Linux - за чи поти?
Повернутися до дискусії на Форум Рідного Міста
freak - 7-2-2004 в 21:37
В мене стоїть XP, не давно почав задумуватись про Linux ,як другу OS чи варто хочу взнати вашу думку 
Наталка - 7-2-2004 в 22:09
І я теж хочу дізнатися, бо ХР мене доконало. 
marco - 7-2-2004 в 22:13
Варто, як мінімум для розширення світогляду ;-)
Але після ХР поти таки трохи зійдуть :-)))
Юрій Марків - 8-2-2004 в 12:41
|
Першим
відправив користувач freak
В мене стоїть XP, не давно почав задумуватись про Linux ,як другу OS чи варто хочу взнати вашу думку |
Опиши конкретні завдання, які ти ставиш перед лінухом як перед оською, а тоді вже можна буде тобі відповісти. Без цієї ж інфи відповідь, на жаль,
одна - телепати у відпустці :-)
freak - 8-2-2004 в 16:50
кажуть там подуктивність вища???
Головне швидкість!!!!
Юрій Марків - 8-2-2004 в 17:06
Продуктивність - чого???
Швидкість - чия???
Описувати бажано конкретно, а не абстрактно.
Рост - 9-2-2004 в 09:28
Панове, якщо ви не знаєте добре юнікса (самих принципів хоча би), то будуть проблеми. Ставити Лінукс з Х-ми варта, якщо є бажання вивчити цю ОС.
Крім того інтерфейс там трошки відрізняється від віндового і якийсь час після переходу це буде дратувати, бо звичка, як кажуть, друга натура.
Але от яке запитання - а нащо ви користуєтесь ХР? Хіба нема 2000? Досить нормальна ОС, не така уже й глюкава.
Ну, трохи дірява в плані черв`яків і т.п. Але ж і щоб Лінукс від того всього захистити, теж треба попрацювати. Так, з моєї точки зору налаштовувати
Лінукс, відслідковувати різні процеси там значно простіше, але ж якщо ви юнікса не знаєте, то це поставить вас у тупік.
Так що...
Як варіант - берете vmware - це такий собі віртуальний комп`ютер, з його допомогою під будь-якою ОС можна запускати будь-яку іншу. Наприклад, під
віндовзом можна запускати лінукс (або інший віндовз). Фактично це вигладає так, ніби ви працюєте на двох комп`ютерах одночасно. Ця друга ОС може
працювати у вікні, а може і в повноекранному режимі.
Так от, поставте собі цю штуковину і пробуйте. Правда, щоб запускати під віндовсом не просто лінукс, а ще й з Х-ми, треба буде трохи рук докласти, але
ж ви труднощів не боїтеся, раз взялися за лінукс? 
Це дасть вам змогу вивчити всі режими лінукса, бо, фактично, у вас будуть два повнофункціональні комп`ютери, з`єднані в мережу.
Можна, звісно, ставити просто паралельна на комп`ютер дві ОС і користуватись почергово.
Але якщо ви таки надумаєте ставити лінкус, то звикайте що основна команда для вас буде man (це типу хелпа
), а домашня сторінка - http://www.linux.org.ru і тому подібні

freak - 10-2-2004 в 16:12
Re:NetGuy
Дякою буде над чим подумати!
Наталка - 10-2-2004 в 16:45
|
Першим
відправив користувач NetGuy
Але от яке запитання - а нащо ви користуєтесь ХР? Хіба нема 2000? |
Бо в мене комп - як полігон, я ніц у ньому не розуміюся, приходять "друзі"... Ось мені і повісили ХР - але я з нею розлучилася нарешті.
Maluy - 25-12-2004 в 13:01
|
Першим
В мене стоїть XP, не давно почав задумуватись про Linux ,як другу OS чи варто хочу взнати вашу думку |
Я цілком погоджуюсь з думкою "Рост". Він правий навсі 100%
А щодо моєї думки, то можу сказати, так.
Якщо Ви являєтесь простим користувачем ХР, мінімально розумієтесь в детальних настройках ХР і у Вас відповідні комп'ютерні ресурси для такої ОС
то вона повинна цілком Вас влаштовувати. 
Всеж таки Linux це є новий програмний продукт відносно Microsoft під який тяжко шукати відповідне ПЗ, а потім щей виникають проблеми з його
встановленням.
