Форум Рідного Міста

IBM побила патентний рекорд

Agent86 - 14-1-2004 у 01:07

Опубліковано: 12 січня 2004 року


Компанія IBM оголосила про встановлення нового рекорду по числу американських патентів, отриманих протягом одного року. Протягом 2003 року компанія змогла одержати 3415 американських патентів у різних галузях науки і техніки. Найближчий конкурент відстає від лідера більш ніж на 1400 патентів.

У IBM гордо відзначають, що по числу запатентованих винаходів компанія залишається поза конкуренцією вже 11 років. За цей час нею було отримано більше 25000 патентів. А протягом останніх трьох років компанія одержує понад 3000 патентів щорічно. Найбільш плідної для IBM у 2003 році, стала сфера напівпровідників - у цій області компанія одержала більше 1200 патентів, у тому числі на нові варіанти технології "кремній-на-ізоляторі" (SOI).

Серед найбільш важливих патентів, отриманих за минулий рік, IBM відзначає систему автоматичного усунення несправностей у складних комп'ютерних системах, уже реалізовану в серверах eServer xSeries. Далі йде система автоматичного розподілу навантаження по обчислювальних потужностях у корпоративних інформаційних системах, технології оптимізації для виробничих підприємств, а також засоби запобігання шахрайських операцій із кредитними картками.

джерела : www.compulenta.ru,IBM