На прохання багатьох дописувачів, подається нове опитування.

Бальзам на душу! Так би взяв і за всіх би проголосував! Треба зробити, щоби можна було ставити декілька крапок, бо важко розірватись між смекрдючкою
та поплавським, а тут ще крім них непочатий край роботи! 

А де Павло Зібров, Таісія Повалій?
Правильний результат цього опитування буде, коли у всіх буде по 100% (сто) відсотків 

...та... вибрати важко!
але таки сердючка виграла!!!
У Р А !!!
голосую за неї 
Не розумію чому голосують за Білик, якщо є такі "достойники" як Кравчук, Поплавський, Сердючка.
А хто сказав, що Сердючка - український виконавець (див. обговорення в темі рок-група).
Ти б ще її в жіночий вокал включив 
Просвітли мене якого народу він співак? Тобто я його (себто її, а фіг його знає кого) взагалі ніколи не чув. Однак від багатьох знаю, що це "круто"
Я взагалі не думаю, що воно співак. Для мене воно скоріше - клоун, чи правильніше було б сказати блазень.
Взагалі супер що визначились з тим, що це Воно. Але помилки в цьому розділі все одно є - такі іменники як "поплавський" чи "сердючка" слід писати з
малої літери
та і всіх решта теж.
А хіба воно, тобто Вєрка Данилко, чи то Андрій Сердючка, чи то... ну ви зрозуміли, є виконавцем? І слово "терпіти" в цьому контексті є, можна сказати, компліментом.
Поплавського і Смердючку можна було поставити разом під одним пунктом.

ага, я спробував за кількох проголосувати - не виходить
(
А ніхто не задумувався, чому цю ж сердючку хтось та слухає-таки? Яку нішу у нашій так званій українській естраді вона/він заповнює?
Я вважаю, що подібні, як би їх назавати, діячі, не заповнюють ніяких ніш, а просто розтікаються, як нафтові плями - по поверхні океану. А що до так
званої "естради" - я сьогодні випадково впіймала одну радіостанцію на УКХ, і була приємно вражена тим, яку якісну і професійну, дійсно
українську естраду там крутили. А неприємно - тим, що за дві години так ніхто і не назвав виконавців. Важко пробитись цим рибкам крізь шар нафти
"поплавсько-сердючок" на поверхню. Але вони не здаються. 
Висловлюючи свою власну думку:
Мені Руслана дуже подобається. Може мені хтось скаже, чим вона вам невгодила окрім того, що виїхала зі Львова?
А от щодо терпіти не можу, так тут список треба переглянути, бо:
Поплавський виконавцем не є. Ректором, доречі, теж. Мало хто про це говорить, але він не є обраним ректором. Його "спустили" на голову
бідолашному кулькові. Там взагалі пів року два ректори було - обраний та призначений.
Смердючка то теж не виконавець, то смертний гріх.
А от кого я терпіти не можу, так це Вакарчука. Хоч музика Океану мені і подобається.
Щодо Руслани - вона тиран - москаль - фальшива і недобра людина, яка нікого не поважає крім себе - люди відчувають погану енергетику і тому преважно, коли вона закриває концерт більшість розходиться. вона штучно створена. Я її також полюибила після Таврійських ігор, але познайомившись з нею ближче...якось розлюбила...вона просто машина для заробляння грошей!
Для Яндруха.
Щодо Вакарчука - особисто мені надзвичайно неподобається його поведінка та ультрамодність які, окрім раптового забуття половини алфавіту, чомусь
висловлюються ще й у гидуванні власними прихильниками та задертими ногами в національній опері України.
Я вже намагався підняти тут цю тему, але через зайву емоційність повідомлення було знято модератором.
>Щодо Руслани... ...вона просто машина для заробляння грошей!
М-м-м, а де це видно?
Мені здається чи вона буде на дармових концертах на свято пива? Коли виконавець - засіб заробити гроші, то його везуть до Києва і квитки не можна
дістати через шалену рекламу. Чогось я такого із Русланою не бачив.
Натомість приїжджали до нас Океан - от де машина для заробляння грошей (Пепсі згадайте)!!!
