Форум Рідного Міста

вільний доступ до інформації для львівян

OlegV - 1-3-2004 у 23:01

На сьогоднішній день "Укрпошта" веде наступ на розповсюджувачів друкованої інформації у Львові. Керуючись постановою міськради, поштові чиновники погрожують кур'єрським службам і підприємцям за розповсюдження інформації з використанням абонентських скриньок, які є власністю громадян. Наші львівські депутати передали власність львівян, тобто наші поштові скриньки у "виключне" володіння "Укрпошті". То що ж, наші "народні" депутати можуть віддати будь-яку мою особисту річ кому захочуть? А якщо поштар знайде в моїй скриньці лист, газету чи листівку, яку він не поклав до неї, то він повинен її викинути, бо його начальству за це не заплатили грошей!!!! Ці всі "жлобські" інтереси "Укрпошти" лише ради не ними зароблених грошей чи це підготовка до виборів нового-старого президента?

dr.Trollin - 2-3-2004 у 12:57

-1- почтоскринька - то є _моя_ власність?

-2- як виглядають перебійницькі акції з почтарями?

-3- {що ж, наші "народні" депутати можуть віддати будь-яку мою особисту річ кому захочуть?}

ну-у-у... :)

"Эти-та... - Эти так могут!" (с) :(

OlegV - 2-3-2004 у 22:50

Так! Твоя поштова скринька є твоєю власністю. Але про це ніхто практично не знає, бо ніколи не цікавився. Всі думають, що коли в неї кидають лист від пошти, і це є пошта. Насправді, всі поштові скриньки є власністю громадян. Так є у всьому світі!

Андрій Пелещишин - 3-3-2004 у 00:50

OlegV, чи не могли б Ви уточнити, яка саме це постанова Міської Ради і коли вона була прийнята?

OlegV - 3-3-2004 у 09:03

Рішенням від 03.10.2003 №847 "Про подальшу експлуатацію поштових шаф(скриньок) у житлових будинках, які є у власності територіальної громади и.Львова" передали у власність і надали виключне право доступу лише "Укрпошті". А може і мешканці тепер немають права доступу до своїх поштових скриньок?

Відьмочка - 3-3-2004 у 14:37

Правильно, було таке рішення. Мудаки вирішили таким чином віддати ремонт скриньок в руки Пошти. Цікаво, чи вона відремонтувала їх?

OlegV - 3-3-2004 у 23:26

Коли я звернувся з ремонтом моєї скриньки в "Укрпошту", то вони насамперед мені сказали, що я повинен заплатити їм за це. Цікаво, чи я повинен платити їм за ремонт чужого майна? Якщо це є моє майно, то я обовязково за це б заплатив. Наспавді ж йде монополізація цього сектора ринку послуг. А насамперед - ЙДУТЬ ВИБОРИ І ТРЕБА ВИДАЛИТИ НЕУГОДНИХ для теперішньої влади! Нема інформації у громадян і нема конкурентів!!!!!

Андрій Пелещишин - 3-3-2004 у 23:33

Але є інша проблема - я бачив як абсолютно не відома мені тітонька (поштарку я добре знаю) відкривала спеціальним ключем шафу, щоби позапихати туди свою рекламну газетку.
У мене це захоплення не викликало - до мене всяка кореспонденція приходить, і деколи навіть важлива. Деколи гарні (і досить дорогі) бужуйські журнали.

Де гарантія, що така кореспондеція не пропаде, якщо хто небудь шнирятиме по скриньках?

Dмитрик - 3-3-2004 у 23:55

Скринька моя - пошта моя !!!
Хіба на це не розповсюджується така штука як таємниця листування?

OlegV - 4-3-2004 у 07:58

Я думаю, що тітонька яка розносить рекламну продукцію нічого не зможе і не захоче взяти, має купу своїх паперів до запихання в поштові скриньки.

Андрій Пелещишин - 4-3-2004 у 09:10

А я не впевнений, що не захоче. Великий глянцевий журнал - на титулці - пише "ціна 5,95$". Це те саме, що дати їй ключі від хати і сподіватися, що вона нічого не візьме, бо має багато всього "до запихання"

сумна - 4-3-2004 у 09:40

В таких випадках можна порадити абонентну скриньку в поштовому відділенні, але ж це додаткові незручності - треба туди ходити, підлаштовуватись під їх режим роботи...
А скриньки в під'їздах зрештою нічийні, бо маленьке фізичне зусилля - і вміст скриньки вже не ваш.

Ростислав Пелещишин - 4-3-2004 у 10:38

Наспправді дане рішення стосується тільки скриньок, які є у власності територіальної громади, і не розповсюджується на Ваші приватні.
Що стосується обов"язку ремонту - то тепер він покладений на "Укрпошту".

