Форум Рідного Міста

Маленькая жизнь Стюарта Кельвина Забужко

dr.Trollin - 27-1-2004 у 01:40

!!Увага!!
Хотів би звернути увагу шановних форумчан на (на жаль) суттєвий текст (виставлений його автором 02.12.03)

З реалістичністю капостного прогнозу "Свіфтівського"/гіпертрофованого рівня можна згоджуватись, або і ні, але відмахуватись - НІ напевно.
На жаль. На Великий жаль. :(

Та ще ж і Львів попав під роздачу при оказії.
А отого вже шкода направду. :(
(переконливі жалі з тої причини мною авторові текста вже висловлено)

Отже.
Добродійка Felix Lynx's (Tacya) Monday, January 26th, 2004 1:16 pm писала:

*Маленькая жизнь маленького мальчика. Под Солнцем Цивилизации*
В сентябре прошлого года, когда подписчики Su.Books активно обсуждали новый роман Вячеслава Рыбакова "На будущий год в Москве", у меня возникло сильное желание написать рецензию.
Но вот вчера мне прислали ссылку на рассказ Михаила Харитонова "Маленькая жизнь Стюарта Кельвина Забужко" < http://haritonov.kulichki.net/stories/llife.htm >.
Этот вполне профессиональный текст непрофессионального автора - фантазия, красивая, стильная и страшная, к роману Вячеслава Рыбакова. Кондовым либералам, утомленным шестидесятникам, просто детям - читать категорически не рекомендуется: поберегите свои грезы/чувства/нервы.
- - - -

Останнє речення - суттєве. Добродійка Тася - рецензент Вельми досвідчений.

Єдине що тішить - то те, що таки є ж і реалістичніші відгуки на то (дільш досвідчених товаришів):

- - - - -
"Леонид Блехер"

...Да-а-а... здорово.

Я в детстве такие читал, про страдания маленького человека при зверином оскале тоталитарного капитализма. А потом в самиздате - про страдания маленького человека при зверином оскале тоталитарного коммунизма.

А оно, оказывается, никакого отношения ни к чему такому не имеет. Просто уродский перебор ужасных видов звериного оскала.

С поправкой на особенности местного провинциального менталитета, вроде сентиментальности в стиле киностудии им.Довженко и любовь к дешевым аллюзиям, явно местного производства, типа Джулии Тимошенко. Тьфу, зараза! В колыбельке бы душил таких писателей! Ведь выучился писать такую хрень явно на антиимпериалистических или антисоциалистических пашквилях!

... Не надо этого Харитонова хвалить, Тася...

...А то он так и будет...

Користувач Олесь - 27-1-2004 у 12:32

Істерична суміш антиґлобалізму з російським великоімперським шовінізмом. Виходить, американцями і НАТОм не тільки пенсіонерів-комуністів лякають?

polidrom - 28-1-2004 у 10:47

Тупий антиамериканізм це поширене явище в Росії, якого практично не існувало за часів Союзу. Тоді навпаки було круто носити американський прапор мало не на лобі. Союз-Російська імперія розпався, а Америка тільки міцніє. От росіян і жаба дусить.

В принципі, хай би і вдусилися від імпотенції, але... через їх ТВ цей самий тупий антиамериканізм поширюється і на частину українців.

rost - 28-1-2004 у 11:11

Цікава візія російського шовіністичного -- ось, що з xaxлом станеться, як задумає вийти з під опіки старшого брата. Буде тоді в нього два імені одне російське - Кєльвін друге бр-р американьське- Стюарт, а прізвище xaxляцьке - Забужко.

Але не то саме страшне - основна ідея це -- жах, що тільки витворять ці прокляті американці, якщо їм не зможуть протидіяти благородні росіяни.

