Форум Рідного Міста

Нові правила перевозу пасажирів в маршрутках

Тадас - 11-2-2004 у 12:07

Вчора в новинах почув, що з 11 лютого у Львові заборонено у маршрутках перевозити стоячих пасажирів.
Ще одна спроба навести порядок - і думаю чергова невдала.
Сама ідея нічого, але в час пік не можна навіть стоячи заїхати і деколи доводиться пропускати декілька маршруток поки залізеш в позі чайника і знервований (або щасливий) їдеш додому.
А що буде тепер. Стояти на зупинкакх годинами чи відвойовувати право першому зайти в маршрутку.
Можливо варто це рішення якось доповнити іншим - про збільшення кількості мікроавтобусів або наразі обмежити просто кількість стоячих місць (наприклад 5-6).

Але зранку я заспокоївся - все як завжди: напіврозвалені маршрутки в яких їде 10 сидячих та n (n прямує до безмежності) стоячих пасажирів.

Рост - 11-2-2004 у 12:20

Пригадуєш "Маленького принца" Екзюпері? Мудрий генерал - такий, що не віддає наказів, які ніхто не виконає.
Нема у нас таких генералів :(
Є б`юрократична нелюдська система, яка думає лише про власне черево.

Тадас - 11-2-2004 у 12:32

Доречі, цікаве пояснення "генералів" до нововведення - щоб зменшити кількість крадіжок в маршрутках.
А я спочатку думав хтось просто пожалів мої відірвані ґудзики та відтоптані ноги.

сумна - 11-2-2004 у 13:00

Ой, це ж ще не все! Ще буде світитися така лямпка-маячок: якщо червона - то знак для злодіїв, жи в маршрутці вже орудують їхні кумплі, а якщо зелена - ласкаво просимо, пасажири готові.

ЗОРЯНА - 11-2-2004 у 16:55

Здається таке вже колись було.. Років 3-4 тому заборонили перевозити стоячих пасажирів. Тривало це ніби кілька днів. У маршрутку сісти було просто нереально. Як наслідок збільшилася кількість стоячих пасажирів у інших видах транспорту.

сумна - 12-2-2004 у 14:03

Зараз заговорили про якесь "мудре" рішення зовсім відмовитись від маршруток у Львові. Вчора ввечері водій маршрутки розповідав, що протягом дня на нього склали три акти за перевезення стоячих пасажирів (як він казав, кожен акт - 80 грн. штрафу). Діється щось незрозуміле, всі обурені...

RomanP - 12-2-2004 у 14:04

А мене це обурює. Я написав такого листа в міську і обласну міліцію і в прокуратуру. Хто зі мною згідний - робіть так само. Хто знає кращі способи - пропонуйте.

Розпорядження керівництва міського УМВСУ про заборону перевезень стоячих пасажирів у громадському транспорті, віддане якраз у момент посилення морозів і снігопадів, призвело до величезних черг на зупинках, годинного стояння у чергах, перестудних захворювань і ще більшої тісняви у транспорті. Це розпорядження виглядає як відверта цинічна наруга над мешканцями Львова. Віддаючи це розпорядження, керівництво міського УМВСУ чудово усвідомлювало, що добирання транспортом у годину пік від цього тільки різко погіршиться. Як ще один наслідок, цей завідомо абсурдний наказ створює можливість для зловживань працівниками ДАІ.
Прошу негайно припинити це знущання над мешканцями Львова і не допускати подібного у майбутньому.

Fgoblin - 12-2-2004 у 17:52

В Дніпропетровську маршрутки, як правило, стоячих пасажирів не беруть. І проїзд коштує або 75коп, або 1 гривна. А ми звикли їздити в маршрутках як худоба. На мій погляд, краще заборонити проїзд стоячих пасажирів, проте грамотно підійти до вирішення цієї проблеми. Наприклад, зобов'язати перевізників поповнити парк машин на протязі місяця - двох, чи допомогти йому в цьому (надавши безпроцентний кредит на придбання нових мікроавтобусів). А вже потім штрафувати. Чи позбавляти ліцензії. А зараз гаішники просто деруть більші хабарі з водіїв.

Наталка - 12-2-2004 у 17:57

Цікаво, що буде у столиці? Скоро підвищать ціни на проїзд - чи заборонять брати стоячих пасажирів? Бо "Богдани", наприклад, спокійно можуть брати стоячих, у них навіть написи в салоні є на кшталт "Стоячих місць неміряно", і ранком та увечері це той самий автобус, тільки: 1) ходить частіше
2) проїзд дорожче.
А в деяких маршрутках можна проїхати стоячи лише як літера Z. І - я згодна - ДАІшникам рай настав. Втім, маленькі маршрутки у столиці давно штрафують за стоячих пасажирів, але водії все одно їх беруть.

Олексій Мачехін - 12-2-2004 у 18:01

У нас колись було - заборонили. ДАІ через кілька днів таки принило безглузду акцію а водіїї вигадали шторки і затемнені вікна.

Наталка - 13-2-2004 у 00:17

І пластирі на очі ДАІшникам у вигляді двадцятигривених купюр. :mad: