Форум Рідного Міста

Чому я не читаю "Новини України"

Східняк - 25-2-2004 у 00:32

Більш як півгодини писав текст - після того виявилось, що тема чомусь закрита.
Дозволю собі написати сюди. Тому що це форум присвячений "Медіа" І не бачу причини чому це повідомлення не може тут з"явитись. Це вже моя третя спроба щось написати по цій темі.
Сподіваюсь не буде хворобливої реакції.

Якщо тема присвячена сайту "Новини", то чому в ній не можна обговорювати сайт?

Хочу написати про своє враження від сайту.
Намагатимусь бути коректним.
Перше, що впадає в очі, що це більш-менш вдалий комерційний проект, який мабуть-таки на відміну від абсолютної більшості інтернет-видань в Україні приносить певний прибуток засновникам (хоча і не дуже великий) і не має грошовитого володаря-олігарха. І це дуже добре.
Але заради того, щоб сайт був прибутковий засновники вживають будь-які засоби. Через те сайт має такий м"ягко кажучи непривабливий вигляд.
Здавалось би чудова ідея збір українських новин з українських сайті. А що з того вийшло. Більшість сайтів, з яких беруть "новини" новини.орг.уа насправді ніяких новин не продукують. Вони просто тупо "передирають" їх з російських сайтів. Таким чином сайт "Новини України" перетворився на звичайний "сміттєзбірник" рунету. Здавалось навіщо включати збір новин з таких "сайтів новин"??? А все просто - це різноманітні бізнес-портали, які розміщуюнь рекламні банери (за гроші) на сайті п.Мартиніва і колег.
На цьому тлі новини, які збираються зі справжніх сайтів новин (незалежно від того чи є вони опозиційними чи прокучмівськими) залишаються у абсолютній меншості, тому що їх "забивають" зкопійовані і до того ж здубльовані декілька разів (в залежності від того як швидко дівчина-оператор на якомусь черговому укр-бізнес-порталі встигає копіювати лєнту.ру) І тому це сміття з сайтів, які фактично ніхто не читає перебиває україномовні новини з інших сайтів.
Я не знаю з чого п.Мартинів зробив висновок про російськомовність українського інтернету. Я спробую по пам"яті згадати декілька найпопуляніших за рейтингами українських сайтів - (Укр.правда, Форум, Главрєд, Майдан, сайти багатьох газет) всі вони або україномовні або мають українську версію.

Все написане мною мої суб"єктивні враження від кількагодинного (але одноразового) уважно перегляду вашого сайту. Можливо я в чомусь і помиляюсь.

А тепер спробую дати декілька конструктивних пропозицій.
- чому б не зроби фільтр для видалення дублів повідомлень (здається це не складно)
- можливо варто зробити фільтр для прямих цитат, наприклад, з Лєнта.ру
- можливо не варто співробітничати з сайтами, що створюють власних новин. Звичайно стане трохи менше рекламодавців але...

І наостанок.
Зараз я не розумію навіщо мені заходити на цю сторінку, якщо те ж саме я можу прочитати і на Лєнта.ру

Андрій Пелещишин - 25-2-2004 у 01:03

В Уанеті існує кілька сотень тисяч сайтів. І що обговорювати, чому хто який сайт не читає?
Прошу сайт "Новини України" обговорювати на форумі сайту "Новини України".