Dmy - 28-1-2004 у 12:27

Боже, яка ми терпляча нація!!! :rolleyes::saint:
Скільки народу тото всьо вже дочитало до кінця! Просто дивуюся :o
І ще цікаво, одкєди у хлопця "іспанская ґрусть", тобто таке файне прізвище? ;):cool:

fish - 28-1-2004 у 12:36

не люблю я антиутопії (хіба що трохи менше, як утопії). Через то в тяжкий сум мене занурює Ірванець. А щодо цієї казочки я взагалі мовчу.

Користувач Олесь - 28-1-2004 у 18:12

Цитата:
Першим відправив користувач rost
Але не то саме страшне - основна ідея це -- жах, що тільки витворять ці прокляті американці, якщо їм не зможуть протидіяти благородні росіяни.


До теми:

Львівська Ґазета
“Комуністи України твердо переконані в тому, що в разі приходу до влади Ющенка правонаціоналістичні сили приведуть сюди війська НАТО, розірвуть усі зв’язки з Росією, затіють новий грандіозний перерозподіл власності, знищать в Україні останні паростки демократії”, - заявляє П. Симоненко.

http://www.gazeta.lviv.ua/2004/01/28/NewspaperArticle.2004-01-28.27...

dr.Trollin - 28-1-2004 у 22:18

Нє. Я ніц (особливо злого) проти товариша Симоненка не маю (ну запродАнець,- ну так то ж з ким не буває),
але слова "паростки демократії” при тому, що (с) є у П.Симоненко
:) то є клас!

dr.Trollin - 28-1-2004 у 22:21

Dmy "одкєди у хлопця "іспанская ґрусть", тобто таке файне прізвище"
не відаю. На мій _гречно_критиканський лист автор не відповів.

rost - 29-1-2004 у 08:43

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Боже, яка ми терпляча нація!!! :rolleyes::saint:
Скільки народу тото всьо вже дочитало до кінця! Просто дивуюся :o
І ще цікаво, одкєди у хлопця "іспанская ґрусть", тобто таке файне прізвище? ;):cool:

Nie pszesadzaj! Я, особисто, далі "сжигания мocкалей" не осилив. Це вже, хіба, кому зовсім робити нічого тоту блювотину до кінця дочитає.

А "іспанская ґрусть" можливо запозичена у Оксани Забужко("Польові дослідження з українського сексу";).

fish - 29-1-2004 у 09:50

річ цікава з одної позиції - як нас сприймає їнший народ (представник іншого народу). Автор очевидячки і почувається таким собі Йоною, що має порятувати нерозумну Ніневію і тим каже: схаменіться!
А насправді це звучить десь так, якби кийсь американець сказав самому авторові: схаменися, у вас жиш ведмеді на вулицях бігають і демократії ніякої нема.

Dmy - 29-1-2004 у 17:56

Цитата:
Першим відправив користувач fish
річ цікава з одної позиції - як нас сприймає їнший народ (представник іншого народу). Автор очевидячки і почувається таким собі Йоною, що має порятувати нерозумну Ніневію і тим каже: схаменіться!

Чесно кажучи, мені то сприйняття давно вже не цікаве, бо ж давно відомо, як нас сприймають різні прошарки тамтого іншого народу ("від Москви до самой до Аляски" ). Сам експерименти ставив - дехто потім ображався.
Найнецікавіше, жи тота думка геть не змінюється і, мабуть, нігди не зміниться ("гарбатава (не плутати з ГЕРБАТАго :) ) магіла ісправит";).
Цитата:
Першим відправив користувач dr.Trollin
На мій _гречно_критиканський лист автор не відповів

Зачекай трохи. Ти му, певно, "южнопольською" написав? То може цей фахівець із геополітики й досі букви по словниках відшукує ;)
Цитата:
Першим відправив користувач rost
А "іспанская ґрусть" можливо запозичена у Оксани Забужко("Польові дослідження з українського сексу"

