Як ви оцінюєте рівень впливу Інтернету на життя в Україні?
Як можна збільшити (і чи потрібно?) вагу та авторитет Мережі в Україні, серед населення, політичних та громадських організацій та бізнесових структур?
Рівень впливу достатньо вагомий. Особливо у сфері інтернет-ЗМІ. Саме через них в Україні часто стартують гучні політичні скандали. Щоправда при цьому
зазвичай це не є незалежні роз слідування. Інтернетом користуються як зливним бачком. Запускати такі теми через газети чи телебачення якось поки що не
наважуються. Це роблять через інтернет, а далі вже в традиційних ЗМІ усі жваво цю тему коментують і виходить що називається великий суспільний
резонанс.
Авторитет... У звязку з вище написаним авторитет інтернет-ЗМІ добряче підірваний. Але якщо говорити про інтернет загалом, то безумовно серед
населення, політичних та громадських організацій та бізнесових структур він щораз більше використовується, а отже і здобуває авторитет. Без інтернету
багато хто уже й життя і роботи собі не уявляє. Ось як я наприклад 
Ну не знаю щодо суспільного впливу, може вам видніше.
Вплив на бізнес поки що мінімальний. Тобто поки що існує лише інформаційне забезпечення бізнесу, самого бізнесу в інтернеті ще чортма. На заваді
нормальному розвитку стає не низький рівень розвитку власне інтенету, а відсутність загальновизнаної системи інтернет-платежів.
Мене ось нещодавно землячка ваша питала, чи реально у Львові продавати кондиціонери через інтернет-магазин. Я почухав репу і сказав що нереально поки.
Рік-півтора ще треба зачекати. Може я ввів її в оману?
(Репу я чухав аргуметовано, за статистикою Яндекс-директу, БігМиру та Рамблера).
...все правильно :-)
нереально.
Вплив ще поки що дуже малий. Інтернетом користується і не уявляє собі життя без нього тільки певна частина населення. А те, що є я би назвав пасивним
використанням Інтернету. Тобто можна в ньому знайти інформацію наприклад підприємства (адреса, телефон тощо), але веб сторінки має дуже мало фірм. А
якщо і мають (це переважно якісь великі підприємства), то все одно там нема можливості закупити товари чи послуги он-лайн. Так само, як нерозвинуті
або відсутні:
інтернет-банкінг (я наприклад, до банку ходжу хіба раз в два роки по нову картку) і все, що з цього випливає - нема можливості платити через Інтернет
за телефон, комунальні послуги тощо;
інтерактивний розклад руху поїздів, автобусів, літаків з можливістю пошуку оптимального маршруту з або без пересадок з одного населеного пукту в інший
з он-лайн резервацією квитків;
розклад руху громадського транспорту (хоча він в принципі і не має розкладу взагалі), он-лайн випис з рахунку за телефон.
Тому я і назвав це пасивним використанням мережі - можна знайти розклад руху поїздів зі станції Львів і час відходу скажімо поїзда Львів-Мукачево, але
не подивишся, коли той поїзд є наприклад в Стрию і який там розклад відправлень поїздів і автобусів. І квиток не зарезервуєш/не купиш. Є інформація
про окремі готелі в Україні і навіть деякі з них мають свої веб-сторінки, але нема єдиної системи пошуку по готелях України чи якогось міста і регіону
наприклад за ціновими критеріями чи наявністю в готелі певних послуг з можливістю резервації місць чи навіть з передоплатою.
Ті українські Інтернет-магазини, що є, розраховані здебільшого на клієнтів з-за кордону (музика, книжки). І їх є дуже мало, платіжні системи вони
використовують теж іноземні.
Ну, не все так погано. В інтернеті дуже часто інформацію подає той, хто не є її власником. Наприклад готелі гарно представляють міські портали, Львів
не виняток, деякий час тому досліджував цю тему. Єдиний закид: той хто не є власником інформації не слідкує за її достовірністю. Ціни як правило вже
застарілі подають. І ще одна особливість львівського сектору: майже немає російських версій сайтів. Навіть латиною один сайт готелю був, а російською
- зась. Я розумію ваш високий патріотизм, але не потрібно доходити в ньому до маразму: готелі як раз для гостей, в тому числі росіян.
Щодо розкладів руху, то сайт укрзалізниці мене особисто цілком влаштовує.
Львів тут є