Форум Рідного Міста

Перемога ультранаціоналістів на виборах в Росії. Які висновки для У...

Grabchuk - 8-12-2003 у 18:51

За даними ЦВК РФ на 15:00 за московським часом - тобто даними, отриманими після опрацювання 97,87 відсотка бюлетенів, мандати в Держдуму за федеральними списками отримають чотири партії: «Єдина Росія», що набрала 37,1 відсотка голосів, КПРФ - з 12,7 відсотка голосів, ЛДПР - з 11,6 відсотка голосів і блок «Родина» з 9,1 відсотка голосів. «За бортом» Держдуми, зокрема, опинилися СПС, «Яблуко».

Можливо, від російського парламенту в зовнішній політиці майже нічого і не залежить, але факт тривожний... Демократії в Росії було мало, а тепер стало ще менше.:(

Dmy - 8-12-2003 у 20:53

Ну які тут наслідки? Лікар сказав - в морг, це значить, жи не в реанімацію. Тобто Президента слухати треба, як би він кому (мені, зокрема) не [не] подобався. Тато сказали: "Україна - не Росія", - то що ти ще ту додаси? :D
З іншого боку, то як подивитися: якби то в Україні раптом перемогли ультранаціоналісти (ображений Явлінський чи хто? сказав: "націонал-соціалісти", ну то таке - емоції), підозрюю, жи то не був найгірший варіант. Хоча, чи найкращий? :rolleyes:
Сурйозні, грунтовні й високочолі висновки (тіпа політологічні забавки):

  1. те, що руськи кохаються в диктаторах (наші совки також) - то не є така сенсація - були і здобули, тобто за що боролись ...;
  2. чинні російськи вибори - то є вже друге свідчення (насправді-то, перше було в нас - гурра :sing: ), жи комуністи насьодні (після СССРу) виконують ролю затички (улюблені паном Мартинівим журналісти, також депутати й політологи кажуть на це ..., скажімо, явище - "протестний електорат", во): як у поспільстві нігілізм і декаданс - мають свої 20-25%, як з'являється "надія нації" (кожній нації - свою надію :) ) - відсоток падає десь у 1,5 рази (й це на тлі "загального зубожіння людей і виборців";).

Тобто висновок яко керівництво до дії одне: спробувати якось поліпшити рівень життя народу (раптом допоможе) і сподіватися на тата (а оце політологи звуть "патерналізм" :rolleyes: ), жи він цього разу не збрехав, і Україна - то вам уже не Росія, м'яко кажучи.

Андрій Пелещишин - 8-12-2003 у 22:24

Помимо всього, мені здається, що перемогли не стільки націоналісти, як авантюристи.

Asmera - 8-12-2003 у 23:20

Мені просто цікаво стало. НЕВЖЕ хтось чекав на щось інше? Невже могли бути хоч якісь сумніви щодо результатів? ;) Принаймні щодо основного переможця? :D

Василь - 9-12-2003 у 09:00

Щось останнім часом втратив цікавість до Росії. Підкажіть, що за блок Родина.

Ігор Мартинів - 9-12-2003 у 09:34

Цитата:

Помимо всього, мені здається, що перемогли не стільки націоналісти, як авантюристи
А так воно і є
Цитата:

Підкажіть, що за блок Родина.

А це, наскільки я зрозумів, типу нашого ультранаціоналістичного блоку "Рух за націю", який очолює пан Богдан Бойко. Так само як блок Родина створено в Кремлі, "Рух за націю" створений на Банковій. Ствроюють такі фішки для того, аби праворадикальний електорат схилити на сторону влади. Каже Богдан Бойко - я бандерівець до мозга костєй. І наш президент Кучма. І люди ведуться.

rost - 9-12-2003 у 10:23

Це, як раз той випадок коли рідною мовою так втнеш:
"Народ имеет ту власть, которую заслуживает, а если народ не заслуживает, то власть имеет его...". Путін просто "поимел" Росію. І буде це робити, ще мінімум 4 роки(чи 5?).

Нічого ультра-націоналістичного я там не бачу. До російського націоналізму приставка ультра не підходить, бо "ультріше" звичайного російського націоналіста бути не може. Якби любий політик Франції, США чи Німеччини дозволив собі висловити публічно хоч 1/10 того, що "вещаЛИ" рос. депутати, це був би його останній день в політиці. А в Росії, це впевнена заявка в день завтрішній.

Grabchuk - 9-12-2003 у 16:43

Цитата:
Першим відправив користувач Василь
Щось останнім часом втратив цікавість до Росії. Підкажіть, що за блок Родина.


Родіна - це проект, створений Кремлем для відбору голосів у комуністів.



Без коментарів:
http://www2.pravda.com.ua/archive/2003/december/8/3.shtml

СЕРГІЙ ГЛАЗЬЄВ, ПЕРШИЙ НОМЕР БЛОКУ "РОДІНА":
- У мене проста позиція стосовно України – треба возз'єднуватися. Ми – розділений народ. Я ініціював договір про вільну торгівлю, і позитив те, що такий режим діє.

- Хіба? Адже договір не ратифікований Держдумою.

- Імпортне мито знімається по обмеженому колу товарів. Взагалі ж нам треба поетапно рухатися до возз'єднання. Аж до єдиної держави. На добровільній основі.

- Така собі проімперська позиція...

- Чому проімперська? Я сам з України, народився і виріс у Запоріжжі, і знаю настрої в країні. І ця мазепинсько-бандерівська політика викликає печію в українців.

Московит - 15-12-2003 у 22:35

блок Родина скорее левоцентристский, там очень разношёрстная публика (и экономист-либерал Глазьев, и экс-коммунисты и националист Рогозин и экс-глава центробанка геращенко), пока трудно сказать как они будут себя вести в Думе, но угроза ульранационализма выдуманна, её попросту нет. Россия решает свои задачи и никакой угрозы для Украины не существует, не стоит нагнетать страсти.

Олексій Мачехін - 16-12-2003 у 08:34

А ще варто читати правила форуму.

Андрій Пелещишин - 16-12-2003 у 09:08

Московит, робочою мовою Форуму є українська.

Враховуючи порушення правила щодо неприпустимості загальних назв у якості ніків на Форумі, я змушений заблокувати користувача