От я якось відразу і подумав про автора: "Збоченець - здаля видно" :lol:

dr.Trollin - 29-1-2004 у 18:06

"bvi" 2004-01-28 14:16
Я поглядываю на его вещи, хотя и не на все. Нервы (грезы, чувства, а также цвета селезенки), положим, от его рассказов у меня не пострадают. Не цепляют оне меня. И мне кажется, что нет в его творениях какого-то стержня. Его выворотки напомнили мне строки из Лема о "писателе", который прославился тем, что перелицовывал известные произведения, добавляя к ним слова "Половая жизнь". Например, "Половая жизнь Белоснежки и семи гномов"... А у Харитонова получается "Аморальная жизнь" (не в смысле разврата, а в смысле отсутствия морали).

2 fish.
у тотих американців і у самих то тої д. не дуже є...

Олексій Мачехін - 29-1-2004 у 18:42

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Чесно кажучи, мені то сприйняття давно вже не цікаве, бо ж давно відомо, як нас сприймають різні прошарки тамтого іншого народу ("від Москви до самой до Аляски" ). Сам експерименти ставив - дехто потім ображався.


Нащастя ви таки помиляетесь - не всі і не всюди.:cool:

Наталка - 29-1-2004 у 19:15

Не всі і не всюди, однак переважна більшість, на жаль - так. У більшості з сусідів вистачає нахабства "попускати" нас на нашій же землі. :( Їхнє ставлення я відчула на власній шкірі, а оті, що "не всі і не всюди" мені не траплялися - на жаль. :(

Dmy - 29-1-2004 у 19:20

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Нащастя ви таки помиляетесь - не всі і не всюди.:cool:

Я не казав "всі і всюди". Декому (подалі від центру) взагалі то всьо цілком байдуже. Так вони подібних речей і не пишуть і на цю тему не висловлюються (здебільшого, взагалі не пишуть і не висловлюються, а займаються власними нагальними справами).
Просто "імперіалізм" - то така псяча хороба і така нездоланна залежність, що де там героїну. Праві були в цьому товарищи більшовики (як не дивно), хіба що однобоко то поняття сприймали.

Був такий знаменитий поет Ося Бродський, лавреат Нобелівки і т.д., і т.п. Жив собі після еміграції у Штатах, і не можна сказати, жиби почувався зле, натомість перед тим багацько від Совєтів "подяк" отримав (зокрема, відсидів за "тунеядство";), а поїхав ледь не у домашніх капцях.
І от, коли го спитали, як він ставиться до розвалу СССРу, Бродський
подумав,
помовчав,
пожував губами,
позіхнув і
врешті сказав:
"ІМПЕРІЮ шкода."

І ще також усім відома фраза: "Російська демократія закінчується там, де починається національне питання."

Тому з подібних "Стєвартів Кальвінів" я вже навіть не дратуюся - у мене до них суто інтимне ставлення, як до порнографії: "Спати хочеться" :wow:

Олексій Мачехін - 29-1-2004 у 19:21

Я завжди казав і казатиму - бидло є всюди. Кількість його зумовлюється багатьма чинниками, наприклад в Москві зара дуже багато неросіян і тому це викликає протидію суспільства.
Це як приклад.

Але я ще раз кажу, хто не вірить - той сліпий, всюди повно.

Наталка - 29-1-2004 у 19:35

Ніхто про те й не сперечається, що бидло є всюди, мова йде про пропорції. А що майже всі сусіди інфіковані вірусом імперсько-колоніального шовінізму, і це не лікується - факт доведений. І гасла на мене вже не діють - я дивлюся на ставлення. Особисто мені й на думку не спаде так висловлюватися що до росіян, як вони висловлюються що до українців, хоча русофілом мене не назвеш. І я не сліпа...

