Форум Рідного Міста

про львівські кнайпи замовте словечко

freewill - 15-1-2004 у 13:30

Я осьо провів у Львові 2 чудових святкових тижня у Львові. Ходили ми туди, сюди, і по дорозі заходили зігріватися у всілякі місця, де дають поісти і дають випити. :) Назвемо це невеликим оглядом ;)

1. Синя пляшка.
Найкраще місце, зі всіх, де ми були. Відносно найкраще, звичайно... Недорого та надзвичайно смачно. Приємна атмосфера, приємна музика. Тихо та темно. Правда, останній раз, як зайшли - попросили прибрати зі столу, бо хотіли за нього сісти, на що мені дівчинка відповіла: "Ви що, не бачите, у мене замовлення?". Поставили дівчинці двійку за поведінку, розвернулись і пішли. Будемо вважати, що то була новенька офіціантка і культури поведінки з клієнтами вона ще навчиться.

2. Келікія.
Хороший приємний заклад. Друге місце через те, що не можна палити і довго несуть рахунок. Ціни приємні. Зайшли ми туди в такий час, коли у всіх інших місцях було зайнято, а тут були вільні місця, і не зважаючи на те, що в них був замовлений банкет, нас пустили погрітися коньяком та кавою, смачним гарячим шоколадом та справжніми фруктовими вершками.


3. Смачна плітка.
Основна перевага - можна сидіти ну дуууже довго і витратити ну дууууже мало, бо офіціанти там - це примарні особи, які з"являються біля вашого столику з тією самою періодичністю, що і лох-несське чудовисько. Тобто дуже рідко. На прохання підійти, дівчинка відповіла: "Ви в мене не одні!" Отако - ні більше ні менше. :) Хотіли перевірити, чи на нас звернуть увагу, якщо ми підемо, не заплативши, але потім змилостились, бо файно посиділи. Красивий інтер"єр, затишно. Якщо поміняти офіціантів (або господарів?) - цей заклад зможе претендувати на високе звання взірця харчового закладу міста Львова.

4. Піцца Джаз.
Не розумію, чому вона називається Джаз, якщо там крутять російську попсу? Крутять, правда, ненав"язливо. Піцца смачна, готують прямо на місці. Їх прокол був в тому, що на табло написано "гарячий шоколад", а насправді це був "шоколадний напій" з нескафешного автомату, фуфловий, як ви самі розумієте. Більше зауважень не було :)


5. Верона
Звичайна піццерія. Немає вішаків для одягу. Мабуть, крадуть? (одяг, а не вішаки)

6. Піцца Пепероні
Краще, ніж в Вероні, але дорожче. Ціни тут трохи вище, ніж у інших місцях. Офіціанти трохи жвавіші за тих, що з Плітки, але попільничку поміняють лише тоді, коли про це попросиш, та й то - не відразу. Інтер"єр приємний, не скажу, що затишно, але розмовляти можна.

7. Мандрики
Справжній львівський гадюшник (в хорошому розумінні цього слова). Можна смачно і дешево поїсти, не звертаючи увагу на інтер"єр :)

8. Світоч на проспекті Шевченка. Справжній львівський гадюшник (в поганому розумінні цього слова).
Холодно, неприємно, обслуга ніяка, половина асортименту меню відсутня. Оцінка - 5 блювотних пакетиків.

9. Почесне останнє місце займає заклад, розташований на останньому поверсі Магнуса (Тарко?). Оцінка - 1 блювотний мішок за любов до російської попси, при чому вона так голосно грала, що розмовляти було неможливо. Кондиціонер дує прямо в обличчя. Насправді цей заклад зіпсував нам закінчення вечора. Краєвид з вікон вартує кращих господарів. На їх місці я б серйозно задумався про музичний репертуар. Бо ми були настільки шоковані, що в знак протесту розписали салфетки закликами "Смерть російській попсі" у непристойних висловах і хотіли вчинити якийсь теракт. Потім сумно розбрелися, повішавши на Львів ярлика "незаслужене місто російській попси". Ви б чули ці пісні...

Ось такі справи.

freewill - 15-1-2004 у 13:32

Забув додати, що в заклади, де беруть по 50 копійок з клієнта за відвідини туалету ми принципово не заходили (Сан-Ремо, Парк біля управління залізниці).

Олександр Ганущин - 15-1-2004 у 13:41

Киянам ще рекомендую "Золотий вепр" що на площі Ринок навпроти входу в Ратушу. Бо ті, котрих я туди водив - були задоволені страх...

Олексій Мачехін - 15-1-2004 у 14:10

Цитата:
Першим відправив користувач freewill
Оцінка - 1 блювотний мішок за любов до російської попси, при чому вона так голосно грала, що розмовляти було неможливо.


