Форум Рідного Міста

Microsoft прийдеться переробляти Internet Explorer

Agent86 - 17-1-2004 у 22:10

Опубліковано 16 січня 2004 року

На цьому тижні федеральний суддя Джеймс Загель виніс рішення по скарзі Microsoft щодо вердикту присяжних по патентному позові компанії Eolas. Нагадаємо, що присяжні визнали Microsoft винною в порушенні патенту Eolas, що описує технологію доступу користувача до інтерактивних програм, впроваджених у веб-сторінки. Відповідно до рішення суду, як компенсацію Microsoft повинна буде виплатити Eolas 521 млн. доларів США. Зрозуміло, Microsoft такий розклад не задовольнив, і компанія спробувала домогтися перегляду вердикту присяжних, але, як виявилося, невдало.

У рамках рішення Загель також заборонив Microsoft поширювати програмне забезпечення, що містить спірні технології, тобто браузер Internet Explorer. Утім, суддя відразу ж відклав вступ цього рішення в силу, щоб дати Microsoft передбачену законом можливість оскаржити. Швидше за все, софтверний гігант звернеться в апеляційний суд негайно. Якщо ж і тут Microsoft програє, то c Internet Explorer можуть відбутися досить серйозні зміни. Докладніше про них можна прочитати в матеріалі Плани Microsoft по модифікації Internet Explorer (http://www.compulenta.ru/2003/10/7/42407/).

Eolas, тим часом, взялася і за розробників програм з відкритим кодом. За інформацією eWeek, компанія уже веде переговори з ведучими гравцями на ринку Linux і іншого відкритого софта. У рамках переговорів планується виробити шляхи вирішення патентної проблеми для відкритих програмних продуктів. Це означає, що і розробникам таких браузерів, як Mozilla, прийдеться модифікувати свої продукти. Утім, Eolas ще далека від остаточної перемоги. Крім судових скарг, Microsoft направила запит у Управління США по патентах і торгівельних марках із проханням перевірити правомірність видачі патенту, що став причиною для судового розгляду.

джерело : www.compulenta.ru