Форум Рідного Міста

такі собі загадки про старі львівські команди

fish - 6-11-2003 у 15:29

Вже читала і перечитую досить цікаву штучку Андрія Голяка - вигадано-невигадану історійку про те, з чого починався тепер відомий усім гурт Океан Ельзи - його команду Клан тишины.
http://zhurnal.lib.ru/g/goljak_a_r/

Дарма що писане російською (тільки тексти пісень там українською) - то цікаво, а найцікавіше - розгадувати, хто є прототипом команд і музикантів, які там згадуються на кожнім кроці. Деякі надаються до розв"язання легко, Гади - то Брати Гадюкіни, Індики - ясна річ, то Мертвий Півень, але деякі розпізнати надзвичайно важко.

нарід, якщо у когось виявиться доста бажання то перечитати, цікаво було б послухати здогади щодо цих зашифрованих гуртів і музикантів. Цікаво, чи був би тут такий знавець, який впізнав би усіх?

Нормалайзер - 6-11-2003 у 23:59

Ліптон-клуб як КШЧ, Жива Вода як ПЄ і Субдомінанта :) Образно ж :)

fish - 7-11-2003 у 08:17

Ліптон-клуб - як на мене, найприкольніша з усіх назв :) А от щодо Живої Води у мене проблеми були аж доки не натрапила на опис лідера Тараса Чупринки. Річ у тім, що була справді колись команда з назвою "жива вода". Ну, про Аква Віту ми навіть не згадуємо.
Субдомінанта - Терція. Теж відносно просто за описом.
А от скажіть, хто такі Пятихатки і Лос Кастанедос? Оце для мене був заміцний горішок.

Нормалайзер - 7-11-2003 у 14:42

Може, Лос Кастанедос - то проект Футора "Параграйська Ембахада"? Але то - за вуха притягнуто

Над П"ятихатками сам думаю, тре буде свої щоденнички дитячі глянути ;)

А взагалі - дякую за лінк, кльовезна річ ;)

Нормалайзер - 7-11-2003 у 14:46

О, я навіть знаю, що таке "Евтаназія" - була така метальова групка, Всеволод Дячишин басував тама, от вилетіло з голови, яка її справжня назва, чи не "Лазарет", але точно пам"ятаю, що був на їхньому концерті в лікарні швидкої допомоги на Топольній ;)

fish - 7-11-2003 у 15:27

О-о! того я теж не знала.
Ембахада - точно нє, то ж який рік був! Ембахадою тоді ще й не снили.

ярка-дзвінка - 7-11-2003 у 19:04

П'ятихатки - це Пам'ятки Архітектури. А група, в якій басив Дячишин називалася Аптека.

Щодо Паґвайської Ембахади, то це не проект зовсім, і зовсім не Футора. Батьком Ембахади є такий собі чоловік на прізвисько Отаман. Спробуйте пошукати їхній сайт, може він вже відкритий. Бо там була така смішна історія, що якісь справжні параґвайці вийшли на той сайт і вирішили, що це неприпустимий стьоб (за який можна судити) і наїхали на Отамана. Тоді сайт тимчасово прикрився. Треба буде й самій перевірити як там в сонячному Параґваї справи :D

fish - 7-11-2003 у 19:27

Точно, Ярка втрапила у яблучко (не дивує, правда? :))
Я їх не впізнала (а знаю, бо Андрій Голяк сам пояснив, я йому була відписала). Я думала, що то, може, Три Дев"ятки (там теж Леся співала і був іще й вокаліст) - помилилася.

А ще мене цікавить, що то за особа змальовується під прізвиськом апрель (порившись в історіях, визначила, що мова, певно, про Віктора Майського, він справді якийсь час був гітаристом Живо... тьху, тобто Плачів. Якось романтично-трагічно він його виписує, що то за історія?

А Парагвайці... так, лідер там Отаман, але й Футорський зіграв неабияку ролю в появі того всього. Вони мені таку баєчку оповіли (електронною поштою):