А підійти та попросити слабо?
Якщо б ви просто погрозили підняти гай, вони б вам джаз банди привели аби ви замовкли.

freewill - 15-1-2004 у 14:46

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Цитата:
Першим відправив користувач freewill
Оцінка - 1 блювотний мішок за любов до російської попси, при чому вона так голосно грала, що розмовляти було неможливо.


А підійти та попросити слабо?
Якщо б ви просто погрозили підняти гай, вони б вам джаз банди привели аби ви замовкли.


Сильно сумніваюсь. Та і настрій не той був, щоб комусь грозити та піднімати гай. Ми з жінкою нічого не замовляли, чекали поки друзі поїдять та й забралися геть.

Олексій Мачехін - 15-1-2004 у 14:52

Та просто попросити :)
Перед концертом Чубая в Києві ми так само сиділи - музику змінили мовчки :)

Odarka - 15-1-2004 у 16:00

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Та просто попросити :)
Перед концертом Чубая в Києві ми так само сиділи - музику змінили мовчки :)


Бо нас було багато і вони нас боялися, стільки молоді та ще й українською говорять:D;)

Наталка - 15-1-2004 у 16:55

Висновок: разом - ми сила!!! :D

freewill - 15-1-2004 у 17:18

Забув сказати про одну чудову кнайпу "Княжий Львів", що біля ТЮГа. Жива скрипка, ввічливий пан офіціант (мабуть зі старої гвардії) - запропонував нам виключити верхнє світло, для створенні інтимної атмосфери (на столі була свічка)!

Ще там до неможливості смачна та дешева бастурма :). Кнайпа отримує золоту нагороду. ;)

Олексій Мачехін - 15-1-2004 у 19:17

Я думаю тоді і 2-х було б достатньо. А попроситу книгу пропозицій і одна людина зможе.

Asmera - 15-1-2004 у 22:21

Мдя, у мене в анамнезі лише один святковий тиждень у Львові, проте я там частенько буваю :-)
Трошки додам і списку вд себе :-))))
"Ноєв ковчег" -єдиний невеличкий мінус - досить довго все, бо лише одна офіціантка. Все інше- на 5
"Yellow submarine" - 5 лише за інтер"єр. Все інше - осбуговуваня та страви -в мінусах. Фондю готують на 3, хоч і називаються фондю-баром. У "Синій пляшці" фондю -просто чудове.:)
"Ардея" - милий такий генделик.Готують смачно. Інтер"єр теж непоганий.
"Світ кави" - 5 з величезним плюсом , як завжди
"Цукерня" (на Старєврейській)- доки не переробили інтер"єр було краще ( як на мене).Але все так само смачно
"Під клепсидрою" - так само приємно :)

to freewill. А щодо цін - то просто таке перше враження, після київських цін.Хех..ото б жити у Львові і мати київську зарплатнню....

Нормалайзер - 15-1-2004 у 23:05

Мій рейтинг вийлядав би, певно, так, але то - скоріше рейтинг реставрацій, ніж кнайп:

1."Вероніка"- реставрація: м"ясо-риба там - просто супер. Чекати, правда, доводиться довго.
2."Вертеп" - доступніше, ніж в п.1, антуражик - псевдо-укр, вареники є зі шкварками :)
3."Кактус", але вмощуватись не в загальному, а в другому залі, в них є м"яско під ожиновим сосом, мням-мням... І ще в другому залі ввечері пригодить пан, запалює свічки і грає на піаніно: раманціка :)
4."Пивний сад": ліпшої свинячої голонки у Львові не роблять, там є внутрішній дворик, влітку на великому екрані пускають кліпи :)
5."Кавказ" - там є просто кайфові перші страви
6."Джаз-клуб". В них суперова салатка з авокадо, зелений чай дають з медом, під заварочне яйко дають підставочку :) - взагалі-то, це - не реставрант, попсово до неможливості:караоке, телевізор, але в п"ятницю і суботу там грають джаз ;)

Asmera - 15-1-2004 у 23:20

Еее. стоп-стоп! У мене був зовсім не рейтинг - то просто звичайнісінький перелік місць приємних і не дуже. А розставити пріоритети для мене дуже складно

freewill - 16-1-2004 у 10:28

Цитата:
Першим відправив користувач Asmerato freewill. А щодо цін - то просто таке перше враження, після київських цін.Хех..ото б жити у Львові і мати київську зарплатнню....


Ну не скажіть, той самий "Кактус" майже наближається по цінам до київських.

А в "Ноїв ковчег" ми так і не потрапили.