Текст рішення

Про подальшу експлуатацію абонентських поштових шаф (скриньок) у житлових будинках, які є у власності територіальної громади м.Львова



Розглянувши пропозиції управління житлово-комунального господарства, на виконання рішення виконкому від 11.12.2002р. № 545, Закону України “Про поштовий зв’язок“, Закону України “Про захист прав споживачів“, та з метою забезпечення конституційних прав громадян на таємницю листування, своєчасної доставки і збереження кореспонденції виконавчий комітет вирішив:
1. Надати виключне право доступу до абонентських поштових шаф (скриньок) у житлових будинках, що є у власності територіальної громади м.Львова, національному оператору - Українському державному підприємству поштового зв’язку “Укрпошта“, Львівській дирекції для доставки до мешканців письмової кореспонденції, преси, рекламних та інформаційних матеріалів та іншої друкованої продукції.
2. Районним адміністраціям організувати роботу щодо передачі Львівськими комунальними підприємствами житлового господарства за актом дислокації житлових будинків територіальної громади м.Львова, у яких є абонентські поштові шафи (скриньки), Львівській дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта“.
Відповідальні: голови районних адміністрацій.
3. Істотними умовами надання Львівській дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта“ виключного права доступу до абонентських поштових шаф (скриньок) у житлових будинках, що є у власності територіальної громади м.Львова, встановити, що УДППЗ “Укрпошта“ утримує абонентські поштові шафи (скриньки), у належному технічному стані та виконує їх поточний ремонт.
4. Інші установи, організації, підприємства незалежно від форми власності розповсюджують свою кореспонденцію, рекламні, інформаційні матеріали та іншу друковану продукцію через абонентські поштові шафи (скриньки) у житлових будинках, що є у власності територіальної громади м.Львова, укладаючи відповідні угоди з Львівською дирекцією Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта“, попередньо погодивши умови договору з управлінням житлово-комунального господарства.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Міський голова Л.Буняк

OlegV - 5-3-2004 у 00:44

Шановний пане депутате! Цікаво, чому аналогічне попереднє рішення № 329 від 11.07.2000р. підписане Куйбідою було відмінено Буняком? Може "Укрпошта " несправувалась зі своїми обіцянками?
А власність громади то є чия власність? Може ми не є громада, але тоді хто є територіальною громадою по моєму місцю проживання?
УДППЗ “Укрпошта“ утримує абонентські поштові шафи (скриньки), у належному технічному стані та виконує їх поточний ремонт - наприклад на Сихові? А ви бачили сихівські поштові скриньки? Де ж "майстри" "Укрпошти"? Що вони ремонтують? (Я один раз вже просив зремонтувати, то в них є прайс на всі види ремонту ЇХНЬОЇ-моєї поштової скриньки)
Цікаво, хто підписав акт прийому-передачі скриньок?
Чи контролює заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства виконання цього рішення? Чи це просто "пункт в рішенні"?
?????? І ще багато цікавих питань пісмля отримання Вашої відповіді!!!

Ростислав Пелещишин - 5-3-2004 у 16:46

Цитата:
Першим відправив користувач OlegV
Цікаво, чому аналогічне попереднє рішення № 329 від 11.07.2000р. підписане Куйбідою було відмінено Буняком?

Абсолютно з Вами згідний оба рішення майже ідентичні.

Щодо іншого, то не розумію Вашого обуреня. Ваше право власності не порушувалось, а щодо ремонту, то я би радив письмово звернутися до "Укрпошти" і вразі неотримання, чи отримання негативної відповіді звернутися в суд за захистом порушеного права.

OlegV - 7-3-2004 у 11:51

Моє право власності не нарушили? То чому без мого відома, як члена територіальної громади, Ви депутати "подарували" комерційній структурі ВИКЛЮЧНЕ право використання? Чи може для своїх приятелів ви можете зігнорувати Антимонопольний закон? А може Закон не для всіх?

Андрій Пелещишин - 7-3-2004 у 12:42

OlegV, а Ви так і невідповіли аргументовано, яким чином я маю зберегти приватність своєї кореспонденції від активістів, які набивають інформаційним сміттям мою скриньку.

Мене особисто достало уже вигрібати зі скриньки ті рекламні проспектики типу "Курячі ніжки по найнижчих цінах", і ще більше достало те, що я мушу серед тих папірців кожен раз шукати чи то рахунок, чи то лист..

Певно, просто до тих структур рекламних стосунок якийсь маєте...

OlegV - 8-3-2004 у 10:43

Є варіант застереження від отримання інформаційного сміття в свою скриньку. Але це є платна послуга пошти - абонентська скринька у приміщенні поштового відділення. В неї поштарі не вкладають рекламні листівки.

Андрій Пелещишин - 8-3-2004 у 11:52

На жаль, у мене в районі усі скриньки безнадійно зайняті.

OlegV - 8-3-2004 у 21:08

А це проблеми пошти! Вони не можуть надати всім бажаючим свої послуги! Я, наприклад, щоб не мати проблем зі скринькою, домовився з поштаркою і вона без додаткової оплати приносит мені всі цінні видання в квартиру!!! Але мені просто, бо в мене завжди дома є теща!!! Нехай їй буде добре!
Хочу побажати їй сьогодні всіх благ в День 8 БЕРЕЗНЯ!
Всіх дописувачок ФОРУМУ вітаю з Днем Весни!!!!!!!