Форум Рідного Міста

Пошкоджений оптоволоконний канал, що зв'язує Європу і США

Agent86 - 29-11-2003 у 11:51

Опублiковано 28 листопада 2003 року

Несправність, що виникла 25 листопада в оптоволоконному каналі TAT-14, що з'єднує Великобританію, Францію, Німеччину, Нідерланди і США, привела до повної зупинки передачі даних по ньому. Відповідно до повідомлення компанії British Telecom (BT), одного з членів консорціуму, якому належить канал, несправність, що сталась десь на ділянці, що з'єднує Францію і Нідерланди, уже спричинила відмовлення деяких телекомунікаційних служб. Представник BT також заявив, що France Telecom вислала спеціальне судно для пошуку й усунення несправності, хоча на даний момент навіть невідомо, де вона розташована, і який носить характер .

Канал TAT-14 являє собою замкнуте кільце з можливістю двонаправленої передачі даних, так, що один розрив, у принципі, не зміг би привести до його відмови. Проблема полягає в тому, що частина кабелю, що знаходиться поблизу США, уже була пошкоджена на початку цього місяця, так, що кільце поділилося тепер на дві незв'язані між собою частини.

У зв'язку з цим багато британських провайдерів попередили своїх клієнтів про можливі збої у роботі Мережі. Відповідно до статистики LINX, через яку проходить майже весь трафік Великобританії і половина європейського, у вівторок, коли відбувся обрив, спостерігалося падіння трафіка на 2 Гбіт/с, при загальному його обсязі в 32 Гбіт/с. При цьому значна частка трафіку, що проходить по TAT-14, перерозподілилася між іншими мережами, що могли внаслідок цього відчувати перевантаження.

Американська сторона завіряє, що налагодить роботу своєї ділянки до перших чисел грудня, що дозволить відновити повноцінну передачу даних по каналу, а до цього часу слід бути готовим до підвищеного числа відмов, викликаних перевантаженням каналів зв'язку, що залишилися.


джерела : www.compulenta.ru, ZDNet U.K