Форум Рідного Міста

ІІ Всеукраїнський фестиваль"Київська Русь"

Captivitas - 13-2-2004 у 13:16

14-15 лютого 2004р, м. Київ,Театр оперети

Пеший день - камерна музика (у тому числі барокова)
Другий день - автентична музика (народна музика, кобзарі та лірники)

Рост - 13-2-2004 у 13:29

Я так собі думаю, що на теренах колишньої Київської Русі є більше одного оперного театру. То про який ідеться? Львів, Київ, чи, мо, Запоріжжя?

Captivitas - 13-2-2004 у 13:38

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Я так собі думаю, що на теренах колишньої Київської Русі є більше одного оперного театру. То про який ідеться? Львів, Київ, чи, мо, Запоріжжя?


Вже дописав, як бачите.
Інформацію взято з вчорашнього "Контакту" на "Промені".
Квитки-запрошення в Організаційному комітеті на Богдана Хмельницького (тобто там, де й на "Концерт для янголів";).
Хотілося б отримати від киян невеличкого огляду цієї події.;)

Vedmid - 13-2-2004 у 20:45

14-15 лютого в Київському державному театрі оперети (вул. Велика Васильківська, 53/3) о 19.00 вдруге відбудеться вельми самобутній Всеукраїнський фестиваль “Київська Русь”. За народним повір’ям 15 лютого день Стрітеня, тобто Весна зустрічається із Зимою. Саме на ці дні і припадатиме дійство, гаслом якого буде “Романтизм в українській музиці” XIX-поч.XX століть. Епоха романтизму дала Україні імена таких визначних композиторів як С.Гулак-Артемовський, М.Вербицький, Олександр та Ілля Лизогуби, Г.Рачинський, П.Сокальський, М.Колачевський, М.Лисенко, Д.Січинський, А.Вахнянин, С.Людкевич, К.Стеценко, Ф.Якименко, Я.Степовий та ін. На другому фесті “Київська Русь” запрезентується трійка дисків, записаних протягом трьох днів Першого фестивалю, що відбувся на свято Купала 2001 року, а також виставка фотозамальовок з того дійства.
В перший день, 14 лютого пролунають твори, що наочно покажуть добу романтизму в українській музиці XIX-поч.XX століть, а другий день, 15 лютого буде присвячено нашій традиційній музичній культурі.
Організатори: Київська міська рада, Головне управління культури м. Києва, Фракція “Наша Україна” в Київраді, Громадська організація “Фестиваль Київська Русь”, Громадська організація “Арт Екзистенція”.
Вхід за запрошеннями. Запрошення можна отримати за адресою вул. Богдана Хмельницького, 44, офіс 313. Для журналістів обов’язковий попередній запис. 14 лютого з 17.30 у фойє театру оперети для ЗМІ працюватиме прес-клуб фестивалю. Акредитовані журналісти отримають комплекти СD та докладні відомості про фестиваль. Довідки за тел. 239-18-52, 536-15-08, 536-15-09.
e-mail: postmaster@artveles.kiev.ua.
Програма ІІ Всеукраїнського фестивалю “Київська Русь”:
14 лютого „Романтизм в українській музиці 19-го поч.20 ст.”
· Заслужений Симфонічний оркестр Національної радіокомпанії України
· Національна заслужена академічна капела України “Думка”
· Народна артистка України ,лауреат Національної премії ім..Тараса Шевченка, солістка Національної опери України Марія Стефюк ;
· Народний артист України,лауреат Національної премії ім..Тараса Шевченка, соліст Національної опери України Роман Майборода;
· Ансамбль камерної музики ”Річеркар”
15 лютого „Традиційна музична культура”
· Автентичні фольклорні колективи з Поділля, Полтавщини, Слобожанщини, Полісся, Центральної Наддніпрянщини і Карпат.
· Професійні фольклорні колективи, кобзарі та лірники.

ФБР - 1 програма Українських музичних новин. Втім, про це Арт-Велес сповіщав іще місяць назад.

Vedmid - 13-2-2004 у 20:50

Бонус новина для тих, хто не знає Юрка Зеленого:
"14 лютого в Будинку Вчителя відбудеться Концерт пам’яті Миколи Будника, панотця Київського Кобзарського Цеху. Саме від нього та його вчителя Георгія Ткаченка сучасні кобзарі, братчики кобзарського цеху, відродженого у 80-ті роки, перейняли і шляхетну манеру виконання, і народні думи, і старовинні пісні з традиційного репертуару, а з майстерні Київського Кобзарського Цеху вийшло унікальне музичне знаряддя, зроблене за історичними зразками, яке зберігається в музеях по цілому світу. Так само ретельно був відтворений унікальний репертуар, який братчики цеху перейняли від панотця Миколи і який складають історичні пісні, думи, старосвітські псальми та канти. В концерті, присвяченому пам'яті панотця Миколи Будника, беруть участь його учні та друзі: Михайло Хай, завiдувач фольклорною лабораторією Національної Музичної Академії; Володимир Кушпет, викладач Стритiвської кобзарської школи; Тарас Компанiченко, урядний братчик Кобзарського Цеху, лауреат премії Василя Стуса; Микола Товкайло, пан-майстер Кобзарського Цеху; Костянтин Чеченя, керівник Ансамблю Давньої Музики; Тарас Сiленко, Лiрник Ярема, та iншi друзi. Звучатимуть старовинні пісні, думи, канти, псальми та інструментальна музика. Початок о 17:00. Вхід безкоштовний."

Зважте на останнє речення, кияни, і майте совість. Не пропустіть.