Хочу зестерегти усіх, хто переміщається пішки в такі дні, як цей (сніг, слизьгота).
Особливо тих, хто ніколи не їздив за кермом в таку погоду.
Справа в тому, що зчеплення коліс із дорогою, не дивлячись ні на які шипи і супер зимові гуми, за таких обставин майже ніяке. І є один прикрий момент.
Ні, те що загальмувати автомобілю важко - знають і остерігаються. Ну, в крайньому разі ті, в кого є хоча б пів клепки в голові.
Але є інша ситуація - поворот. В повороті, якщо водій неправильно розрахує швидкість, тобто, перевищить безпечну, автомобіль може просто не повернути,
а поїде далі прямо. Схематично це зображено на малюнку нижче:

Пішохід тут позначений овалом. Запланована траекторія руху автомобіля - зеленим. А якщо станеться те, про що я казав, швидкість входу в поворот буде
завелика, передні колеса можуть відмовитись повертати, почнуть проковзувати, і траекторія випрямиться - це позначено червоним кольором.
Тому коли розташовуєтесь з краю проїздної частини чи навіть на тротуарі, пам`ятайте, що осе це місце (де намальовано пішохода) і вся зона (рожева
переривиста лінія) на зовнішньому радіусі повороту - найнебезпечніші!
А ще, незалежно від погодніх умов, я би радив не довіряти зеленому світлу світлофора для пішоходів. Маю на увазі, що водіям часто байдуже, на яке
світло проїжджати (джигіт він і в Африці джигіт).
На Стрийській, біля подачкової, переходжу я собі вулицю на зелене світло, нікого не чіпаю. Перед мною тормозить бмв, в якому бугай сильно жестикулює
і, мабуть, від душі мене матюкає (звуків чути не було). Ну я йому у відповідь теж жестикулюю, показуючи на світлофор, де зеленим по чорному явно видно
пішохода, що крокує. Тобто вказую, що йти мені зараз _можна_. Йду далі. На щастя, почув як затраскуються двері "бімера", озираюся
(вчасно!!!) і бачу за метр від себе кулак бугая. Тобто кинув машину на середині дороги і побіг мені товкти писок. Ну я кинувся бігти геть, а бугай
тільки за будівлею подачкової від мене відстав, мабуть захекався або про залишену на призволяще машину згадав.
Ось таке буває :-О
Я вчора бачив, як дівчина окпнула кузов машини, яка помаленько яле нагло переїзджала дорогу на червоне світло тим самим ущімляла права її як пішохода. Правда це була звичайна таврія і дятько поїхав далі - без жодної реакції
Цікаво якщо порушення фотографувати (і на фото видно номера буде) і надсилати в ДАІ вони щось будуть робити чи тільки довго сміятись будуть?
У випадку офіційної заяви і свідчень свідків + фото - змушені будуть реагувати.
Невигадана історія: десь у Англії, на перехресті, спеціальні камери зазнимкували водія, що перевищив швидкість і порушив ще якесь правило. Поліція
надіслала порушнику фото зі вказанням дати та часу, і листа з проханням сплатити штраф. Дотепник вислав їм у відповідь знімку банківського чеку. Та в
поліції теж сиділи гумористи, і наступною знімкою, яку отримав водій, був люксовий портрет наручників. Штраф було сплачено, а ця фотопереписка відтоді
висить на стенді в коридорі поліційного відділка.