Форум Рідного Міста

у що гратися?

fish - 19-12-2003 у 08:57

Взагалі у нас в компанії вже непогана ігротека склалася. Але дуже хочеться чогось свіжого, нового. Хто які знає ігри-забавки для компанії?

Nazar - 19-12-2003 у 09:36

Хотілось би щось творче, максимум імпровізації.:saint:

Круціфукс. - 19-12-2003 у 10:05

Є тут одна ідейка, детальніше напише Чарівник, коли з'явиться на форумі.

fish - 19-12-2003 у 10:30

еге... давайте я почну.

Мафія. Правила, мабуть, всім відомі, хоча вони й вар"юються. У нас бувають всі персонажі і навіть часом вигадуємо якихось своїх. Колись у нас був персонаж Ганошенко (це прізвище хлопця, який традиційно веде гру). То цей персонаж за ніч міг помінятися з кимось долею. Себто, якщо того, з ким він помінявся, "вб"ють", він замість нього вийде з гри, а якщо "вб"ють" "Ганошенка", то він лишиться живий, а з гри вийде той, з ким помінявся.

Про гру в детектива я розповідала.

Про гру в називання теж

Ще колись у нас був наче командний конкурс. Перше завдання: показати в пантомімі один з наших віршів (ми ж літклуб, але можна й узагалі) - для вгадування. Другий - показати казку Курочка Ряба як:
а) програму Епіцентр з Піховшеком
б) спортивний телекоментар
в) ... (можна багато вигадати: чат у реальному часі, або флеш-моб, або триллер, або інструкцію до чогось, або рекламу, або промову грецького оратора, або урок фізики...)

Олексій Мачехін - 19-12-2003 у 10:58

То супер :)
Ми якось грали в модифіковану мафію всю ніч. То був клон салок і мафії. Правила доволі прості.
Відпочатку у мафіозо є певна сумма грошей а кожзний гравець має свою ціну. За кон (0,5 години) мафіозо може завербувати 1 людину, проте йомвірність того, що у нього стане грошей доволі низька. Якщо ж завербував, то отримує "премію" від босів мафії і ймовірність вербування в наступному коні зростає.
Кожний кон всі збираються за столом і вирішують кого вбити (одразу й їдять). (Мертвий з гри не виходить а може зайти на іншу роль - прислуга чи новий персонаж в залежності від ходу гри).
Завербованих можна використовувати для вербування, але ті можуть маніпулювати лише тими грошами, яку ціну мають самі.
Це вводиться аби мафіозо не світився.
Якщо ж когось купити не вдалося, під час зборів він все одно не може прямо вказувати на того, хто йому пропонував гроші (ну бо це означає що я б і продався, тільки грошей мало давали ;))
Вводяться й інші персонажі - агент ЦРУ, може бути кілька мафіозо. В будь-якому випадку має бути господар дому, що розпоряджається святом.
Також пропонуються засоби порятунку. Наприклад: якщо людина відчуває заколот, то перед "засіданням" може зіграти в руську рулетку (продають пістолети з пістонами) і, відповідно від кількості набоїв, забезпечити собі недоторканість на кілька конів.
Також можна влаштовувати дуелі (якщо в інший спосіб наказати підозрюваного не вдається). Це можна відігравати кульковими пістолетами. Стріляти, звісно, по мішені.

Тут може бути безліч варіацій, але все це треба розробити так, аби свято не вщухало, тобто щоб мафія не могла зкупити всіх на пів години або щоб всі не поперестрілялися. Якщо всі вивірити, то буде класно. Коли починають грати подвійні, потрійні агенти, то взагалі супер.
І головне - це, власне, свято. Тобто гра є лише декарацією Нового року. Треба подбати про антураж, вигадати імена, костюми взяти відповідні, музику підібрати.
Ми грали в Чікаго 1930-х років. Тав були емігранти з України, німці, євреї, - повний набір.
Стояло завдання перед кожним - щось привезти з собою для всіх - чи то вистава, чи пісня, чи вірш, але цікаве і характерне.

Словом. Чим краще підготуватись, тим веселіше буде.

Олексій Мачехін - 19-12-2003 у 10:59

вирішують кого вбити (одразу й їдять)
Зауваження - їдять не того, кого вбили :)

Тася - 19-12-2003 у 11:49

Гра в іншомовні слова. Ведучий відкриває словник іншомовних слів, вибирає невідоме, закручено мудре слово й називає його вголос. Гравці на папірцях повинні написати тлумачення. Оскільки ведучий навмисно вибирає кучеряве слово, гравці пишуть перше, що спаде на думку. Ведучий озвучує "тлумачення" гравців, а наприкінці зачитує правдиве визначення. Щоправда, не знаю, наскільки ця гра підійде для дорослих інтелектуалів, мабуть, важко буде підібрати слово, якого більшість не знає. А у студентському товаристві, у компанії з гарним настроєм та фантазією - виходить кумедно :D

Олексій Мачехін - 19-12-2003 у 11:57

Як про слова, то дуже не зле йде забавка в складання слів з букв якогось довгого.

volkorny - 19-12-2003 у 12:33

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Ми якось грали в модифіковану мафію всю ніч.

