Навесні цього року спробував себе в цьому спорті. Цікаво дізнатися ваше ставлення і враження тих, хто спробував теж.
Доводилося. З висоти 900 метрів + примусове розкриття парашуту. СПОДОБАЛОСЯ!!!!.
Певно дивні відчуття під час стрибка, море адреналіну... Мені не доводилося, навіть незнаю чи погодилася б..
Відчуття справді незвичні, особливо в перший раз. Це і шалений страх спочатку і якась потім байдужість до того, коли бачиш як твої сусіди по салону
літака один за одним виходять назовні, і страшенна ейфорія, коли ти розплющуєш очі і бачиш під собою землю, роздивляєшся навколо себе...
Колись не думав про те, чому бажаючих стрибнути зазвичай кидають саме з так званого "кукурузника" :-).
Тепер знаю: там всидіти більше ніж кілька хвилин просто неможливо!
Дуже хочеться
вийти, бо вкачує. І тоді тебе майже не обходить те, що ти вистрибнеш назовні і летітимеш самостійно, хочеться якнайскоріше це зробити
.
Питання до Олекси:
Як реально можна долучитися до цього виду "екстремального часопроводження"? Чи існують фірми (секції), які надають послуги у підготовці до
стрибка, організувують літак і т.д.? Скільки це коштує?
Так, існують клуби, де можна орендувати все необхідне для стрибка, також там працюють інструктори, які готують новаків. В Києві, наприклад, це не є велика проблема. Даю адресу одного з них: http://www.paraskuf.com.ua/. Там вся необхідна інформація про стрибки, є також добірка лінків на різні сайти з парашутизму.
Перший та єдиний стрибок відбувся у мене 2,5 року тому. Ну так цікаво, але спину я таки розтягнув. Раджу всім оволодіти перед тим технікою безпеки (бо у мене навчання тривало пару годин). Бо таки трохи небезпечно. І не пробувати одразу долетіти до заданої точки...
Думаю стрибнути на своє 18 - чя , такий собі подарунок!!!!
А у львові є такі фірми?
В 15 років пройшов піврічний курс підготовки до стрибків. Але за молодістю не стрибнув. Потім не було часу, потім одружився. Тепер дружина не пускає і я її розумію.
хех...давно хочву спробувати, але весь час відкладається за якимись причинами 
Неперевірена інформація. Чи то пак - можливо, що застаріла.
Львів, Єфремова, 83, ЛМДЮТШ - парашутна школа.
ВОНО ТОГО ВАРТУЄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Справді, хто має детальнішу інфу про Львів - поділіться плз.
Наступної суботи я знову зустрів це подружжя. Цього разу
вони летіли разом!! І збираються продовжувати....скажіть же, скільки коштує це задоволення :-)) мене тут якось обіцяли скинути *на халяву*, але так і не спромоглися...
хотілося б знати медичні показання до стрибка.... я років 20 назад пішла записуватися в аероклуб, то не пройшла
медогляду :-(
Мені цікаво, скільки то коштуватиме у Львові, бо думаю бути там в наступному місяці... А київські ціни можу навести.
Отже ціни АСК "Прогрес" (їхати годину від Києва трасою Київ-Чернігів):
Перший стрибок (дають відразу кілометрову висоту): 80 грн.
Кожен наступний з висоти 1000-1200м: 40 грн.
Стрибок з висоти 2200м, 30 секунд вільного падіння і розкриття на кілометровій висоті: 50 грн.
АСК Бородянка (біля 60 км від Києва):
Перший стрибок: 85 грн.
Другий: 75 грн.
Решта: 60 грн.
І нарешті, аеродром "Чайка":
Тут для непідготованих людей дуже малий вибір:
Або сплатити 130-140 гривень і стрибнути через декілька днів з 800-900м (зауважте ЛИШЕ ЧЕРЕЗ ДЕКІЛЬКА ДНІВ, а на попередніх аеродромах інструктаж і
стрибок відбувається в один день), або сплатити 150-170 у.о. і стрибнути тандем (стрибок в парі з інструктором під одним куполом). Взагалі
"Чайка" вважається більше елітним місцем, тому там ціни відповідні. Але це місце більше орієнтоване на досвідчених спортсменів, аніж на
новаків та початківців.
Щодо стану здоров`я, то мабуть краще порадитися з лікарями. Взагалі відомо, що не повинно бути недавніх переломів, забиттів, струсів мозку і сердечних
захворювань. Але то приблизна інформація, за більш детальною треба звернутися до лікарів. Ще існують певні вимоги до ваги, вона має бути від 45 до 90
кг.
....гм... тре йти важитися :-))))
Я б дуже хотіла скочити з парашутом...але страшенно боюся висоти
Я б теж хотіла, але нині не маю своїх коштів, а чоловік, негідник такий, грошей не дає, каже, жи боїться за мене... 
Одарко, я також боюся
Але власне через це лажу по скелях, стрибаю з парашютом і
так далі. Допомагає позбутися страхів, а прилив адреналіну такий що потім не знаю чим себе зайняти. Спробуйте, воно того варте!
Наталко, то тягніть його з собою
Це може стати вашим спільним хоббі
))
Тільки раджу всім робити це в суботу, щоб в неділю потім ще гарно поспати і взагалі відпочити. Бо той адреналін таки забирає сон. Коли маєте емоційний
підйом, спати майже неможливо. Саме тому я сьогодні щасливий володар червоних очей