів. :cool:
І.Юхновський висловив готовність до співраці із громадскістю та відстоювання інтересів Інтернет-спільноти України.

marco - 31-10-2003 у 18:49

Деталі можна знайти тут: http://www.ji-magazine.lviv.ua/anons1.htm

Ігор Мартинів - 1-11-2003 у 12:42

Як присутній на всій дифіляді від офіційної до неофіційної частини, мушу сказати, що рівень круглого столу був досить низький. Поруч з обговоренням проблем українського домену і тотального стеження через інтернет, довелося вислуховувати відповіді на запитання "філософів" типу: "А чого часом моя пошта не доходить?" :)

Юхновський взагалі виявився не в темі. Страшно стає, коли усвідомлюєш, що від нього як представника законодавчої влади в значній мірі залежить доля українського інтернету.

Цікавими були доповіді Мостового і Дядюри. А взагалі найбільше корисної для себе інформації отримав від того ж Мостового в курилці. Незабаром можливо й організуємо інтервю в Газету.

Роман Библюк - 1-11-2003 у 16:31

І.

Абсолютно згідний з Ігорем Мартинівем, офіційна частина не була надто вдалою. Піднімалися різноманітні проблеми (надто вже різні), сторони інколи не чули один одного, відчувалося що незавжди люди володіють інформацією. дуже субмурно.

варто відзначити виступ Бориса Мостового, який власне десь трішки розставив вірні наголоси щодо закону про моніторинг, який доречі місьцями дискремінує права людини.

Іноді було просто кумедно і разом з тим неприємно, дзеленчання мобілок під час доповідей, різкі переходи від глобальних проблем контролінгу з боку держави користувачів інтернету до питань як користуватися електронною поштою чи коли інтернет стане безкоштовний ...

зауважу, що це при тому що певного статусу зустрічі таки надавала присутність ак. Юхновського та інших представників владних та законодавчих органів.

дуже сумбурно...

ІІ. лише в будинку вчених дізнався, що імпреза присвячена 10 літтю ЮАРНЕТУ (доречі не я один).

прокол ПР служби ювіляра : навіть жодної візуалки на цю тему!

А загалом атмосфера будинку вчених, чудова музична програма, неформальна частина справили дуже приємне враження.