Форум Рідного Міста

"Красные" не здаються

Agent86 - 19-11-2003 у 19:24

Опублiковано 18 листопада 2003 року

216 членів DVD Forum зайнялися новою специфікацією DVD на основі традиційного червоного лазера. Робота піде не над збільшенням місткості носіїв, а над підвищенням швидкості запису і введенням Інтернет-функцій. Керувати і координувати зусилля учасників форуму будуть Hitachi, Matsua, Toshiba, Sony і Pioneer.
"Інтернетизація" DVD полягає в додаванні нового типу даних - Інтернет-адрес і цифрових ключів, що будуть використовуватися для авторизації на сайтах. Уже зараз у спеціальному розділі DVD записуються дані про web-сайти, але їх можна переглянути тільки на ПК. Нові Internet-DVD будуть цілком функціональні не тільки в комп'ютерах, але й в аудіо/відеоплеєрах, здатних підключатися до Мережі. Упевненості у тому, що новий формат (який повинні прийняти вже на початку 2004 року) знайде підтримку в користувачів, учасникам DVD Forum додає дорожнеча DVD-пристроїв наступного покоління на синьому лазері (Blu Ray).
До речі, на виставці, що пройшла наприкінці жовтня в Йокогамі, Kenwood, Pioneer, Sharp і Sony уже представили прототипи AV-систем, що вміють працювати з онлайновими сервісами, - плеєры завантажують музику з колекції музичного Інтернет-магазина LabelGate. Програмну частину на базі Linux розробила компанія Any Music Planning; до Мережі пристрій підключаються через Ethernet-порт. У Японії подібні новинки надійдуть у продаж на початку наступного року.


джерело : http://www.computerra.ru