історія самого символу, слова «Параґвай» сягає у 2000 рік, коли засновники нашого братства бавилися у «Сан Ремо» – не у тому, яким воно стало тепер, а у справді тоді веселому і дотепному. Одну особу часто доймав по стільниковому телефону непризнаний ловелас, і вона попросила нас взяти слухавку і «відшити» непроханого залицяльника, коли він в черговий раз подзвонить. І от лунає дзвінок, я беру трубку, і просто так, не задумуючись, говорю в мікрофон замість звичного «Ало»: «Embajada del Paraguay. Che pasa?», що означає іспанською «Параґвайська Амбасада. В чому справа?» Там – мовчанка. Я повторюю. На тому кінці дроту натиснули на важіль. Через секунду знову дзвінок. Я знову своє. «Embajada del Paraguay. Che pasa?» Там повний шок. Так повторювалося кілька разів. Ми падали зі сміху. Але найцікавіше почалося потім. Коли дзвонити перестали, нам стало нудно. І от через пів години наш побратим Футор бере у цієї особи телефон, набирає номер, з якого той красень дзвонив, і у відповідь на «Ало?», спокійним, твердим, замогильним голосом говорить: «Служба безпеки України. Майор Загорулько. По якому праву і з яких невідкладних причин ви у такий пізній час турбуєте амбасадора Республіки Параґвай?» Уявляємо собі міну з другого кінця. Ледве всиджуємо на стільцях. А наш Футор чим часом, продовжуючи і розширюючи тему, читає бідоласі лекцію про те, що турбувати посла іноземної держави в такий час абсолютно неприпустимо. Ця веселаакція зробила нам настрій на весь вечір. Звичайно, через деякий час вона забулася. Але якось взимку 2001 року, сидячи у тому ж Сан Ремо, розказую Доцикові про цю історію. Він дуже нею зацікавився (напевно роздумував у той момент, як би це використати у своїх передачах на радіо), і спитався: «А де ж продовження? Варто би було розвинути цю тему! Це щось нове і ориґінальне!» - ц того й почалося.

Nazar - 7-11-2003 у 20:15

Це може і офтоп у цій темі бо всі команди вже розгадані, але невже музикант може бути таким пустим та малодуховним?
Чи то я одноокий, і бвачаю у всьому лише українське наповнення?
Оце якраз те, що я хотів сказати в темі, де ми говорили про "Гадів".

З такими сумними думками піду до-дому...

Невже люди пусті лише тому, що думають іншою мовою?
І невже те думання обов"язково мусить не рахуватись з духовністю?....

Піду я від вас...

Нормалайзер - 7-11-2003 у 21:59

О, точно, "Аптека" і "Пам"ятки" :) Хароший був час;)

Зовсім не зрозумів про пустого і малодуховного музиканта, але хотів не про те написати. Читанув з лінка - як ковтнув і подумав: а чи є ще щось подібне в неті, ще б чиюсь думку почути...

Наталка - 7-11-2003 у 22:09

Мабуть, се моє упереджене ставлення до Океану Ельзи підсвідомо зіграло роль, хоча читала, про них не думаючи... До цікавості та бажання розгадати, хто за якою назвою захований, дуже швидко почало домішуватись якесь відчуття гіркоти, не знаю, як пояснити, якоїсь легкої огиди, щось таке, ніби дивишся на розчавленого таргана... Нема порівнянь. І голова розболілась чомусь... :(

fish - 8-11-2003 у 18:14

Назаре, я теж не зрозуміла про пустих музикантів.

А команди ще геть не всі розгадані. Лос Кастанедос? Долина Снів? Отряд особого назначения? Безголові?

Нормалайзерові можу ще з подібного порекомендувати книжечку "Пісні Калєкції" (http://www.lvivhotel.boom.ru/biblio1/kalekzia1.htm/). Якщо ти, звісно, знаєш цю харківську ватагу, або якщо знаєш таких персонажів як Жадан, що на його вірші вони пишуть, Скиба або хоча б Б-І. Антонич чи Позаяк. То більше для сміху книжечка, повнісінька неймовірних пліток і гарних коментарів.

fish - 8-11-2003 у 18:18

Наталко, як ти помітила, автор теж не надто у захваті від Океану Ельзи.
І мені дуже імпонує його думка, от коли він пише, як пробував писати українському і йому повалило... Що українська вимагає і музики інакшої, ніж російська: й пишучи музику "треба виходити з фонетичних особливостей мови".

Наталка - 8-11-2003 у 18:34

Звичайно, помітила. :) Але не знаю - тяжке враження. Не знаю, чому... Так вийшло. :( Вдруге перечитувати я не стала б. Не припало до душі... Буває...

fish - 8-11-2003 у 19:19

ну, буває...

Нормалайзер - 8-11-2003 у 23:13

Знаю авторів, не усіх читав, але читав про всіх, зараз от пересмаковую "За нас - у Львові. Міти і міфи" Надії Мориквас, дуже мені подобається (є, звичайно, кон"юнктурні моменти, як на мене, але в загальному - дуже душевна книженція).

Worman - 17-11-2003 у 03:26

Цитата:
Першим відправив користувач fish

А команди ще геть не всі розгадані. Лос Кастанедос? Долина Снів? Отряд особого назначения? Безголові?



