Форум Рідного Міста

«Я ненавиджу Австрію більше, ніж люблю власну Прусію»

Користувач Олесь - 25-2-2004 у 10:56

Любов і патологія Андрія Середи,
національно-расово-свідомої людини світу

http://www.umoloda.kiev.ua/number/124/117/3964/


...Маєш патологію, що нею пишаєшся?

— Можливо, це не досить здорово, як на перший погляд, але моя найприємніша патологія в тому, що чимдалі, то більше я відчуваю свою расову належність. Мені подобається фраза Бісмарка: «Я ненавиджу Австрію більше, ніж люблю власну Прусію». Те ж я відчуваю стосовно Росії. Україна щодо Росії — це доктор Франкенштайн, який створив потвору. На нас лежить відповідальність за появу цього монстра. Як ото прихід сатани на Землю відбувся з благословення Господа Бога. І до цього треба ставитися свідомо. Не можна бути і нашим, і вашим. Іво Бобул якось по п'яні мені скаржився, що не може нікому відмовити. Просять співати молдавською — співає, просять російською — будь ласка. Тарас Петриненко, якого я дуже люблю, зробив недавно сльозливий фільм, наче передсмертні записи якісь. Коли на початку дев'яностих його «Україно, Україно...» зазвучала по радіо, всі плакали. Але як можна пускати світські мелодії з дзвіниці Михайлівського собору? А Петриненко цього не розуміє. Видзвонюють його пісню, він тішиться і водночас скаржиться, як його влада не любить. Прекрасна людина, але в кожній його дії видно жертву совдепії. Вже за одного Тараса Петриненка, за невитравне рабство у наших душах, за розбиті долі цілих поколінь нашого народу треба ненавидіти російську окупацію і щосили витравлювати з себе її наслідки.

dr.Trollin - 25-2-2004 у 14:07

Олесь "за невитравне рабство у наших душах, за розбиті долі цілих поколінь нашого народу треба ненавидіти російську окупацію і щосили витравлювати з себе її наслідки."

а Паче ж того - з Усіх (хй і скромних) сил
не допускати Поновлення рабства у душах (своїх та "друга своя";)
а для того опиратись (активно, або хочаб партизанити потроху)
іншим-новим (іншим-поновленим) окупаціям.
і Чийна то окупація буде -- то вже Зовсім не принципово.
Якщо вона Рабство й душу заронює.

Олексій Мачехін - 25-2-2004 у 14:11

Взагалі-то думка про витравлення раба з себе належить не нашій а російській літературі. :D

Користувач Олесь - 25-2-2004 у 17:02

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Взагалі-то думка про витравлення раба з себе належить не нашій а російській літературі. :D


Росія - батьківщина слонів... А я, наївний, думав, що ця старозавітна сентенція належить Мойсею. І тут росіяни всіх випередили. :(

Олексій Мачехін - 25-2-2004 у 17:05

Щось я не пам`ятаю аби там то було відкритим текстом, проте читав дуже давно.

Якщо так, вибачте.