Підкажіть будь-ласка де можна прочитати правила оригінальної мафії.

Олексій Мачехін - 19-12-2003 у 12:34

Оригінальної? Мабуть в Сицилії :)

fish - 19-12-2003 у 12:46

пошукай в мережі, я знаю, що є навіть мережева версія цієї гри.

Grabchuk - 19-12-2003 у 12:47

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Є шикарна інтелектуальна гра, але складна для поснення. Попробую пояснити.

Гра називається - "Є контакт".
Грають дві команди - "захисників" і "нападників".
Захисники - один, два або три чоловіки загадують слово, кажуть першу букву цього слова і захищають його від нападників.
Нападники (всі решта, кількість необмежена, чим більше - тим краще) мають задачу вияснити, яке слово було загадане.

Якщо хтось один з нападників задасть питання про якийсь невідомий предмет, назва якого починається з тих самих букв, що і назва слова, яке необхідно розгадати, таким чином, щоб ніхто з захисників не зумів розгадати цього слова, а хтось з нападників здогадався, то захисникам приходиться відкривати наступну букву цього слова.

Наприклад, захисники загадали слово ... колобок. Вони оголошують першу букву цього слова - "К". Далі захисники прагнуть виясняти, що це за слово і починають задавати питання. Всі питання починаються зі слів "Чи це не....".
Один із нападників каже "Чи це не країна в Пінічній Америці". Якщо ще хтось з нападників знає країну в Пінічній Америці, що починається на букву "К", то він каже - "Є контакт". Після появи контакту є два варіанти продовження гри - або захисники знають відповідь на це питання і тоді відповідають і називають країну, або не знають і тоді, після того як захисник, який сказав "є контакт" сам дасть відповідь, захисники зобовязані повідомити наступну букву загаданого слова.

Далі питання задаються про слова, що починаються на всі відомі букви загаданого слова. Гра закінчується або повним розгаданням слова, або тим, що нападники здаються.

Хтось шось зрозумів?
Правда, краще один раз побачити ніж 10 раз прочитати правила.

Олексій Мачехін - 19-12-2003 у 13:03

А давай ти тут зробив приклад на простому слові?

Grabchuk - 19-12-2003 у 13:39

Я вже дав один приклад.
Чи то пропозиція зіграти віртуально?

fish - 19-12-2003 у 13:59

нє, просто все одно незрозуміло

Юрій Марків - 19-12-2003 у 14:46

Цитата:
Першим відправив користувач Grabchuk
Гра називається - "Є контакт".
...
Хтось шось зрозумів?


Я свого часу в цю гру добряче набавився :)
Та поясни - ти пропонуєш грати в неї на форумі??

Nazar - 19-12-2003 у 14:50

Yes.
Тоді давай будеш одним "захисником", а нас тут скільки назбирається - будуть нападниками, і в ході будеш повідомяти (навіть підказувати нам), що ми маєм робити-задавати-відповідати.

Ну то як?

Олексій Мачехін - 19-12-2003 у 15:01

Окрему тему!!!!!!!!!!!

Юрій Марків - 19-12-2003 у 15:14

Почав нову тему.

Grabchuk - 19-12-2003 у 15:35

Захисники загадали слово КОЛОБОК і сказали вголос першу букву слова - "К".
Один із нападників каже "Чи це не країна в Пінічній Америці". Інший нападник знає країну в Пінічній Америці, що починається на букву "К" і каже - "Є контакт". Тоді захисники кажуть- "Ні, це не Канада".
Далі один із нападників задає наступне запитання "Чи це не один з видів молокопродуктів". Інший нападник каже- "Є контакт". Захисники кажуть - "Ні, це не кефір".
Далі один з нападників задає запитання - "Чи це не добавка для виробництва картону". Інший нападник каже - "Є контакт". Захисники не знають добавка для виробництва картону, яка б починалася на буву "К" і здаються.
Тоді нападник, який сказав "Є контакт" називає назву добавки- "Це крохмал". Після цього захисники зобов'язані назвати наступну букву у слові, що вони загадали. Вони кажуть - "Наступна бука - О".
Далі нападники розпитуються про слова, які починаються на "ко".
Нападник№1 "Чи це не екс гравець збірної України по футболу?"
Нападник №2 "Є контакт"
Захисник "Ні, це не Ковалець".

і т.д.

Олексій Мачехін - 19-12-2003 у 15:41

а не зле :)

Grabchuk - 19-12-2003 у 16:19

Не то слово!

Dmy - 19-12-2003 у 19:11

Запитання до наведеного прикладу
Нападник-1: "Чи це не персонаж народної казки з дідом, бабкою, вовком, ведмедем і лісою?"
Нападник-2: "Є контакт!"
Що мусять робити Захисники?

Grabchuk - 19-12-2003 у 19:47

Dmy, подивись на новий тред "Є контакт". Може щось стане зрозуміло.