Ще терція задарма в Киеві не виступала багато років. І на концерт пробитися неможливо.
З іншого ж боку заробляння грошей - не така й погана справа. Цим займаються всі і Ви також. Просто кожний продає своє. Хтось вміння програмувати,
хтось вміння співати.
назвіть мені хоч одного виконавця який би не погодився прийняти участь у медіа проекті з перспективою заробити гроші на життя? Чи може це нормально
коли людина співає всім свої пісні, працює над ними та працює "качєгаром"?
Як на мене варто додати подружжя Білоножків, Аллу Кудлай, Повалій, гурт Соколи, Павла Дворського
жах який... хіба ж то виконавці?
Ясно, шо виконавці. Твої мама і тато напевно їх слухають.
Мені з цієї "когорти" подобаються хіба шо Назарій Яремчук, Василь Зінкевич і ше там є якісь...
Сердючка - особистість, тому до неї є ставлення. Пономарів та Лорак - навпаки. Мені особисто Сердючка подобається підходом до промо, як і Поплавський,
як і Віа-гра.
Підходом до музики мені подобаеться Руслана, Рудницька і Білик.
Майже всі!!!
Може хтось пояснить: А що рос. Малінін настільки крутий співак, що на нього має ходити президент Укр? Просто я його ніколи не чув
Та він же рос. співак - як може Татусько відмовитись від такої нагоди, зайвий раз засвідчити, який він вірнопідданий губернатор Малоросії...
А що до власне Малініна - голос має, як мені видається; він, в основному, романси
виконує, але мене чомусь те не зворушує. Кілька пісень чула, і все.
Голос він дійсно має, що є досить нетиповим для популярних
російських виконавців. Але дратує інше: чому у Києві чи не на кожному стовпі його личко видніється, звідки ж така реклама,
вона теж коштує чимало(щось не віриться мені, що він сам за
неї платив). Та й не співак він найвищого рівня. Хоче співати -
хай співає, та навіщо робити з цього подію державного рівня,
це ж далеко не Паваротті. Та на жаль багато хто з тутешніх
навіть не знає про виконавців світового рівня, та їм і не цікаво, як по радіо суцільна російська мова, то навіщо розуміти
якусь іншу - вони вважають, що цього достатньо.
Коли це все зміниться - не знаю.
Проблема не в тому, на мій погляд, що нема гідних виконавців на українській сцені... Вони є... і дуже оригінальні при цьому...Проблема у грошах ... Як молодому,талановитому виконавцю пробитися до ефіру? Куди й з грошами не всіх пустять... Тут і проблема зміни поколінь, і проблема клановості, і політика (в т.ч. антинаціональна), відсутність підтримки як держави , так і нас... Ми тут всі говоримо : ой, як погано та паршиво... А що ми робимо особисто для того ,щоб було краще...? Осуджувати все підряд - найвигідніша позиція для того, хто не може запропонувати нічого конструктивного... Де той дядько, хто згуртує людей задля пошуків нових талантів..? Чому б не створити громадську організацію для підтримки молодих виконавців? Я б не відмовився вносити членські внески в таку організацію щомісяця, щоб лише знати - гроші пішли на запис альбому або промоцію гідного виконавця... Принаймні - українського... Не трендіти тра", а щось робити... Не чекати ,коли MTV прийде і когось розкрутить, або прийде Ваня з Півночі і вкладе гроші в Україні, треба рухатись самим... Мені було б дуже цікаво почути конкретні пропозиції, візії людей, для яких ,я думаю, підтримка української музики справа не тільки бізнесу, але й душевна необхідність...
"Чому б не створити громадську організацію для підтримки молодих виконавців? Я б не відмовився вносити членські внески в таку організацію
щомісяця, щоб лише знати - гроші пішли на запис альбому або промоцію гідного виконавця... Принаймні - українського... "
А давайте створимо! Я перша і запишуся! І членські внески платитиму, хоч готівкою, хоч зі свого рахунку! Тільки питання є - вірніше, навіть кілька
питань. По-перше, потрібен дійсно класний організатор! Де його взяти – не знаю, бо сама якщо і годна щось зорганізувати, то лиш подруг своїх за
келихом вина “Плач Єремії” послухати.
