Форум Рідного Міста

Президенські вибори у Росії

Святослав Шеремета - 11-3-2004 у 20:54

14 березня у Росії відбудуться Президентські вибори. Беззаперечний фаворит, і фактично безальтернативний кандидат - діючий Президент В. Путін. Але власне , через передбачуваність результату виборів, соціологи і політологи прогнозують надзвичайно низьку явку виборців. Згідно російського законодавства, якщо на дільниці прийде менше 50-ти відсотків виборців від тих, хто має право голосу, то вибори визнаються недійсними, а кандидати не мають права брати участь у наступних. Тому, деякі політологи прогнозують , що ВВП , за якого тотально проголосують ті, що прийдуть на вибори, може і не стати Президентом після 14 березня. Власне тому і відбулись такі несподівані зміни в Уряді Росії , призначення нового Прем"єра і серьозна чиска і ротація міністрів. Подейкують, що у Путіна здали нерви. Адже Касьянов є членом сім"ї, а не людиною Путіна. А згідно російського законодавства, при вищенаведеному перебігу подій саме прем"єр стає в.о. Президента., і наступні вибори відбуваються під його контролем. Отже, стане Путін Президентом Росії повторно чи ні?
Наженуть путінці відсоток явки на вибори чи не наженуть?
Чи реально ,що Путін може не стати Президентом, чи це просто штучне введення інтриги у найбільш нецікаві, передбачувані і нудні російські вибори?

Андрій Пелещишин - 11-3-2004 у 21:01

У попередньому (переостанньому) номері Дзеркала Тижня була стаття ццікава на цю тему "Політ виннищувача". Там автор робив цікаві припущення щодо можливих варіантів усунення Путіна від влади через неявку на вибори. І саме боязню такого варіанта автор пояснював відставку Касьянова.

Я думаю, що нічого такого не трапиться, і буде ВВП президентом другий термін. І думаю, що цей термін буде для росіян розчаруванням. "Тефлоновість Путіна" буде лущитися потроху.

Кутузік - 12-3-2004 у 12:26

Не сумніваюсь, що росіян прийдуть на вибори :)

Святослав Шеремета - 12-3-2004 у 13:37

Сьоголні у "Поступі " наведені дані соціологічних опитувань, що явка буде близько 60-ти відсотків. Що ж, побачимо.

Олександр Ганущин - 12-3-2004 у 19:20

Святослав, ну що Ви... :-))) Як це Путін "може не стати Президентом" ???

Сергій Бєляєв - 13-3-2004 у 12:43

Вчора у програмі НТВ "Свобода слова" пролунала інформація, що, за даними опитувань, 56% виборців у РФ не планує брати участі у виборах.

Отже, я б не був такий переконаний, що вибори пройдуть успішно.

Святослав Шеремета - 14-3-2004 у 13:49

Що ж, сьогодні наші молодші північно-східні " брати" гололосують і пролонгують повноваження Путіну. Якщо справді 56% виборців не готові прийти на виборчі дільниці, а 44% таки прийдуть , то думаю ,що адмінресурс 5% елементарно докине. Вчора правда голова російського ЦВК з впевненістю сказав ,що явка буде 70%. Цікаво звідкіля така впевненість?
Хоча електронною системою підрахунку голосів вони користуються вже не перші вибори. А при ній засобів для " правильного масового волевиявлення" і збільшення відсотку явки виборців є багато. Зрештою , сьогодні будемо вже знати попередні результати.

Святослав Шеремета - 15-3-2004 у 12:00

Що ж ВВП переобрали на другий термін. Мабуть повідомлення про можливу неявку 50 % виборців на дільниці було спробою підігріти ажіотаж стосовно нецікавих, передбачуваних та нудних виборів. Правда не було явки 70% яку прогнозував Вешняков. На 17.00 явка перевалила 51 %. Думаю , що не без "допомоги " адмінресурсу, докиду голосів і т.д. А Путін за попередніми даними набрав 66,6 відсотків голосів. Чим не "цікава" цифра?

Dmy - 15-3-2004 у 16:09

Не цікавили мене вибори в Росії (як, зрештою, й Еспанію зацікавився після теракту), тож не заглядав у цю гілку.
Тому виходить навздогін (може надалі знадобиться). Справді, смішно. Таке враження, жи на ФоРуМі є російськи громадяни, і їх тра зацікавити в голосуванні.на найнудніших за всю історію Росії виборах. Навіть альтернативні кандидати все знали наперед і боролися лише поміж собою за майбутні пропозиції (хіба що комуністи просто зайняли своє місце, аби не пустовало - також на майбутнє).
Про 50%~неявку - це, за перепрошенням, анекдот із "Бульвару" чи навіть "2000". Не маю жодного бажання гортати російський вибочий закон, але, здається, вибори визнаються чинними - не чинними за окремими округами. Ну, не проголосувала б Москва з Пітером - так їм і треба. Натомість проголосували би всі військові частини, в'язниці та Чукотка. І отримав би ВВП не 70%, а 99,8.

Сергій Бєляєв - 15-3-2004 у 20:18

Просто цікаво було спостерігати, як можна пошити у дурні цілу країну. Хтось пожартував, що явка виборців у Чечні була такою, ніби не голосували лише Басаєв з Масхадовим.

Хаварівський Устим - 25-3-2004 у 16:31

"Маємо нового Туркмен-башу" - перефраз В.Шендеровича...

Юрій Сєров - 4-3-2012 у 21:43

Обрали собі росіяни по раз третій Путіна. На фоні сплеску громадських протестів, дивно, що вже в першому турі.
Якось трохи смішно дивитися на наші і їхні вибори, порівняно, скажімо з американськими.
Усіляких Зюганових, Симоненків, Морозів, Жиріновських уперто не обирають, а вони уперто балотуються і балотуються...

Dmy - 5-3-2012 у 03:38

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  

Якось трохи смішно дивитися на наші і їхні вибори, порівняно, скажімо з американськими
На російські вибори смішно дивитися навіть, порівняно з нашими. Попри всі ганджи та відверте погіршення ситуації, а все одно - смішно.

Андрій Пелещишин - 5-3-2012 у 11:10

Відсутність відчуття міри в політика рано чи пізно стає загрозою для держави. Зараз Путін ще популярний, але за 12 років таку оскомину наб'є в свого народу, що може і лівійський варіант отримати.

Ігор Домін - 12-3-2012 у 18:07

За 12 років напевно з*явиться якийсь клон Путіна, котрий ще якийсь час буде оскомину набивати доки чогось нового не вигадають (Росія великі успіхи в нанотехнологіях має - може і нанопрезидентів будуть робити, по одному на кожного громадянина)