Форум Рідного Міста

Патент, отриманий Microsoft, загрожує системі мережевої безпеки

Agent86 - 18-12-2003 у 00:33

опубліковано 16 грудня


На минулому тижні Microsoft одержала в США патент за номером 6,662,341 на технологію виконання HTML-додатків поза веб-бровзера. Якщо компанія почне впроваджувати її у свої програмні продукти, це може завдати серйозного удару по всій сформованій системі інтернет-безпеки, тому що технологія буде працювати не тільки в Windows, але на інших платформах.

Виконання файлу .hta у власному вікні надає йому можливість обійти всі засоби захисту, передбачені для веб-бровзера, і прямо виконувати операції читання і запису на диск, запускати скрвпти і так далі.

У Microsoft вважають, що їхня розробка полегшить створення додатків користувачами, що не володіють спеціальними навичками. "Більшість інструментів розробки під Windows вимагають знання C++, Visual Basic і т.п., якими, як правило, володіють тільки програмісти. А HTML і вбудовані в HTML-код скріптові мови типу VBScript або Jscript (Microsoft-варіант JavaScript) знають набагато більше людей. Наша нова технологія покликана надати їм великий простір для творчості", - підкреслюється розробниками в офіційному представленні своєї технології.

джерела: ZDNet UK, www.compulenta.ru