P.S. Як тобі такий варіант - жити в Києві, і мати львівську зарплату... От, де екзистенція! :lol:

Рост - 16-1-2004 у 11:11

Мені до вподоби "У пані Стефи" в центрі, на пр.Свободи. Страви смачні і досить недорого. І чи не єдине місце у Львові, де можна з`їсти нормальні вершки. Ех, ностальгія за "Коровкою" на Коперніка, які там колись вершки були з чорносливом!
Але вот те, що увечері там все частіше звучить російська музика мене дратує! Якось святкували день народження жінки. І на тобі - російщина! Ну, не витримав я того, підійшов до музикантів, кажу "чи не могли б ви змінити репертуар на український?". Він чомусь трохи перелякано на мене глянув (дивно, говорив дуже коректно та й виглядаю я не страхітливо зовсім :) ), і все, до кінця вечора ми аж попріли, витанцьовуючи польки з коломийками :)

Олексій Мачехін - 16-1-2004 у 11:16

От і я ж кажу. Іноді у складних ситуацій є дуже прості і неконфліктні розв'язки.

ЗОРЯНА - 16-1-2004 у 15:10

А я найліпше люблю "Сім поросят". В них така смачнюща юшка з білих грибів! Гарно вуйки на скрипці "Гуцулку ксеню" вигравають..

freewill - 16-1-2004 у 17:03

Цитата:
Першим відправив користувач ЗОРЯНА
А я найліпше люблю "Сім поросят". В них така смачнюща юшка з білих грибів! Гарно вуйки на скрипці "Гуцулку ксеню" вигравають..


А де то є?

Asmera - 16-1-2004 у 17:14

Цитата:
Першим відправив користувач freewill

P.S. Як тобі такий варіант - жити в Києві, і мати львівську зарплату... От, де екзистенція! :lol:
То просто неймовірно жорстоко:D хоча багацьо людей так само і живуть...

Asmera - 16-1-2004 у 17:18

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Мені до вподоби "У пані Стефи"
мдя..смаки в людей таки різні...Мені там зовсім не подобається. Інтер"єр у стилі "хотіли як краще...", дуже перевантажений, невдало організований простір. І ще - там дозволено палити . Заходиш - і така димова завіса...:(
Але за страви і ціни - то плюс

ярка-дзвінка - 17-1-2004 у 18:51

Цитата:
Першим відправив користувач freewill
Цитата:
Першим відправив користувач ЗОРЯНА
А я найліпше люблю "Сім поросят". В них така смачнюща юшка з білих грибів! Гарно вуйки на скрипці "Гуцулку ксеню" вигравають..


А де то є?


На Бандери, два квартали вгору від 1-го відділку міліції. Практично, навпроти Органного Залу. Одна з найцікавіших нових точок в місті. Хоча щодо самобутності, то «Кавказ» в мене виграє Ґран-прі. Це, мабуть, єдиний ресторан, де в меню не побачиш всюдисущих вареників, відбивних, пельменів і т.ін. Раджу всім відвідати. Чача, бастурма, смажений язик і огірочки там просто нереальні! А шашлик - це зовсім не те, до чого ми звикли з дитинства. І взагалі, шеф-кухар там - вірменин. Характерний такий дядько. Смажить все на відкритому вогні за три метри від входу (всередині, звичайно). Дужжже добрий ресторан. Просто-таки світового класу!

Роман Голощук - 17-1-2004 у 18:57

Цитата:
Першим відправив користувач ярка-дзвінка
... Дужжже добрий ресторан. Просто-таки світового класу!


А як щодо цін? Також "світового класу" :)

ярка-дзвінка - 18-1-2004 у 22:43

Ціни, я б сказала, вищі за середні, але зате страви і напої вартують кожної копійки!

freewill - 19-1-2004 у 19:34

Цитата:
Першим відправив користувач ярка-дзвінка
Цитата:
Першим відправив користувач freewill
Цитата:
Першим відправив користувач ЗОРЯНА
А я найліпше люблю "Сім поросят". В них така смачнюща юшка з білих грибів! Гарно вуйки на скрипці "Гуцулку ксеню" вигравають..


А де то є?


На Бандери, два квартали вгору від 1-го відділку міліції.


А, холєра, згадав! :) Там раніше були канцтовари, де я купив свою трудову книжку... :D

Asmera - 19-1-2004 у 22:00

:) а ми проходили повз, бачили -навіть з назви посміялися і не зайшли - не серйозна назва, мабуть :lol: А , може, думали що там тільки поросят і подають. Я колись вже так потрапляла - в Празі. зайшли у щось, що називалося чи то " У гусака" чи то "Матінка-гуска" - щось таке...виявилось, що там у ВСІХ ставах присутні гуси..страшне :(

Юрій Марків - 31-1-2004 у 12:16

Ще хотів би, щоб дописувачі згадали, як у відвіданих кнайпах з палінням? Мене особисто не приваблюють місця, після відвідин яких потрібно вивішувати одяг на балкон провітритися. В цьому плані мені подобається "Млин" - нижче від "Семи поросят", можливо через публіку, та швидше грає роль кондиціювання повітря :-)

Святослав Шеремета - 21-2-2004 у 18:20

Кнайп у Львові зараз дуже багато, але коли плануєш кудись піти, то реально нема куди. Я маю на увазі щоб ціни були помірні ( я не кажу дешеві чи халявні) помірні , було смачно і обслуговування було швидке та якісне.

Наталка - 22-2-2004 у 17:37

Ой, ну я не знаю - так категорично... Пам’ятаю невеличку кнайпу (вибачте, що забула назву, приїду і знайду) - я забігла туди, бо була дуже голодна, це був мій перший візит до Львову, так там і смачно, і дешево, і дуже гарне обслуговування. Ось не полянуюся, знайду цю кнайпу. :)

ЗОРЯНА - 23-2-2004 у 15:02

Цитата:
Originally posted by Efes
Ще хотів би, щоб дописувачі згадали, як у відвіданих кнайпах з палінням? Мене особисто не приваблюють місця, після відвідин яких потрібно вивішувати одяг на балкон провітритися. В цьому плані мені подобається "Млин" - нижче від "Семи поросят", можливо через публіку, та швидше грає роль кондиціювання повітря :-)


У суботу ходили на піццу у "Манхеттен" що навпроти політеху. Так одіж по тому довелося прати, ніяке вивітрювання не допомогло.. До того ж смердить воно не лише цигарками, а з домішками їдальні..

Asmera - 23-2-2004 у 15:17

Піца непогана у Кульчицького

Олексій Мачехін - 23-2-2004 у 15:25

А чи існує у Львові щось (окрім МакДональдса) де НЕ ПАЛЯТЬ???????

Asmera - 23-2-2004 у 22:55

А то як же ж!!!!! "Світ кави" на Кафедральній, наприклад.Та ж сама цукерня на Староєврейській :) Ось не пам"ятаю за "Вероніку"

Олексій Мачехін - 23-2-2004 у 22:59

я не про каву а про поїсти :)

Asmera - 24-2-2004 у 00:03

Йой! От так почала згадувати - не можу згадати таких :(

Соломія - 25-2-2004 у 18:05

А мені в "Колибі" куліш зі шкварками тааааак сподобався !!!!!:rolleyes:

Nazar - 25-2-2004 у 18:11

угу, я туди гостей воджу.
Але то не Львів вже, а Брюховичі...

Троха поофтоплю, але не можу не згадати закарпатський токан. Справжній, зі шподерком, та з овечого сиру, ще й в горщику та під закарпатський говір.
А бабчина кава? Це коли каву варить сама старша закладу, та пришіптує шепти та баї?
ах, ...

Олексій Мачехін - 25-2-2004 у 18:14

Відчуваю що Макдоналдз за мною плаче

Соломія - 25-2-2004 у 18:23

мням:D а взагалі я люблю їсти вдома....

Nazar - 25-2-2004 у 18:24

До речі, ти непогану ідею надав. Враховуючи щорічний приріст туристів, добре було б відкрити комусь "Вегетаріанську кухню", чи ще щось таке.
Попит би був, та ще й якось прив"язати до старих галицьких рецептів...

Олексій Мачехін - 25-2-2004 у 18:27

я будь- де знайду бодай яєшню. А ось ДЕ НЕ ПАЛЯТЬ??????

Nazar - 25-2-2004 у 18:32

З цим важко.
Колись мені хтось показував цифри, що більше дев"яностоп"яти відсотків відвідувачів (потенційних) палять.
Це не стосується їдалень. Вдарив себе по лобі. Я ж забув. Я їх стільки знаю ще живих і добрих. І чо я про них не згадав ще за тебе?

Олексій Мачехін - 25-2-2004 у 20:46

Думаю, матимеш нагоду виправитись :)

Asmera - 25-2-2004 у 21:47

Олексію, в "Ковчезі", здається, хоч і приносять попільнички, але там чи то витяжки добрі, чи тодим не відчувається :)

Asmera - 25-2-2004 у 21:49

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
Троха поофтоплю, але не можу не згадати...
от так вас почитаєш....Ні, не можна заходити на форум не попоївши:P страшні люди!