Dmy - 19-12-2003 у 20:17

Цитата:
Першим відправив користувач Grabchuk
Dmy, подивись на новий тред "Є контакт". Може щось стане зрозуміло.

Дивився. Щось стало. Але не все - мабуть, тупий.
Мав на увазі, якщо Нападники раптом вгадають загадане слово (а паралельно і тему), Захисники, зрозуміло, не зможуть сказати: "Це не Колобок". А що мусять? Відкрити наступну букву? Скласти лапки?

Nazar - 19-12-2003 у 20:27

"Ліса" - то супер!
Довго не міг в"їхати, до чого тут ліса, там такий моментальний ряд збудувався - будівництво, принаймі щонайменше реставрація, все огороджено, бабки - мабуть з пиріжками та з паленкою-горілкою, і аж потім повернувся до лисиці.
Най живуть ліса!

А от що до контакту - то нема його.
Нема, тому що чомусь хочеться щось створювати, а не дотягуватись до чогось...

от цікаво стало:rolleyes:, як би учасники форуму, ну принаймі бажаючі почали б створювати якусь музичну композицію, що би то було. Без нот, а в задумі: створення якоїсь музики, враховуючи всі несподівані ідеї. Тут , звичайно, не велике коло дописувачів збереться, але гадаю, що можна буде прочитати багато цікавих думок, особливо, коли то буде компонуватись до купи.
Ой, так понаписував, ніби сам знаю про що:D. Ні , я не знаю, просто такі гнесформовані побажання.

Dmy - 19-12-2003 у 20:37

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
"Ліса" - то супер!

... ти - от ти хто! :mad:
лІса - то дружина лІсу (ні, мабуть, таки лІсА). В казці вони всі там лісовими галявинами швендяли. :P

Nazar - 19-12-2003 у 21:30

Насправді я :D, і хто би то сперечався про походження того слова:)

Nazar - 20-12-2003 у 11:32

Давайте може самі будемо грати у "Вигадування нової гри", а коли її вигадаємо то і в неї. Поки що давайте позбираємо іде та побажання. Попросимо всіх дописувачів виказати свої побажання і бачення якою вона мусить бути, а потім виходячи із зведених результатів будемо створювати правила.

Мої побажання - такі як вже виказував у попередніх тредах - головна ідея гри щоби була творчою та давала змогу імпровізувати. Бажано без ролей, бо я думающо вони обмежують. Щоби її ідея не вимагала негайної відповіді когось конкретного - бо ж таки не всі мають змогу швидко реагувати.

От такі побажання - чекаю ваших.

fish - 20-12-2003 у 16:24

ох... вигадувати ігри - то весела штука. Колись ми намагалися вигадати гру в Ромео і Джульєтту, що була б трохи подібна на "білі пера, червоні чорнила", себто, якщо Монтеккі чи Капулетті вгадують, хто в другій команді Ромео (Джульєтта), вони забирають його в свою команду, якщо ні - там усе залежить від того, на кого попадуть. Один член сім"ї дає правильну підказку (непряму, напр. у Ромео сірі очі), другий - неправильну, третій має право забрати з тої команди, кого забажає тощо... От, а потім ми самі заплуталися і так нічого й не придумали.

Bullet - 21-12-2003 у 02:47

мда... я, очевидно, граюся в схованку:)

Grabchuk - 22-12-2003 у 12:52

Можна зіграти в КВН - розминку.
Перший ведучий задає цікаве запитання. Хто дасть найсмішнішу відповідь - той і переберає на себе потім функції ведучого.
Ведучому можна надати право бути верховним суддею і визначати найвлучнішу відповідь.

Олексій Мачехін - 23-12-2003 у 17:53

Була колись дуже давно така забавка:
Називалася "Вальс із квіткою".

Що таке, власне, класичний вальс? То доволі простий танець, коли партнери стоять боком до напрямку руху (обличчям одне до одного ;)) і за кожен такт (3/4) обертаючись вальсовим кроком просуваються вперед.

Дуже просто (якщо стояти близько).

Так от, власне, забавка.
Посередині зали сідає на стільчик дівчина і бере в руки квітку. Всі інші гості вишиковуються парами в колону - спочатку пара хлопців, за ними пара дівчат, і так далі.
Двоє хлопців по черзі запрошують дівчину. Вона приймає запрошення одного (найгарнішого, найгречнішого, най най най...) а другому дає квітку.
Сформована таким чином пара виконує тур вальсу. Тобто танцює вальс одне коло по залі. Потім кавалер дякує дамі і пара розбивається аби стати в чергу.

Правда красива забавка?:saint:

Nazar - 23-12-2003 у 18:05

Безперечно.
Лише на форумі в неї важкувато бавитись...:D

fish - 23-12-2003 у 18:23

а хто потім вибирає з дівчат? той хлопець, якого вибрали до танцю, чи той, що з квіткою?

Олексій Мачехін - 23-12-2003 у 18:30

Звісно, той, що лишився з квіткою - "И чтобы никто не ушел обиженным" (с)Стругатські