Dmy - 29-1-2004 у 19:52

Цитата:
Першим відправив користувач Користувач Олесь
До теми:
“Комуністи України твердо переконані в тому, що в разі приходу до влади Ющенка правонаціоналістичні сили приведуть сюди війська НАТО, розірвуть усі зв’язки з Росією, затіють новий грандіозний перерозподіл власності, знищать в Україні останні паростки демократії”, - заявляє П. Симоненко

Офтоп на "До теми"
Футуріст! Мрійник!! От би справді так!!! :rolleyes:
Щодо "всіх зв'язків я дуже сумніваюся, але ЄЕП варто "накрити" "вічком", да і базу в Севастополі було б доцільно звільнити (а то вони багато мазути спалюють під нашим суверенним брегом).
На в такий спосіб звільненому місці можна, в принципі, й віська НАТО розмістити: двигуну в них екологічно чистіші та й загрозливо помахувати дамбою ніхто не буде.
Якщо під "новим грандіозним перерозподілом власності" ведеться "повернути награбоване", то хто ж проти?
Залишаються "останні паростки демократії за П. Симоненком", так така демократія мені ще під час Совка дістала - нищити її на фіг, і не просто нищити, а викорінювати! :mad:
Власне, нічогенька картинка вимальовується, шкода, жи надто фентезійна :(

Dmy - 29-1-2004 у 20:07

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Я завжди казав і казатиму - бидло є всюди. Кількість його зумовлюється багатьма чинниками.
Але я ще раз кажу, всюди повно

Було би вельми незле, аби йшлося про бидлу. Тіко боюся, жи тезу слід перекрутити: "Порядні, розумні, інтелігентні люди є всюди. Кількість їх зумовлюється багатьма чинниками, але, нажаль, завжди є недостатньою, бо всюди повно."
Просто, цікаве спостереження. Якщо північно-східне бидло до нестями лає гамериканців, а також єхидствує з, наприклад, української незалежності, то наше рідне бидло (як доходить до геополітичних питань) чомусь також до нестями лає гамериканців і єхидствує з української незалежності.

dr.Trollin - 29-1-2004 у 20:58

Dmy {Ти му, певно, "южнопольською" написав?}
Та ні. До тих, хто не володіє плинно мовою мого народу - я пишу у його говірці (на скільки мені то вдається)

Dmy {давно відомо, як нас сприймають різні прошарки тамтого іншого народу ("від Москви до самой до Аляски" }
Ну, приміром, не Усі Цілком. То таки не так.
Але (з іншого боку) - а Що Ж Їм Робити-то??
як ще можуть сприймати іншу націю представники базової колоніальної нації??
імхо -- вони цілком праві.
(тут _праві_ - тобто вони "є у своєму праві";).
правда у останньому твердженні Вельми важливим є наступне виділення: _вони_ є у _своєму_ праві.
Все нормально -- звиклий собі Дарвінізм...
"а нам своє робить" (с)
На що ображатись-то? Звиклий закон природи. Ніц такого...

Олексій Мачехін - 29-1-2004 у 21:38

Просто, панове, міф про імперськість росіян нічим не відрізняється від міфу тотального шовінізму на заході України. Я був і там і там. Повірте, всюди перебільшують.

Наталка - 30-1-2004 у 01:24

Я теж була і там, і там! Не чула, щоби на Галичині за російську мову комусь межи очі плювали, за перепрошенням, а от за мою українську (і це я не до росіянина зверталася, а до власного чоловіка) я дістала добряче! В Криму! (Україна) від громадянина РФ. Поки чоловік бігав за морозивом, братушки розважалися тим, жи жбурляли в мене гальку і кричали "хахлушка видєливаєтса, гаваріла би по рускі!". Потім чоловік повернувся і вони трохи зів’яли. Прикладів таких безліч, і кожен не просто говорить - кричить про щось суттєве.
Якщо спокійніше вважати, що це міф, а взагалі росіяни білі і пухнасті, і нічого так не хочуть, як дати Україні спокій, то - що ж... На те є повне право.

Олексій Мачехін - 30-1-2004 у 08:34

Злісний офтоп, але я того не казав. Таке там є. Як і у нас є люди які росіян, м'яко кажучи, не дуже люблять. І на питання "чому?" відповідають "а за що їх любити?"

Нагадую, що за ворогів треба молитися. Не кажучи вже про те, що людям там ще й пробачати щось треба і любити їх...

До того ж наша національна ідея для нас нічим не відрізняється від їхньої імперської ідеї для них. Носіїв у відсотковому відношенні приблизно однаково. Всі решта хотять спокою. Для нашої інертної решти спокій то СРСР. Бо там вони народились і там їх дитинство.

rost - 30-1-2004 у 10:26

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Просто, цікаве спостереження. Якщо північно-східне бидло до нестями лає гамериканців, а також єхидствує з, наприклад, української незалежності, то наше рідне бидло (як доходить до геополітичних питань) чомусь також до нестями лає гамериканців і єхидствує з української незалежності.

От же ж гарно сказано.

А то деякі українофіли не бачуть тут проблеми. Подумаєш, плюють нам межи очі за українську мову, головне не "лягти під Америку". Цю ж ідею старається донести і автор тої блювотини про Кєльвіна Стюарта.

Я, не прихильник жодного націоналізму в тому числі і українського. Кожен націоналіст вважає, що його одноплеменники є кращими тільки тому, що відносяться до його племені. Так вважають всі націоналісти і російські і українські і руандійські. Є правда одна різниця -- російський націоналізм імперський, а імперія без України це як "слон на трьох ногах"((с) М.С. Горбачов). Друга проблема, що, якщо в більшості країн (як і в Україні) націоналізм то явище здебільшого маргінальне, то в Росії загально-національне. І це не тільки новий склад їх Думи. Практично кожен росіянин вважає українську незалежність прикрим непорозумінням. Можна дати беконечний список росіян, відомих і не відомих, шанованих і не дуже, політиків і не-політиків, які публічно недвозначно заявляли і заявляють - "незалежна Україна - це прикре непорозуміння". Смію стверджувати, що так вважає більшість росіян, а також немало громадян України ("п"ята колона" або бидло, як вважає користувач Dmy і я). Але чи багато психічно здорових українців мають претензії до самого факту існування Росії, як держави?

Тому, "Боже, благослови Америку" і НАТО. Бо інакше, з так настроєним сусідом і з такою "п"ятою колоною" -- найбільше, що нам би світило -- це партизанська війна в лісах і горах Західної України.

fish - 30-1-2004 у 10:40

Еге... Передчуваю поновлення теми про те, що таке націоналізм. :)

Олексій Мачехін - 30-1-2004 у 10:53

Її не буде, Фішко, бо в нашому суспільстві це у кожного своє - для когось банди бандєр, для когось русофобія.

На мій погляд різниця між нами і росіянами полягає лише в тому, що у них втілювачі національної ідеї при владі, а у нас при владі люди взагалі без ідеї (мається на увазі політичної). Але то наша проблема а не росіян. От і все.

Користувач Олесь - 30-1-2004 у 10:56

МЕСIАНСТВО МОСКВИНА, Розділ з книги Павла Штепи "МОСКОВСТВО, його походження, зміст, форми й історична тяглість"

http://odin.prohosting.com/~moskovst/

Москва — III Рим
Монах Філофей, XVI ст.

Москва — всему свету голова.
Московська народна приказка

...Загарбники всіх часів завжди намагалися виправдатися якимись вищими ідеалами, їм не вистачало самого лише права меча, і вони шукали санкції якогось вищого судді: Бога, справедливості тощо. Так виникло месіанство загарбницьких народів...

...Відокремлена від культурного світу Московщина почала розбудовувати свою культуру 700-800 років тому силами українців та німців. Науку москвини почали (лише почали) розвивати в XVI-II ст., а літературну мову аж у XIX ст., знову-таки розумом немосквинів. Тобто москвини не мали підстав і матеріалу для своєї національної гордості. Псковський чернець Філофей, позичивши з Балкан ідею III Риму, створив 1524 року московський міф "Москва-ІІІ Рим", що увійшов глибоко в душу і кров всього московського народу, став його глибокою вірою у месіанське призначення Московщини, творчим духом, що творив московську історію...

...Своїх святих можна наробити сотні за пару років, але великих історичних постатей не наробиш. Лишався єдиний шлях - украсти їх в інших народів. З омосковщеного "царя Пруса" Європа сміялася. У поляків не вкрадеш, бо їхню історію теж знає Європа. Історичне щастя москвинів (і українська нерозумність) дало до московських рук стародавню Україну з її кількатисячолітньою багатющою культурою і славою. І Московщина вчепилася за цю золоту нагоду...

Олексій Мачехін - 30-1-2004 у 10:59

З цього і випливає що кожна підлота може буркнути хахли казли, бо відчуває що за нею держава. А у нас держава ні за кого і тому голос подає лише та підлота, яка має хоч якусь підтримку. Тобто проросійська. Якщо колись у нас буде сильна держава, то і наша підлота повилазить і протест перестане виливатись в цікаві ґрафіті на шулявській і перейде на язики та дії нашого, рідного . І не тільки у нас, але й в Росії, де нашого брата повно.

Олексій Мачехін - 30-1-2004 у 11:10

Ще забув додати:
Насправді ніякої справедливості в світі не існує - існує лише право сили.
Якщо ми тільки станемо сильніші за якогось з своїх сусідів та його союзників/хахяїв, ми почнемо потрошку його "привласнювати". Так, Москва сильна, Штати сильні, але в чому вони винні?
То їх країни і їх справи. Наша нагальна задача - не лягаючи ні під кого набрати своєї сили і тоді ми будемо змушувати світ вивчати історію України. А не викладати в школах історію ЄС.

rost - 30-1-2004 у 12:19

>>Так, Москва сильна, Штати сильні, але в чому вони винні?
Пам"ятаймо Бісмарка "... немає ні друзів ні ворогів, а тільки національні інтереси". Так от на сьогодні і на найближчі 10-20 років російські національні інтереси (відновлення імперіїї) нам дуже загрожують. Американські - порядок і спокій в світі і Росія - на короткому повідку, співпадають з нашими.
>> тоді ми будемо змушувати світ вивчати історію України.
Та не треба змушувати всюди і так в курсі історії є розділ Kievan Rus, продовженням цього розділу є Moscow Principality, Moskovia, Russia.

Олексій Мачехін - 30-1-2004 у 12:49

Цілком слушно, тільки щось з дій США не випливає "порядок і спокій в світі". Натомість випливає розширення імперії.
Як би б воно так було - я б погодився.

Dmy - 30-1-2004 у 17:09

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Цілком слушно, тільки щось з дій США не випливає "порядок і спокій в світі". Натомість випливає розширення імперії.
Як би б воно так було - я б погодився.

Слушно. Гамериканці такі самі імперіалісти, як і росіяни (мабуть не можна жити на великій території й не бути імперіялістом :( )
Але (враховуватимемо українськи геополітичні інтереси, як уже їх торкнулися):
Гамерика на відміну від Росії не будує дамбів;
Гамерика на відміну від Росії не нав'язує українцям своєї мови;
Гамерика на відміну від Росії не має на теріторії України військових баз;
Гамерику на відміну від Росії не має претензій до делімітації українськи кордони;
Гамерика на відміну від Росії хоч якось, а зацікавлена, аби Україна мала "прозору" економіку і політику та який-не який демократичний устрій;
якщо провести соціологічне опитування, то, мабуть, мінімальний відсоток пересічних гамеріканців (на відміну від пересічних росіян) скажуть, жи Україна - то є невід'ємна частина Гамерики.
От саме з цього випливає до певної міри "порядок і спокій", якщо не у світі, то, принаймні, для нас. Порівняно (з іншим варіантом)

fish - 30-1-2004 у 17:23

//якщо провести соціологічне опитування, то, мабуть, мінімальний відсоток пересічних гамеріканців (на відміну від пересічних росіян) скажуть, жи Україна - то є невід'ємна частина Гамерики.
Нє, не мінімальний. Деякі будуть довго думати, до якої з двох країн світу належить Україна - до Гамерики чи до Іраку...

Олексій Мачехін - 30-1-2004 у 18:31

Америка створює залежні від себе країни трохи за іншим - аби використовувати дешеву військову силу, мати ринки збуту, мати +1 голос в міжнародних структурах. Як на мене - байдуже де будуть воювати мої діти чи в Чечні чи в Іраку. Мої діти мусять воювати лише ЗА УКРАЇНУ. Нехай навіть на Кубані чи в Тюмені.

Dmy - 30-1-2004 у 19:14

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Америка створює залежні від себе країни трохи за іншим - аби використовувати дешеву військову силу, мати ринки збуту, мати +1 голос в міжнародних структурах. Як на мене - байдуже де будуть воювати мої діти чи в Чечні чи в Іраку. Мої діти мусять воювати лише ЗА УКРАЇНУ. Нехай навіть на Кубані чи в Тюмені.

Не знаю, що там буде з дітьми, але наразі хлопці до Іраку поїхали грошенят підзаробити - ніхто їх силомиць туді не гнав. А загальне рішення: посилати - не посилати приймала Україна, а не Америка, до того ж парламентським голосуванням. Невже не погодишся, жи то дещо відрізняється від Чечні, а раніше - від Афганістану.

Тобто Америка, бесперечно, свої зони впливу створює і, бесперечно, створює їх дещо інакше, я би сказав, безпечніше для інших.
Що ж стосується її безпосередніх військових втручань (яких щось почастішало), то - може догратися, факт.

Наталка - 30-1-2004 у 19:18

Росія і Америка для України зараз - то як молот і ковадло, тільки останнє (Америка) в силу різних факторів, про які добре написав Dmy (повторюватися не буду) несе істотно меншу загрозу для України. Як воно буде далі - спрогнозувати важко, і я згідна з Dmy, що USA може догратися, однак Росія з молота поступово перетворюється на коток для вкладання асфальту. І суне вона чомусь в наш бік. Це те, що я бачу, і те, що турбує мене щохвилини... :(

Олексій Мачехін - 30-1-2004 у 21:23

1. Найрозумніша з істот - кішка (мо тому я їх не дуже люблю?). Нещодавно я йшов попід будинком увздовж стіни. На зустріч мені йшла невеличка чорна киця. Я був велики, важкий і у всьому чорному, вона просто маленька і чорна. Коли вона зрозуміла що наші дороги перетинаються і їй нема куди тікати окрім як назад, то зупинилась і, притиснувшись до стіни, стала дугою. Я робив крок за кроком і мені було дуже цікаво що вона буде робити коли я наближусь впритул. А вона сиділа і чекала.
Коли я нарешті наблизився і вже був геть понад нею... ну вгадайте, що вона зробила?
Вона зробила невеличкий крок назустріч і таким чином опинилася у мене за спиною. В цей момент я відчув себе абсолютно беззахисним, бо тепер стояв спиною до невеличкої швидкої хижачки.

Отже не треба боятися великих і сильних - треба просто непереставати бути кішкою.

2. Коли ви підійдете до верби - такої гнучкої і м'якої - спробуйте вдарити її гілку. Зелена гілка бдарить вас із вашою ж силою, проте на меньшу площу, від чого вам буде більш боляче.

Отже не треба боятися сили - треба боятися податливості.

3. Навіть якщо ми спроможемося оголосити війну Росії, доїхати танками до Уралу, зробити незалежним хантимансійський округ, приєднати Кубань і остаточно добити імперію, це не позбавить нас сусідства з росіянами, а лише викличе зворотню реакцію.
Якщо ми протягнемо колючий дріт від донеччини до сумщини, проведено індикаторну смугу і поставимо зпарені кулемети, це не виховає росіян, а натомість озлобить і ті зв'язки, і вони безумовно будуть, що не розірвуться, будуть будуватися на засадах сусідської ворожості, що значно небезпечніше аніж ворожість віддалена.

То ж не треба підсилювати ворожість до сусіда, треба бути вище цієї ворожості.

4. Колись Брюс (той, що не Віліс) з другом американцем відвідував корейську їдальню. Запримітивши китайця, хазяїн почав його провокувати (наші найзятятіші шовіністи - діти у порівнянні із східною національною свідомістю). На що Брюс відповідав своїм китайськім "дузе добле" і продовжував їсти. Американець кілька разів пропонував поїсти в іншій їдальні, проте Брюс продовжував спокійно насолоджуватись обідом.
Вийшовши, на запитання друга він відповів так: "я не можу дозволити кожному виродкові зіпсувати собі настрій".

Тут без моралі.

5. А я кажу вам: Любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас; (нагірна проповідь)

Всі зміни в світі треба починати з себе. Кожен ваш ворог - ваш вихователь, кожен удар - урок, кожна втрата - проступок.
Шукайте причини зла в собі, змінюйте людей навколо себе своїм прикладом. Вам здається що ви невинні? Придивіться уважніше - слабкість теж провина.

ЗІ Я учился убивать, начиная с себя. (с) Один мій знайомий.

Олексій Мачехін - 30-1-2004 у 22:14

І геть забув, що розповідає як панові Брюсу то вдавалось (вибачте за маленький офтоп) Лін-чі:
"Коли я був молодим, мені подобалося плавати в човні; у мене був невелиский човник: на самоті я відправлявся плавати озером і годинами міг залишатись там.
Якось я сидів із заплющеними очима і медитував. Стояла чарівна ніч. Якийсь пустий човен плив за течією і вдарив мій. В мені піднявся гнів!

Я відкрив очі і збирався насварити людину, що наважилась мене турбувати, але побачив, що човен пустий. Моєму гніву не було куди рухатись. На кого мені було його спрямувати? І мені лишилось тільки одне - знову заплющити очі і почати придивлятися до свого гніву. В той момент, коли я побачив його, я зробив перший крок своїм Шляхом.

В цю тиху ніч я підійшов до центру, що в середині мене. Пустий човен став моїм вчителем. Відтоді коли хто-небудь намагався образити мене і в мені підіймається гнів, я сміявся і казав: "Цей човен пустий".

Я заплющував очі і прямував всередину себе".

Любі мої, не дозволяйте нікому (нічому) заважати вам бути Собою.

dr.Trollin - 31-1-2004 у 00:31

Olexiy {Любі мої, не дозволяйте нікому (нічому) заважати вам бути Собою.}

Цілком вірно. При тому би лиш треба добавити, що Важливим (для реалізації того правдиво вірного побажання) є можливість бачити перспективу.
Причім Перпективою я тут іменую не так те що буде (ака вектор події), але ж бачення усього віяла подій, що бути можуть.
Лиш тоді можна не дозволити заважити собі (див. більшість історій про упомянутого тобою Брюса Лієвича)
А вислідом з того є те, що
і навіть _такі_ (як тредогенеруючий) пакостні текстики !читати Треба!
Бо тільки бачачи усе Віяло подій -- дасться взнати по якій з його пір'їн ти ідеш (тебе несе), а на яку тебе за-несе якщо.

Олексій Мачехін - 31-1-2004 у 08:50

Такі тексти тре читати лише для ознайомлення - якщо ти здатен неемоційно аналізувати подібне явище в контексті подій. Вважати ж себе ображеним, скаженіти від нахабства, тощо - то повний абсурд.

Щоби в брехню повірили, вона має бути жахливою.