При згадці Олесі Остапчук природньо виникає асоціація з Лесею Герасимчук і відповдно проектом "Драглайн", хоча до чого тут Кастанеда з суфіксом "сос" і іменем Лос ....? :) А "Отряд особого назначения" це - "Білий Загін" Олега Шевченка, відомого в музичних колах за прізвиськом "Шнапс" (тепер фірма "WT Sound";).

fish - 17-11-2003 у 09:00

Я теж подумала, що Драглайн, хоча, здавалося, наче то мало пізніше бути. Голяк сказав, що не так, була у Лесі ще одна команда до Драглайну.

Юрій Карашівський - 17-11-2003 у 16:40

Цікава антологія виходить, чи не так? Фане дослідження, судячи з ваших відгуків. От тільки прочитати на роботі не виходить, а забрати додому я цей твір не можу - 1,39 Мб аж ніяк не втискається в малесеньку чорнесеньку і пласку коробчину під назвою ГНУЧКИЙ ДИСК. Не такий вже він і гнучкий, сарака! :)

P.S.: гальмую на цій роботі як "черевик" колійовий: нє шоб зразу заархівувати його. :yawn:

fish - 18-11-2003 у 08:02

та й архівувати не конче. Просто зберігати як текстові файли і розмір там - дурничка.

ярка-дзвінка - 22-11-2003 у 01:24

Цитата:
Першим відправив користувач Worman


А "Отряд особого назначения" це - "Білий Загін" Олега Шевченка, відомого в музичних колах за прізвиськом "Шнапс" (тепер фірма "WT Sound";).





Ну мушу впхатися, щоби встановити справедливість! Олег Шевченко завжди фігурував під прізвиськом Білий (через колір волосся). А Шнапс завжди був техніком Білого Загону. Він, до речі, твій земляк. З Сихова.

ярка-дзвінка - 22-11-2003 у 01:33

Цитата:
Першим відправив користувач fish

А ще мене цікавить, що то за особа змальовується під прізвиськом апрель (порившись в історіях, визначила, що мова, певно, про Віктора Майського, він справді якийсь час був гітаристом Живо... тьху, тобто Плачів. Якось романтично-трагічно він його виписує, що то за історія?



Вітя Майський був надзвичайно добрим гітаристом, як в нас кажуть, від Бога. Мене завжди вражала феноменальна легкість його гри, видобуття звуку (чи, скоріше, звуків), цікаві партії, поведінка гітари в його руках. Єдине, що перешкодило йому продовжувати роботу з ПЄ були наркотики. Хоча, вже після відходу з ПЄ, йому вдалося припинити їх вживати, паралельно перейшовши на алкоголь. Два роки тому, напередодні моїх Уродин, його знайшли замерзлого на вулиці - ішов вночі п'яний додому, зашпортався, нікого не було поруч... Нема в Україні таких гітаристів. Нема і не було.

Worman - 24-11-2003 у 02:36

2 Дзвінка

ОК, капітулюю. Куди мені з метрами :D тягатися! :sing:

MartinkaDP - 5-12-2003 у 20:52

Дякую, Фішечко, дуже корисний текст. Упереджений, ясно. Як без того. Але коли читала, то іноді навіть забувала про той весь підтекст...

fish - 6-12-2003 у 17:00

ну от, виринула і зникла. Я їй тут на форумі такий піар влаштувала! :)

MartinkaDP - 29-12-2003 у 02:05

Мені, чи шо? Рибусю, я в Сітці буваю раз на місяць!

Рятуйте, Хелп, допоможіть!!!!

Nazar - 19-6-2004 у 14:44

Люди, поділіться, хто чим має.!!!!

Дуже треба дістати на будь-якому носію наступні альбоми виконавців:

Клуб Шанувальників Чаю – “Mistery Mirror”
Гра в бісер – демки
Рудольф Дизель – „Горобець”
+GG+ - „Зєднання двох світів напередодні сонця” 1993
Пам’ятки архітектури –
Клан тиші – „Сліпуче тихий”, „Літоманія”
999 – „Загублений серед конвалій”, „The Best of 999”
Кавун
Циклон
Гольфстрім
Околиця Остермундігера
Білий загін
Лазарет
Уліс
А. Панчишин - „Звідкіля ідеш”

fish - 19-6-2004 у 15:53

КШЧ... Ех, я би теж не проти дістати... на будь-якому носії включаючи брбінні плівки Свема...

fish - 19-6-2004 у 15:56

а уліс - це який? не цей - http://www.ulysses.org.ua/