Форум Рідного Міста

Обираємо домашню друкарку

Dмитрик - 1-3-2004 у 00:13

Нарешті назбирав грошенят на придбання домашньої друкарки, але... ХАЛЕПА :rolleyes:

Підкажіть
щО ТРЕБА ЗНАТИ ПРИ КУПІВЛІ ТОГО пРИнТеРу -ууу!?

Роман Голощук - 1-3-2004 у 00:27

Спочатку треба визначитися для яких робіт друкарка буде використовуватись і в яких об'ємах (у кількостях сторінок) буде відбуватись друк.
Якщо в основному планується друкувати текстовий матеріал і у межах від 5000 ст. на місяць то доцільно купувати недорогі моделі ч/б лазерних друкарок (Canon, HP, Lexmark, OKI та ін.).
Якщо хочеться друкувати кольорові зображення - то вже струменеві друкарки тих же фірм + Epson.
Обов'язково слід звертати увагу й на вартість/вмістимість витратних матеріалів (картріджів і т.д).

Рост - 1-3-2004 у 10:39

Якщо в планах друк невеликих обсягів інформації, то дешевше, звісно, струменевий. Краще брати прінтер, де головка іде в купі з картриджем, як це є в НР. Забились сопла, засохли - в такому випадку їх значно легше почистити. А якщо так засохли, що вже нічого не допомагає, то викинув, купив інший картрідж. Так, такі картріджі дорожчі, але якщо прінтер може простояти не раз з місяць часу без друку, то як би на тій економії не вийшли більші затрати.

Якщо друкувати треба більше, в кращій якості - тоді лазерний. З одного боку самі вони дорожчі, картріджі дорожчі, але і надійніші, довговічніші, та і на одній заправці картріджа можна надрукувати 2500-3500 копій, тоді як на струменевому 500-1000 максимум. Та і кількість перезаправок лазерний картрідж переживає більше, ніж струменевий.

Знову ж, друк в кольорі на струменевому - це так, забавка. Хочеться платити гроші за дорогу іграшку - будь-ласка. Фотографії все рівно не надрукуєш, для цього фотопрінтер потрібен, а картинки - ...

З лазерних я би радив брати НР. Ми на роботі ними і користуємось, здебільшого. А недавно придбали Епсони - так вони гірші будуть.

У мене НР 1000 потягне десь так 185-190 уо, якщо не помиляюсь. Якщо треба точніше, можу в прайс глянути, але в мене зараз система переставляється...

fish - 1-3-2004 у 11:19

Олексій просить передати:
>> принтер не струменевий а цівковий

Рост - 1-3-2004 у 11:26

Якщо вже цівковий, то прийшла пора чистити сопла. Бо цівками тече. А має струменем бити! ;)
Хіба струмінь - не українське слово?

fish - 1-3-2004 у 11:38

Олексій каже:
>>Нет гаю - цівка то вузенький струмінь. Така ниточка рідка, тобто якнайкраще підходить до означення принтеру.
А вживання "струменевий" - то калька з російської. І хай живе Рост (в цьому випадку)

Рост - 1-3-2004 у 11:46

Рибко, ти чого це інтерфейсом працювати влаштувалася? :)

Давайте або робити словник і "виводити" його в офіційне використання, або не будемо плутати людей.

Олекса Мандрівник - 1-3-2004 у 14:10

Є інформація щодо певної шкідливості лазерних принтерів (особливо для чоловіків). А якщо він до того ж стоятиме вдома...
Що можна сказати про найближчу альтернативу - світлодиодні принтери? Кажуть, ніби вони безпечніші.

Рост - 1-3-2004 у 15:54

Ну, звісно, якщо хтось кидатиме у вас лазерним прінтером і потрапить саме в оту важливу чоловічу зону, то це чоловікові зашкодить.

Людоньки, давайте не будемо помножуваті усілякі байки з розряду кактусів біля монітора і тому подібних! Думаю, монітор зі своїм єлектричним полем шкодить людям не менше. А мобілки зі своїм випромінюванням біля наших бідних голів? Зрештою, саме життя в місті, особливо великому, дуже шкідлива для зздоров`я штука. Чи знаєте ви, що напруженість електричного поля в деяких частина Львова в 300 (!) разів перевищує допустиму? Тому всі бігом пороздавали свої компутери бідним і - на села!
Єдине, чим шкодить лазерний прінтер - "випалює" повітря. І після тривалого використання варта кімнату провіртити. Але і монітор заряжає повітря негативними зарядами, після чого кімнату теж вітрити не зашкодить. А телевізор? Ой... Ратуйте, лююдиии! Поомиирааааюююююуууу!