Ну, немає в мене тої жилки, яка робить
людину хорошим адміном
Як письменниця, що приймала участь в конкурсі
“Коронація Слова”, скажу, що вже четвертий конкурс буде проводитись на гроші мецената. Вдумайтеся – якби не одна-єдина людина, скільки цікавих,
талановитих авторів залишилися б невідомими або маловідомими? З музикою, по моєму, ще гірше, бо такої людини нема... Чи ми не там її шукаємо? Чи
просто не вміємо шукати? Ну, в те, що важко буде довести, на розкрутку кого пішли грошів - нових талантів чи членів родини керівництва організації (бо
бувають же випадки, коли це - два в одному, мені такі відомі), а також про те, що на всіх не вгодиш, думки різняться, і тому в промоції буде певний
суб’єктивізм (бо смаки у всіх різні), я не заглиблюватимусь. Скільки тим організаторам доведеться вислухати закидів як від українофілів, так і від
українофобів - то вже подвижником треба бути, щоб теє витерпіти. Втім, у нас, щоби щось робити корисне, таки слід бути подвижником.
"Не трендіти тра", а щось робити... Не чекати ,коли MTV прийде і когось розкрутить, або прийде Ваня з Півночі і вкладе гроші в Україні,
треба рухатись самим..."
Ой, треба рухатись, треба! Тільки перше варто б стіну зламати, якою ми оточені, бо все ми в неї головою впираємось. Деякі - б’ються, святі люди! Але
стіна висока, товста, не один рік будувалася - вже 350-й на носі, а нові покоління будівничих все кладуть шар за шаром: цегла, розчин, цегла,
розчин... Кінця-краю не видно!
"Мені було б дуже цікаво почути конкретні пропозиції, візії людей, для яких, я думаю, підтримка української музики справа не тільки бізнесу, але
й душевна необхідність..."
Усім було б дуже цікаво, не тільки вам. Я, бігме, кілька років життя віддала б, щоб почути дійсно конкретну пропозицію. Та біда, як мені ввидається, в
тому, що ті, хто мають гроші (в більшості своїй, бо я не хочу всіх одним мирром мазати), відрізняються такими смаками і в музиці, і в літературі, що в
них і на похороні "Мурка" гратиме. Втім, як я вже згадувала, в літературі один добродій таки знайшовся, хоча мені моторошно, чесно зізнаюсь,
що хоч якесь, бодай слабке ворушіння української літератури залежить від доброї волі одинака 
Я в дитинстві, пам’ятаю, дуже любила Назарія Яремчука. І цілком згодна з Софійкою - добре, що співали, і не те, щоби то було таким "щось", як прости Господи, в Смердючки, чи нар. дупутата Поплавського. Таки вартісним було, слів немає. А теперішнє покоління... що ж, життя не стоїть на місці. Все тече, все міняється...
На її тлі яка-небудь
Повалій виглядає старизною як Зикіна або Толкунова. (Вона здається і мріє бути на неї схожою) Голосують за Ірину Білик тому , що вона почала співати російською!!!
Але я голосую Могилевську - повний відстій
Цитата:
“кожний виконавець, кожний, хто у нас співає, щось творить, має право на існування, якщо його мистецтво потрібне.”
Володимир Бебешко, з інтерв"ю на "Ера-ФМ"
Тобто поки залишиться певне коло прихильніків тієї ж Могілевської, вона буде мати право на існування.
Потрібно виховувати смаки, але ж переважає "формат".
А якісна потрібна людям музика - це "неформат".

Сумно!
Може я чогось недорозумію, але що роблять на естраді "Ігрушкі"?
випєндрюються і намагаються грошенят заробити
Ще кілька претендентів у ций перелік:
1) Астрая
2) Іштван.
Те, як іх вночі рекламує "Промінь", як суперзірок бажає кращого.
