Форум Рідного Міста

Це був надзвичайний концерт

Рост - 12-1-2004 у 12:11

Уже стало доброю традицією на Різдв`яний концерт, коли хор Теотокос заходить до церкви, колядуючи "Добрий вечір тобі". Увесь храм наповнюється дивними молодими голосами, а відлуння, мов зачароване, не хоче змовкати, блукаючи під банями...
Хор виріс. Я пригадую минулорічну коляду, такі ж юні голоси, одухотворені обличчя, але спів змінився. Напевно тільки зараз, пишучи ці рядки і намагаючись розібратись у своїх переживаннях, я усвідомив це - партії стали складнішими, оранжування вишуканішими.
А потім усіх чекала приємна несподіванка - виявляється був також запрошений гурт "Менестрелі". І одразу моя улюблена коляда "Народився Бог на санях" - це було прекрасно. Якщо ви чули їхній спів, ви зрозумієте моє захоплення, а якщо не чули, обов`язково придбайте диск "Коляда-колядка"!
Ще виступали "Струни серця" і однокурсниця доньки Марта (от, прізвище забув, вибачайте). Так, теперішній перший курс англійської філології університету вельми музичний - одна сама співає, друга в хорі :)
Ну а на завершення ще раз вийшов Теотокос, підсилений двома дівчатами з Менестрелі. І я не стримався - була зі мною відеокамера, зовсім з іншого приводу і з відзнятою касетою. А, гори воно ... - і поверх запису я почав їх фільмувати, тому останні 15 хвилин збережено для історії :)
І ось їх дві колядки:
Прилетіли три янголи
І ще одна - частина 1 і частина 2. В мене нема можливості залити файл більше мегабайта, тому розбив на дві частини.
Правильно було б брати звук з пульта, бо то церква, луна заважає якісно писати з сильного мікрофона, але ж усе так несподівано вийшло ...
Ну а на завершення був чудовий сюрприз. Судячи з виразу облич хористів, вони теж не знали, чому це Ярослав (керівник хору) увімкнув цю музику. І так захопливо було спостерігати, як обличчя розквітали усмішками, коли причина стала явною. Отець Орест! Це неймовірний чоловік, неймовірний священник, від Бога. Варта його побачити, і в серці поселяється радість, а на устах усмішка. Повторювати його слова тут немає сенсу - його треба слухати, бо слова - це не основне. Він завжди говорить дуже просто. Але слова потрапляють прямо в серце...

Це чудово, що такі люди є у нашому місті! А концерт... Я не міг заснути потім до третьої години ночі від емоційного піднесення :)

ПС. Еволюція усмішок - 1
Еволюція усмішок - 2
Еволюція усмішок - 3
Еволюція усмішок - 4
Причина еволюції усмішок :)
Не дуже якісні фото, але це з робочих відеоматеріалів...

Наталка - 12-1-2004 у 16:12

2 NetGuy: Не знаю, як Вам і дякувати! (вже не кажучи про те, що бракує слів вдячності людям за ТАКИЙ спів!!!) Слухаю зі сльозами на очах...

Рост - 12-1-2004 у 16:29

На Йордан (якщо не буде ніяких затримок) виходить диск хору Теотокос "Світло тихе". Це духовні пісні. У мене вже "течуть слюньки" :)
А "Коляда-колядка" Менестрелі у мене вже в CD-приводі крутиться - ех, добре!...

Олексій Мачехін - 12-1-2004 у 16:40

А можна сюди обкладинку альбому?

Рост - 12-1-2004 у 16:54

А чому б і ні?
43kB, більше не тиснеться, бо якість дуже страдає.

freak - 16-2-2004 у 21:08

Ти відкрив мені щось реально нове ДЯКОЮ!!!!!!!!!