І сама основна проблема яка мене не влаштовує, це то, що як тільки Ви спробуєте змінити конфігурацію свого ПК, Вам прийдеться затратити багато свого
часу для того щоб відкомпілити своє ядро і щоб Лінух зміх знов піднятись.
Якщо ж проблема постає у вирішені якихось серверних рішень, то тут я віддаю перевагу UNIX системам. Тут вони, на мою думку, зарекомендували себе на
багато краще, надйніше, ефективніше .... . 
А що до цікавості, то я вважаю, що завжди для себе цікаво відкривати нові горизонти
. Але перед тим щоб ставити на свій ПК потрібно досить таки багато прочитати інфи по тій чи іншій системі, а ж тоді приступати до встановлення і
юзення тої ОС.
Tempika - 25-12-2004 в 18:03
...для дизайнера існує єдина юніксоїдна система - макось....
:-) на лінуксі нема ні фотошопу ні корелу ні кажучи про
інші програми того ж типу... особисто для мене лінукс абсолютно
безужиткова штука.
Maluy - 27-12-2004 в 13:39
|
Першим
Якщо цікавить матеріал по Linux. Раджу глянути ось ці сайтики:
http://www.jinr.ru/
http://www.linux.ru.net/
http://www.linuxrsp.ru
http://www.linuxoid.ru/
http://www.linux.ru

Андрій Моравський - 18-8-2005 в 10:14
Ну софт під Лінукс є... навіть графічний.. особисто для мене справа ЗВИКНУТИ до нього ... але Лінукс дійсно непроста з її філософією файлового доступу
і конфігурування... сам пробував потикатися.. щось вийшло... але щоб я сервер "поставив"! так це перерошую - ні! :-( трошки вдавалось щось
проінсталювати.....
Починав з Knoppix-Linux - LiveCD дистрибутив... запускається прямо з компакта... не потребує інсталяції операційка на хард! :-)... правда я його потім
і на хард інстальнув ... він же є клоном Дебіан-дистрибутиву...
Власне з цим дистром не мав проблеми з друкаркою Epson Stylus Photo 900 .... він мав в собі драйвера і друкував.. навіть текстовою утиліткою рівень
чорнил дивився і т.д.
Mikola Senyk - 16-9-2005 в 08:11
Якщо ви професійно займаєтесь комп'ютерами, то ставити Linux я вважаю навіть корисно. А якщо комп'ютер потрібен вам лише як допоміжний інструмент, то
з Linux ви тільки намучаєтесь (у вас буде постійне, хоча на жаль і хибне, враження недоробленості цієї системи)
Maluy - 16-9-2005 в 09:14
|
Оригінальне повідомлення від Mikola Senyk
Якщо ви професійно займаєтесь комп'ютерами, то ставити Linux я вважаю навіть корисно. А якщо комп'ютер потрібен вам лише як допоміжний інструмент, то
з Linux ви тільки намучаєтесь (у вас буде постійне, хоча на жаль і хибне, враження недоробленості цієї системи) |
Цілком згідний і підтримую 
Тарас Капущак - 7-10-2005 в 13:46
Хотілось би зауважити, що Unix від самого початку створювався як система для програмування. Linux є клоном Unix-а і, відповідно, це система
орієнтована насамперед на програміста, а не на стороннього користувача (з усіма наслідками)....
Тож для програмістів Linux буде кращим варіантом. А якщо кінцеві програми мають працювати на m$win..., то слід користуватись багатоплатформними
засобами і все одно Linux буде зручнішим 
А от для простих користувачів Linux може бути привабливим, якщо вони порахують скільки вони мають платити за ліцензійне програмне забезпечення...
Vladymir Kovrigin - 21-1-2006 в 14:34
|
Originally
posted by Tempika
:-) на лінуксі нема ні фотошопу ні корелу ні кажучи про
інші програми того ж типу... |
Use Fedora Core
Tam est' Gimp
Роман Ромашка - 26-1-2006 в 15:02
|
Оригінальне повідомлення від Maluy
| Оригінальне повідомлення від Mikola Senyk
з Linux ви тільки намучаєтесь (у вас буде постійне, хоча на жаль і хибне, враження недоробленості цієї системи) |
Цілком згідний і підтримую  |
Категорично непогоджуюсь.