Я свій голос "подарувала" пані Білик, не можу її слухати. Ні як співає, ні як говорить.. З її інтерв'ю зробила висновки що вона просто дурна бабенція
Якось в один з приїздів до нас "Океану Ельзи" довелося почути інтерв"ю Вакарчука на місцевому радіо - це такий був суржик, який інший
суржик доганяв.
І куди в ньму Львів подівся?
Мо, й не було у ньому Львова насправді? Я якось їхала в одному купе зі Славковими страшними фанатками (двоє дівчаток років по 15, львів’янки) - так навіть вони бідкалися, що Вакарчук зрусіфікувався.
Не люблю коханого всіма Славка Вакарчука. страшне,як не люблю... Весь час єдине бажання маю: вимити його або свій екран....Це коли бачу. А от коли чую... Бути чесною, цей гурт подобався мені до того, як стали вони скаженно популярними.. ну, було мо' в них шось..?
Тут я з панною Лізою згоден 
100% Коли вони тільки з"явилися слухати їх було навіть приємно.Може, то тому що вони були чимось новим, а може, таки було в них щось...
я терпіти не можу не стільки музикантів, яких я не можу терпіти, скільки тих, хто саме їх нав"язливо крутить по радіо й теле, в той час як є стільки розумної і кайфової музики.
Голосував за Сердючка
Руслана вміє і може бути іншою. Просто вона відчула, що популярність - це також і заробіток, але в цьому немає нічого поганого. Вона таки подобається
гуцулам, а вони - чутливі, фальшу не визнають...
У житті я з нею не спілкувалася, думаю, що боюся розчаруватися... Але хто-зна... Кожна людина - таємниця, особливо зірка сучасної української естради.
Взагалі дивно, що популярність так змінює людей, хотілося б, аби у кращий бік, але... Не всі витримують того випробування відомістю - потрапляють під
вплив "публіки".
Може й не доречно до цієї теми, але Андруховича теж останнім часом не долюблюють через надмірну самовпевненість.
Зі списку - практично всіх (пану Адміну, мабуть, таки настав час удосконалити ОПИТУВАННЯ. Попри лекційну etc зайнятість)
Що сподобалось - останні кілька повідомлень поспіль про "Ельзунів". Після 98 року не чув ніяких змін (тобто, чув ніяке). Власне, межа
пройшла по "Там, де нас нема" - останній більш-менш внятний альбом (далі - геть повтори (поТВори?)) і перший - фахово (з допомогою Моськви)
розкручений. За справу взявся Віталік Климов (довгія му літа) - фанів страшенно побільшало, але ті, кому подобалося раніше, опинилися в д... 
Дійсно, жаль, що не можна проголосувати проти кількох.
Але на мою думку в даному обговоренні важливіше не стільки кого саме не люблять, а за що його не люблять. Та ще б донести це якимось
чином до об"єкта народної нелюбові. От, наприклад, щоб після того, як хтось проголосує проти Поплавського, то на його мило відправлявся лист з
нашим рейтингом. Або якщо хтось гарненько випише Океану чи Вакарчуку персонально за їх понти - хай і вони почитають. А так ми отут балакаєм, а Данилко
збирає на концертах останні гроші з українського маргінесу. А ці гроші краще пішли б, ну я не знаю, хоча б на конкурс молодих виконавців імені
Івасюка. Хоча я підозрюю, що якщо ми навіть завалимо поштові скриньки всіх наших псевдозірок таким листами - від цього нічого не зміниться.
Тож може краще поміркувати яким чином вплинути на цю братію?
>>Тож може краще поміркувати яким чином вплинути на цю братію?
Хіба що оголосивши їм бойкот - не купувати, не слухати. Але ж вони на радіо проб"ються й будуть нас знову діставати 
Терпіти не можу обкуреного наркомана, що бубонить під ніс посадженим головом абсолютно безмістовні речетативи. Мало того, що йому пора правили мову
(не вимовляє букву "р" і страшенно гундосить), так він ще й Львів'янин! Сором для Львова!
Може музика і нічого, але "контент" - повне фе!
Знаєто прощо я? Думаю, здогадалися. Це - Океан Ельзи!