Dмитрик - 1-3-2004 у 16:12

Агов!
Висновок: ч\б лазерна друкарка?

Олексій Мачехін - 1-3-2004 у 20:53

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Рибко, ти чого це інтерфейсом працювати влаштувалася? :)

Давайте або робити словник і "виводити" його в офіційне використання, або не будемо плутати людей.


А шо, неможна подарувати іншому дописувачу пару постів до рейтингу? :)

Щодо словника - згоден, але не певний що ми то спроможні зробити.

Але калькувати не слід - точно.

dr.Trollin - 1-3-2004 у 21:01

як моє імхо то:
-1- (термінологічне)
цівковоструменева- лажа то. який Струмінь/Цівка???
відповідаючим механізму друкування є Польський аналог - ПЛЮЙКА.
бо ж друкарка-то таки Краплинкова. А не Струменева.
А механізм перенесення - поодинокі "плювки". ерго...

Хоча Взагалі - ті плюйки - то не те щоб зовсім не практичне, але...

-2- (друкарське)
тут какеє. Я теж приглядувався. Оптимальним до видруку таки ж HP1200 гарний, надійний, економічний. АЛЕ як для дому... тут тра подумати - чи таки варт Взагалі.

Як поблизу є яий видрук за копійок 20 - то може і подумати... Бо ж проценти наростаючі на сумі, вкладеній у друкарку мо' й компенсують різницю.
Та ще й додаткова економія- будеш
_Думати_ скільки друкувати треба,
а не друкувати скільки треба
:) :-)

Роман Голощук - 1-3-2004 у 22:04

Цитата:
Першим відправив користувач dr.Trollin
-2- (друкарське)
тут какеє. Я теж приглядувався. Оптимальним до видруку таки ж HP1200 гарний, надійний, економічний. АЛЕ як для дому... тут тра подумати - чи таки варт Взагалі.

:-)


На мою думку, що HP LaserJet 1300 таки кращий вибір - має вбудований PostScript Level 2 та 16 Мб пам'яті. А це пришвидшує вивід складної графіки та pdf-файлів.

rost - 2-3-2004 у 22:44

Щодо того лазерний принтер чи ні тут вже був аргументований аналіз.

Але що до чорнильників, то як на мене слід орієнтуватися на чим дешевший, але бажано відомого бренду. Мій досвід показує, що основна проблема чорнильного прінтера -- ціна картріджів. Так виглядає, що продаж картріджів є основним прибутком в чорнильно-принтерному бізнесі. Ну важко мені собі уявити чому пластикова коробочка з ~ 100 г чорнила може коштувати $20-50. І це тоді коли цілий новий принтер з двома банками того ж чорнила можна купити за $30.

Dмитрик - 2-3-2004 у 22:59

Ви надумали сплутати мене остаточно???
??
?

dr.Trollin - 3-3-2004 у 00:03

2Dмитрик Ми _задумали_ сплутати??
хм... так ми (ж) ніби ж _Вже_, цей...
Зплутали, тобто??
(задумливо) чи ще ні... :)

Рост - 3-3-2004 у 09:48

Уже давно світ бізнесу перейшов на заробляння грошей через продаж комплектуючих і розхідних матеріалів. Давно відомий факт.
Але, у прикладенні до цієї теми, дешевизна струменевого прінтера є такою лише при друці невеликих обсягів інформації і невисоких вимогах до якості друку.
Крім того дешеві картріджі використовуються, як я уже згадував, в прінтерах, в яких вони являють собою просто баночку з чорнилом. В цих прінтерах друкуюча головка не міняється разом з картріджем, тому, в разі забивання/засихання сопел є проблематичним їх промивка. А з цією проблемою я уже стикався. В такому прінтері аж ніяк не можна використовувати "ліві" картріджі (з дешевшим чорнилом), а лише оригінальні.
Картруджу ж, у яких в них вмонтована головка, так, дорожчі, але і перезаправляються (не всі, треба вибирати модель, яка дозволяє це зробити). Перезаправка - діло хитре, деякі картріджі навіть однієї не переживають, деякі у мене 8 витримували. Правда, під кінець були придатні лише до чорнового друку - сопла трохи розбивались і ідеальної чіткості ліній уже не виходило.
Ще мінус - струменеві прінтери значно чутливіші за лазерні в плані паперу. Якщо він недостатньо щільний, літери будуть розмиватися.