В даному випадку спрацьовують самі звичайні звички. Хтось привик до ворда і йому здаєть ООО незручним. Проте в мене декілька прикладів коли люди які
починали з пінгвіна відгукувались на windows з такими ж словами.
Особисто працюю вже 4 роки регулярно з пінгвіном і ще ніразу ніякої недорозвитості незамічав. Спочатку були деякі речі незвчині. Але це було давно і
неправда 
|
Оригінальне повідомлення від Тарас Капущак
Хотілось би зауважити, що Unix від самого початку створювався як система для програмування. Linux є клоном Unix-а і, відповідно, це система
орієнтована насамперед на програміста, а не на стороннього користувача (з усіма наслідками)....
Тож для програмістів Linux буде кращим варіантом. А якщо кінцеві програми мають працювати на m$win..., то слід користуватись багатоплатформними
засобами і все одно Linux буде зручнішим 
|
Що до того як створювалася, то вона створювалась перш за все як сервер, який можна було при потребі привести до потрібного виду. Що власне до тепер і
збереглося.
І як наслідок склався стереотип: складно, для програмістів. І т.і. Знову ж таки було це давно. Як на мене графічні оболонки для unix-like систем
прогресує куда швидше ніж сам же віндовс. Навіть в наступних версіях віндовса вирішили відділити графічну оболонку в окрему підсистему.
Tempika - 26-1-2006 в 19:11
...скільки можна казати, що в Gimp-i нема CMYK-a... і взагалі для дизайну і препресу тоді вже краще макінтош, бо лінукс тут не-при-дат-ний :-))...
ні за ні проти лінуксу я б не казала, щось добре для одного, а щось для іншого... :-)
Роман Ромашка - 26-1-2006 в 20:31
|
Оригінальне повідомлення від Tempika
...скільки можна казати, що в Gimp-i нема CMYK-a... і взагалі для дизайну і препресу тоді вже краще макінтош, бо лінукс тут не-при-дат-ний :-))...
ні за ні проти лінуксу я б не казала, щось добре для одного, а щось для іншого... :-) |
Точно так же я можу знайти багато чого нема в макінтоші.
Наприклад на комунікаційних серверах рулять Linux, FreeBSD. Макінтош тут сидить в кутку і курить.
Кожна річ має своє призначення. Тут я з вами згоден. Дргуге питання в тому, що деякі люди починаюь перегинати палку в тому плані, що безкоштовне і
негодиться. Чув навіть таку фразу "незвершений продукт". А це вже називається лапша.
Андрій Пелещишин - 26-1-2006 в 21:33
Макінтош? Я перепрошую, якщо ви про комп'ютери Apple - так там уже давно лінукс стоїть..
Tempika - 27-1-2006 в 00:13
...ну не зовсім то лінукс, хоча сімейство одне.
Адріан Баран - 27-1-2006 в 02:45
|
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Макінтош? Я перепрошую, якщо ви про комп'ютери Apple - так там уже давно лінукс стоїть.. |
AFAIK 4.4BSD Lite 2 and FreeBSD
Роман Ромашка - 27-1-2006 в 15:08
Наскільки мені память не зраджує МакОС Х створена саме на основі Лінукса.
MartinkaDP - 28-1-2006 в 00:27
|
Оригінальне повідомлення від Рост
Але от яке запитання - а нащо ви користуєтесь ХР? Хіба нема 2000? |
вау!!! вперше за довгий час зустріла однодумця
на предмет віндовза-але-не-ХР.
MartinkaDP - 28-1-2006 в 00:34
цікаво чи має воно сенс для простого юзера... якшо чесно, досі не зрозуміла шо то за звір такий - Лінукс. намагалась читати якісь статті про нього,
але зрозуміла тіки те шо це шось надто заморочене... але яке воно - то нє, мабуть треба побачити...
(власне, співробітник, який це спостерігав, так і сказав: поки не побачиш - не зрозумієш)
Ігор Паславський - 28-1-2006 в 10:43
Звісно за 
Ось майданчик україномовних корстувачів - http://linux.org.ua
Повернутися до дискусії на Форум Рідного Міста
directory 6r-2193
random 5-2193